U/16: FCM-duo scorede i dansk sejr over Holland

Foto: Det danske U/16-landshold i glæde efter 2-1-sejr over Holland i Noordwijk. Billede fra Facebook-siden "Landsholdsfodbold, herreungdom".
Foto: Det danske U/16-landshold i glæde efter 2-1-sejr over Holland i Noordwijk. Billede fra Facebook-siden “Landsholdsfodbold, herreungdom“.

FC Midtjylland-spillerne Christian Tue og Noah Iversen kom begge på måltavlen for det danske U/16-landshold, der fredag aften besejrede Holland med 2-1.

U/16-landstræner Per Holm havde rystet posen godt og grundigt til fredagens andet ud af i alt tre opgør ved firenationersturneringen i Holland. Onsdag besejrede de danske U/16-talenter Frankrig med 3-2, fredag aften var det de hollandske værter, der ventede. En kamp hvor landstræneren havde fundet plads til hele seks nye spillere i startopstillingen i forhold til kampen mod Frankrig.

Danskerne kom fornuftigt fra land i kampen mod værterne, dog var det hollænderne, som svingede taktstokken mest i kampens første halvdel, hvor de også et par gange var tæt på at bringe sig foran.

Danmark kæmpede sig trods et lille hollandsk pres tilbage i kampen, og fik i slutningen af første halvleg et par pæne muligheder. Dog var stillingen 0-0 ved pausen.

I anden halvleg kom det danske hold tændt ud, og udnyttede efter få minutter en omstilling, hvor Noah Iversen stod for slutproduktet og sendte læderet i kassen til 1-0. Dog var det stadigvæk Holland med klart mest besiddelse på bolden og styring af kampen, men det helt store modtræk kom ikke fra de unge hollændere.

I stedet kunne det hollandske publikum i Noordwijk – og flere danske medrejsende – overvære en dansk udbygning af føringen. Dommeren havde peget på pletten efter en forseelse mod Christian Tue, og opgaven af at sparke fra ellevemeterpletten skræmte ikke selvsamme Tue, som eksekverede til 2-0 efter 63 minutter af kampen.

Herfra kom der virkelig gang i kampen. Fem minutter efter den danske scoring kom Holland nemlig tilbage i opgøret efter en reducering til 1-2, og på det efterfølgende angreb ramte den indskiftede dansker, Nikolai Baden Frederiksen, overliggeren med sit forsøg.

De danske U/16-drenge formåede trods et hollandsk pres i slutningen af kampen at holde stand. Dermed blev det til den anden sejr ud af to mulige for Per Holms tropper. Danmark møder på søndag Italien i den sidste kamp i den hollandske træningsturnering, hvor et uafgjort resultat eller en dansk sejr vil betyde, at Danmark vinder turneringen i Holland.

In this article