Venskab og faglighed går hånd i hånd påskecamp

Påskecamp
Foto: Alfred Winther Groth

Fra den 20. marts til den 22. marts invaderede i alt 100 unge håbe- og talentfulde målmænd Allerød FKs klubhus, med målet for øje at blive endnu bedre. Til at hjælpe dem på vej, var der besøg af Christof Osigus (Schalke 04), Darren Hart (West Ham United) og Vince Nicoll (Egen målmandsskole).

Da D’Bolds udsendte snakkede med spillere på påskecampen, var det klart, hvad det vigtigste tema var. Sammenholdet. Som Dan Petersen også lagde vægt på, handler påskecampen i lige så stor grad om at have det godt sammen som at udvikle sig fagligt. For så skal udviklingen nok komme sideløbende.

– For det første tager jeg venskabet med herfra, fortæller 12-årige Sonny Jacobsen til D’Bolds udsendte og fortsætter:
– Der er ikke nogen der er udenfor, siger Sonny Jacobsen der til daglig står på mål for Kolding IFs U/13-hold i Mesterrækken

Selvom påskecampen de sidste to år er afholdt i Allerød på Sjælland, afholder det ikke ivrige målmænd fra at komme langvejs fra. For 11-årige Gustav, der selv spiller i Allerød FK, er det rart med målmænd fra hele landet:
– Der kommer mange fra Fyn og Jylland så man lærer mange at kende

Foruden fællesskabet i højsædet er fagligheden også vigtig. Og der er da også god mulighed for at alle kan udvikle sig, og det forventer Tobias Gundel også:
– Jeg forventer træning af høj kvalitet, seriøsitet og gode træningsforhold, forklarer Tobias Gundel der til daglig står på mål for Lyngby BKs hold i U/15s Mesterrække, og uddyber om træningen:

– Vi arbejder for det meste med nogle specifikke ting hver gang, så det er i de perioder hvor man udvikler sig med dem (…) Alt er trænet efter hvad der kommer af situationer i kampen

Sonny Jacobsen fortæller også, at de udenlandske trænere, kan være med til at give et nyt syn på det at være målmand:
– De har andre holdninger til tingene, så man lærer en anden holdning til tingene end bare det samme danske, fortæller Sonny Jacobsen afslutningsvis
Alle tre spillere har været på påskecampen begge år den er blevet afholdt, og håber også at komme igen næste år.

In this article