Emre Mor har fortrudt: Vil alligevel spille for Danmark

OBS: Aprilsnar 2016 – læs mere her:

For nylig fravalgte FC Nordsjælland-spilleren Emre Mor det danske landshold, for i stedet at tørne ud for moderlandets, Tyrkiet. Det har han nu fortrudt. 

Det skabte en del offentlig kritik af DBU, da Emre Mor den 11. februar offentliggjorde, at han havde fravalgt at repræsentere det danske landshold, som han på ungdomsplan ellers havde repræsenteret 22 gange.

Viasats fodboldekspert Per Frimann var en af dem, som udtrykte sin skuffelse efter den unge tyrkers valg:

– Det er en rigtig dårlig dag, og det gør ondt på dansk fodbold. Nu er det anden gang indenfor kort tid, at en ung spiller fravælger det danske landshold, og det er altså en tendens, som skal stoppe, sagde han dengang til TV3 Sport’s hjemmeside.

Siden er Mor blevet fast Superliga-spiller og scoret flere mål for FC Nordsjælland, hvorefter han er blevet udtaget til det tyrkiske U/21-landshold. Af samme årsag var han for nylig til sin første U/21-landsholdssamling som yngste mand.

Den første bliver imidlertidigt den sidste, da den unge angriber har fortrudt sit valg, og derfor alligevel vælger at ville repræsentere Danmark, som han lige akkurat ikke er låst fra, da han endnu ikke har fået tyrkisk A-landsholdsdebut.

– Jeg har fortrudt mit valg. Jeg har lyttet til befolkningen, og det er tydeligt, at mit hjerte er hos Danmark og det danske landshold, siger han i et eksklusivt interview med D’ BOLD og fortsætter:

– Danmark har en gylden årgang på vej, og jeg har indset, at min største chance for at deltage ved slutrunder og spille med store spillere – og måske endda vinde en titel – er med landet, hvori jeg er opvokset.

Angriberen, der torsdag blev nomineret til månedens spiller i Superligaen, indrømmer ligeledes meget åbent, at han fejlbedømte den danske befolkning.

– Jeg er utroligt ked af, at jeg har gjort så mange mennesker kede af det, og at DBU har måtte være vidne til så mange vrede fans.

– Som undskyld for det hele, vil jeg gerne udtrykke, at jeg er klar til at afløse Nicklas Bendtner i landsholdsangrebet, så snart Åge Hareide ønsker det. Jeg er sikker på, at jeg er i stand til det – og faktisk ser jeg det kun som et spørgsmål om tid, før jeg slår målrekorden for det danske landshold.

Målrekorden i øjeblikket indehaves af Poul “Tist” Nielsen og Jon Dahl Tomasson, der hver står noteret for 52 scoringer.

 

In this article