Malte Amundsen: Jeg har grebet chancen

Forinden kampen mod FC Fredericia havde Malte Amundsen fået tre gange 90 minutters spilletid for HB Køge i Bet25 Ligaen

Mens HB Køges faste venstreback Kristian Pedersen var på tur med U/21-landsholdet, havde cheftræner Henrik Lehm fundet en kompetent afløser i klubbens U/18-landsholdsspiller, Malte Amundsen. Men i søndags var Kristian Pedersen tilbage i startopstillingen i 0-3-sejren over FC Fredericia.

Det tager dog ikke modet fra Malte Amundsen, som i alt har spillet 370 minutter fordelt på syv kampe for førsteholdstruppen i denne sæson:

– Det har været fedt at spille tre kampe i streg, mens Kristian (Pedersen, red.) har været væk. Jeg har været lidt med før, men det er første gang, jeg har fået så mange minutter. Det har været virkelig spændende, fortæller venstrebacken til klubbens egen hjemmeside

Selvom tempoet er væsentligt anderledes end på ungdomsniveau, er HB Køges nummer 28 dog godt tilfreds med sin egen præstation i de tre kampe med fuld spilletid i Kristian Pedersens fravær:

– I forhold til ungdomsfodbolden, er tempoet selvklart meget højere, og det fysiske tryk er også stort. Det skal man lige vænne sig til

– Jeg har koncentreret mig om at forsøge at gribe chancen, og det synes jeg egentlig, at jeg har gjort. Jeg er tilfreds med det jeg har leveret. Nu er jeg på bænken, og det har jeg det helt fint med. Min tid skal nok komme, og jeg suger bare til mig

Malte Amundsen, der fulgte 18 år i februar, forlængede i januar sin kontrakt med klubben, og fik i den anledning rosende ord med på vejen af klubbens cheftræner, Henrik Lehm.

In this article