Bedst og værst: Danmark U/17 slog Sverige

D’ BOLD zoomer ind på Danmarks 1-0-sejr over Sverige ved U/17 EM i Baku.

Kampens bedste:
(Opgørets tre bedste spillere bedømt ud fra individuelle præstationer i kampen)

Jonas Wind: Brølstærk i sine nærkampe, en sikker spilstation og god i pasningsspillet. U/17 Ligaens topscorer viste, at kan andet end bare at score mål. Han havde et godt blik for sine medspillere, og det eneste, man kan klandre FCK-angriberen for er, at han ikke leverede en scoring eller to.

Andreas Poulsen: Venstre backen spillede en stor kamp og havde fuldstændig styr på de svenske offensivspillere. Også fremme af banen var Poulsen godt kørende og kom frem til flere gode situationer på kanten af feltet, hvor hans gode teknik kom til udtryk.

Nicklas Strunck: Kaptajnen var fra sin position på den defensive midtbane drivkræften bag den danske sejr. FC Nordsjælland-spilleren fordelte spillet fremragende og viste prøver på sin gode sparketeknik, når han til tider strøg om sig med lækre diagonalafleveringer.

Kampens uheldige:
(Opgørets mest uheldige spiller bedømt ud fra uheldige hændelser, som spilleren ikke nødvendigvis selv kunne gøre for)

Luca Racic spillede en stor kamp i det danske midterforsvar, men han blev kampens mest uheldige spiller, da han midtvejs i første halvleg fik annulleret, hvad der lignede en sikker scoring. Dommeren var dog uenig, og Racic og de øvrige danskere måtte vente til kampens overtid med at juble.

Kampens detalje:
(Opgørets højdepunkt bedømt ud fra kampens forløb og højdepunkter.)

Der er ingen tvivl om, at kampens detalje er Sebatian Buchs sene sejrsmål. FC Midtjylland-spilleren, som startede på banen i kampen mod Frankrig, var mod Sverige henvist til bænken, og først med 17 minutter tilbage af kampen kom han i aktion. Jan Michaelsen havde bedt ham løbe dybt, så det gjorde han, modtog bolden og sparkede den ind bag en chanceløs Pontus Dahlberg. Et eventyr kunne næppe have være skrevet bedre!

Kampens værste:
(Opgøret negative højdepunkt bedømt ud fra kampens forløb, omgivelser mv. Punktet vurderer ikke individuelle spillere.)

Dansk er et svært sprog, men det var helt skidt, da stadionspeakeren inden opgøret annoncerede navnene på de danske spillere og trænere. Aldrig har D’ BOLDs udsendte hørt noget lignende. Bedre held næste gang, hr. stadionspeaker!

Læs kampreferatet her:

 

In this article