Brajanacs trænere: Ihærdighed og ydmyghed har bragt ham hertil

Foto: Muamer Brajanac, Facebook.
Foto: Muamer Brajanac, Facebook.

Muamer Brajanacs skifte til Brøndby IF glæder ikke kun ham og sin nye klub, men også sin nuværende, og snart gamle klub.

Muamer Brajanac kunne, onsdag formiddag i denne uge, offentliggøre at have skiftet sin kommende tilværelse fra én i Kolding IF til en i Vestegnsklubben, Brøndby.

På trods af, at den unge spiller ikke er at finde i Kolding på den anden side af sommeren, er trænerne meget glade på den unge angribers vegne.

Anders Jensen, der er Brajanacs nuværende træner i Kolding, er glad på spillerens vegne, og er ikke i tvivl om, at spilleren ‘brænder for snart at vise sig frem på den store scene’. Skiftet kommer som følge af et længere samtaleforløb, hvorfor Jensen ikke føler, at skiftet vil komme pludseligt for angriberen.

– Nu har han (Brajanac, red.) jo været i forløb med Brøndby det sidste halvanden år, så der blive jo ikke tale om noget kulturchok, og jeg er sikker på, at det nok skal blive et godt skifte for både Muamer og Brøndby IF.

Anders Jensen sætter ligeledes tryk på, at den unge angriber ikke er kommet sovende til at skulle indgå i Brøndbys U/17-hold, fra den kommende sæson af. Det er kommet af hårdt arbejde, dedikation, professionalisme og åbenhed, hvis man spørger Kolding-træneren.

– Muamer har været altid været meget ivrig, og jeg er sikker på, at det er det, der har bragt ham til, hvor han er i dag. Desuden har bidraget rigtig meget til vores talentkultur i Kolding IF, hvor han ydmygt altid har gået forrest og også vist i de yngre spillere, hvad der skal til for at blive en dygtig fodboldspiller, forklarer Jensen, og fastgør, at det ikke kun er på banen, at Brajanac bliver et tab for Kolding-tropperne og –staben:

– Vi ser ham også tit på tribunen, når andre af vores talenthold spiller, og det fortælle også en historie om at Muamer også er en spiller, der på trods af sit store fokus på sin egen karriere, har overskud til at bakke de andre spillere i klubben op, forklarer Jensen, og tilføjer, at spilleren, efter sit skifte, har efterladt indtrykket som en ydmyg og arbejdsvillig spiller, og forsikrer, at Brajanac bliver savnet i Kolding-lejren.

Men Anders Jensen er ikke den eneste træner, der har sendt gode ord i Brajanacs retning. Også Jonas Strudal Juul, der trænede Brajanac i fem år, inden Anders Jensen begyndte at træne ham i sommeren 2015, har gode ord tilovers for angriberen, som han føler har gjort sig fortjent til sit skifte, og som han ser som en anderledes spiller.

– Muamer har indstillingen helt i orden, og på trods af, at mange har haft spillere, de mener har den, så føler jeg virkelig, at han har vist en anderledes indstilling end så mange andre, jeg tidligere har trænet. Jeg håber, jeg en dag stolt kan se en Superliga-kamp, pege på ham, og sige, at jeg har trænet ham, fortæller Jonas Strudal Juul, og fortsætter:

– Muamer har altid været enorm dedikeret, altid mødt op til træning og haft den gnist i øjnene som vi dagligt søger i alle vores drenge. Muamer er en vinder og ved modgang træner han bare hårdere, forklarer Jonas Strudal Juul til dbold.dk, og fortæller, at spillerens teknik er en, Brøndby kan hjælpe med videreudviklingen af:

Og hvad angår Muamers kvaliteter og evner, er Anders Jensen på ingen måde uenig:

– Jeg er sikker på at Brøndby IF meget hurtig vil få gavn af Muamers fysiske styrke og afslutningsfærdigheder, og så er jeg sikker på at Muamer udover at score mål også kommer til at bidrage med en god udviklingskultur på holdet, hvor jeg er sikker på at han vil gå forrest i det hårde arbejde, det kræves at spille på, på det niveau, forklarer Jensen til D’ BOLD.

Det er dog ikke kun Muamer, rosen tilfalder, ifølge Jensen og Juul, der også roser Brøndby IF for deres talentsetup, som han føler kan komme til stor gavn for den unge, talentfulde angriber:

– Man skal også man tænke på, at Brøndby IF kan matche Muamer træningsmæssigt meget mere, end vi kan i Kolding IF og via det høje niveau på både hold- og specialtræningen gøre ham skarpere på alle parametre i hans spil, for der er naturligvis stadig områder i hans spil, som kræver udvikling optimering, forklarer Jensen, og her er Juul ikke uenig:

– Jeg tror, Brøndby IF bliver rigtig glad for ham og tror at det er den rette klub til at kunne give ham de næste par skridt i den rigtige retning, rent udviklingsmæssigt.

Som sidste ord på vejen, har, både den gamle og den nuværende træner, kun gode ord tilovers for Brajanac, som de ønsker al held og lykke i det østlige Danmark:

– Det er selvfølgelig vigtigt, at han bevarer begge ben på jorden og bliver ved med at arbejde hårdt, og at han håndterer de nedture, der altid vil komme, rigtigt og ikke tager øjnene væk fra sine mål. Muamer har hørt mig sige dette det, men det kan efter min mening ikke siges nok: Han skal sørge for, at han skal gøre sig fortjent til den drøm han har hver eneste dag, siger Jensen, og her er Juul enig:
– Tro, ydmyghed, målrettethed og hårdt arbejde og gøre sig fortjent til at være den bedste hver dag, er ord, Muamer har fået ind med sig, i sin tid i Kolding IF, og dem skal han huske i sin daglige gang på Vestegnen, afslutter Juul til dbold.dk.

Brajanacs kontrakt med Brøndby løber fra den 18. juli 2016, og udløber i 2018.

In this article