Fremtidens talenter: DBU U/15-træf – dag 3

D’ BOLD følger de unge U/15-talenter i Vildbjerg, der snart skal kortes ned fra 58 spillere, til en meget mindre gruppe, der efter sommerferien formentlig skal forme det næste U/16-landshold.

Lørdag var dagen hvor 43 spillere var udtaget til en futurelandsholdkamp. Nogle spillere var gengangere fra de spillere, der er udtaget til det store U/15-træf, der er hovedhistorien i Vildbjerg disse dage, blandt andet Emil Stanley og Oliver Olesen,

Futurelandsholdet blev skabt for nogle år tilbage, for at give de små spillere noget plads i DBU. Spillere bliver ofte sorteret fra, fordi de er for små, og derfor blev future-projektet en ting.

De 43 spillere var fordelt over tre hold, som mødte hinanden på tværs over tre kampe á 35 minutter. Alle spillere fik tid på banen.

Første kamp var blåt hold mod hvidt hold.

For de blå var Jonathan Fischer, Ludvig Henriksen, https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Helsted, Markus Edvardsen, Sebastian Bendt, Pelle Mattson, Magnus Kirscheiner, Magnus Sørensen, Mads Hansen, Sixten Haslund, Lucas Balck, Mathias Yddel og Jacob Iskov på banen.

For de hvide var Philip Lund, Magnus Johansson, Asger Iversen, Thomas Sønnichsen, Luis Sterobo, Thor Hørholt, Anton Bisgaard, Anton Roll Madsen, Alexander Hjælmhof, Oliver Kristensen, Frederik Elkær, Mikkel Mandal, Emil Stanley og Jagvir Sidhu på banen.

Og det var hvidt hold, som satte sig mest på banen. Allerede efter fire minutter bragte Frederik Elkjær de hvidklædte i front med 1-0. Kun tre minutter senere scorede Alexander Hjælmhof til 2-0, og det samme gjorde han minuttet efter til 3-0. Det var alle kampens mål inden for de første otte minutter. Men det kunne have været blevet til flere mål, hvis skarpheden havde været der. For de hvide blev ved med at skabe store chancer, mens de blå forsøgte at forsvare sig så godt som muligt.

Anden kamp blev de blå skiftet ud med de rødklædte spillere.

For de røde var Valdemar Birkesø, Mikkel Lassen, Jonas Mortensen, Anders Sønderby, Alexander Grøn, Johan Carlson, Benjamin Zabel, Noah Madsen, Søren Nielsen, Nicholas Sejr, Villads Rasmussen, Oliver Olesen og Karl Emil Birktoft på banen.

I den kamp var rødt hold mest på bolden, selvom spillet forblev meget på midten af banen. De røde var stærke i forsvaret, men havde også tit bolden dernede, fordi de hvide kørte et flot og højt pres på banen. Forsvarsspillet for begge hold var meget organiseret, mens angrebet flot pressede dem helt ned flere gange. Én scoring blev det til, og den faldt efter 29 minutters spil ved Karl Emil Birktoft, der opsnappede bolden inde i feltet og sparkede bolden i mål.

De hvide havde nu spillet to kampe, og forlod derfor banen, for at give plads til de blå, der havde haft en pause i mellemtiden. Rødt hold skiftede i denne kamp Valdemar Birkesø ud med reservemålmanden Bjarke Ejlskov. Og de blå skiftede på et tidspunkt Jonathan Fischer ud til fordel for Philip Lind på kassen.

Der skete ikke meget i den kamp. Spillet var ikke særligt prangende, og fandt mest sted på midten af banen.

Chancer var der altså ikke mange af, og når de endelig fik et gennembrud, blev spillerne dømt offside. Og ellers nåede forsvaret stærkt tilbage og erobrede bolden.

Men et mål, det kom der alligevel. Tre minutter før tid sendte Villads Rasmussen rødt hold i front med 1-0, som blev kampens resultat.

Ludvig Henriksen var en fryd på det blå hold i forsvaret, og selvom holdet ikke opnåede de store resultater, holdt de flot ud. To andre lyspunkter på det hold var Mads Hansen og Sixten Haslund. Magnus Johansson, Luis Sterobo, Alexander Hjælmhof, Oliver Kristensen, Frederik Elkjær, Emil Stanley og Jagvir Sidhu klarede det alle flot for hvidt hold. Stanley var solid på midten, ligesom han var været for sit andet hold til dette træf, Jagvir Sidhu var flyvende, når han havde bolden og Alexander Hjælmhof var sammen med Frederik Elkjær garant for et farligt angreb. Valdemar Birkesø havde en fornem kamp på kassen for rødt hold, inden han blev erstattet i kamp nummer to. Han var den mand på banen, der var mest lyd fra, og han var konstant med i spillet, når bolden var i nærheden af ham i forsvaret. Mikkel Lassen, Jonas Mortensen, Anders Sønderby og Alexander Grøn var en stærk solid foran Birkesø, og hold nullet to gange. Benjamin Zabel, Oliver Olesen og Karl Emil Birktoft var alle også meget dygtige på banen for rødt hold.