Hjemvendte Mikkelsen: Gensidig beslutning at forlade PSV

Embed from Getty Images

Den hjemvendte Esbjerg-målmand, Lasse Askou Mikkelsen, kalder det en gensidig beslutning at forlade hollandske PSV Eindhoven. Nu glæder han sig meget til at tage kampen op i Esbjerg – igen. 

Tidligere på dagen meddelte Superliga-klubben Esbjerg fB, at de havde hentet deres tidligere ungdomsmålmand, Lasse Askou Mikkelsen, tilbage til klubben på en fri transfer fra PSV Eindhoven efter to år i det hollandske.

Selvom målmanden godt kunne være blevet et år mere i PSV, følte både han selv og klubben, at det var tid til at komme videre.

– På en måde var det en gensidig beslutning, at jeg skulle videre nu. Det var ikke sådan, at de tvang mig ud. Jeg kunne sagtens have blevet et år mere. Men jeg vurderer, at for min karriere er det her det bedste valg, jeg kunne tage, siger Lasse Askou Mikkelsen til D’ BOLD.

Selv mener han, at han har haft to succesfulde år i den hollandske storklub.

– Det har været to meget lærerige år, hvor jeg har udviklet mig rigtig meget som både spiller og person.

– Det har været helt fantastisk at være spiller i en så stor klub. Der er virkelig stort fokus på en, og der bliver forventet rigtig meget. Der er stort fokus på PSV i Holland, og især de seneste år, hvor de har vundet mesterskabet og er nået langt i Champions League, er det hele blevet helt vildt dernede. Der bliver brugt rigtig mange ressourcer i klubben, men der er også nogle fantastiske fodboldspillere dernede, siger den 18-årige målmand om sin nu tidligere klub.

»Bestemt ikke et skridt ned at tage til Esbjerg«

Selvom ingen af målmændene i Esbjergs nuværende førsteholdstrup kan skrive en storklub som PSV på cv’et, er Lasse Askou Mikkelsen ikke hentet hjem til en direkte plads i EfB’s startopstilling, hvor Jeppe Højbjerg står stærkt i billedet lige nu. Han er fremtidens mand, og glæder sig til at komme tilbage.

– Der er ingen tvivl om, at der er stor konkurrence i klubben, men først og fremmest glæder jeg mig til at træde ind i en god træningskultur under Lars Winde (målmandstræner i EfB, red.) sammen med Jeppe Højbjerg og Jonas Jensen. Jeg vurderer mine egne muligheder for værende gode, hvor jeg det første år skal træne med Superliga-truppen hver dag og spille mine kampe på U/19 holdet. Derefter er det klart, at jeg har ambitioner om at komme endnu tættere på spilletid i Superligaen, men jeg er kun lige fyldt 18 år, så lige nu er det vigtigt med tålmodighed.

Allerede efter at han har haft sin første træning i klubben i dag, oplever han ikke niveauet som lavere ift. PSV.

– Det bliver rigtig spændende at vende tilbage, og jeg er sikker på, at der er et højt niveau. Allerede på baggrund af første træning med Superliga-truppen i dag er det på ingen måde et skridt ned.

Selvom der var lidt udenlandsk interesse for den 18-årige målmand, var Mikkelsen meget optaget af den konkrete plan, som Esbjerg fremlagde for ham. Derfor vendte han hjem i stedet for at fortsætte i udlandet.

– Der var lidt forskellig interesse både fra andre klubber i Holland, men også fra England. Esbjerg tilbød selv at hente mig hjem, inden jeg overhovedet havde sagt, at jeg kunne være interesseret. De har været konkrete lige fra dag 1, og har tilbudt mig en rigtig god kontrakt. De har en plan med mig, som virkelig tiltaler mig, så det har uden tvivl været det, der har gjort, at det var det, jeg allerhelst ville, slutter den tilbagevendte Esbjerg-målmand.

Lasse Askou Mikkelsen har spillet 13 U-landskampe for Danmark, og har skrevet en treårig kontrakt med Esbjerg fB.

In this article