Talentopsummering – Alka Superliga 15/16

Embed from Getty Images

Sæsonen er netop overstået og vi kårer derfor, her på D´BOLD, sæsonens bedste unge spillere – hvilke spillere imponerede mest og hvilke faldt igennem?

Hobro IK:

Det blev til en skidt sæson for Hobro IK, der i næste sæson med nedrykningen ikke er en del af den bedste danske række. Men ikke alle Hobro-spillere var en skuffelse.

Årets unge spiller og debutant: Alexander Nybo Rasmussen (2/0), 21 

Den 21-årige keeper fik et par kampe efter at klubben allerede var rykket ned, og stod rigtigt godt, blandt andet mod OB, hvor man vandt med 1-0 i Odense, efter at Nybo Rasmussen lukkede helt af og ovenikøbet reddede et straffespark. Hobro-holdet er et relativt rutineret hold, så derfor var det let at vælge blandt de få spillere under 23 år, også fordi at Nybo viste at han allerede nu, som 21-årige, kan være med på et ganske stabilt niveau i Alka Superligaen.

Årets skuffelse: Göckan Kaya (22/1), 20

Göckan Kaya, der regnes for en af de store talenter i Hobro, faldt lidt igennem i denne sæson. Det kun blev til en enkelt kasse i 22 kampe. Kaya blev spået en fin karriere, men desværre er det gået den forkerte vej siden skiftet fra Randers. Dog skal man ikke undervurdere Kaya, der på sine bedste dage er rigtig farlig, men hans hurtige fødder og glimrende teknik.

Esbjerg fB:

Esbjerg fB fik i 2015/2016-sæsonen en blandet sæson, hvor man i manges øjne endte på en skuffende 11. plads. Holdet har meget potentiale og er et af de yngste hold i ligaen. Så de er værd stadigvæk at holde øje med.

Årets unge spiller: https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Nielsen (31/0) , 22

I hård konkurrence med Jeppe Højbjerg, 21, og Jeppe Brinch, 21, vinder https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Nielsen prisen som årets unge spiller i Esbjerg. En total på 31 kampe ud af 33 mulige i denne sæson, hvor midtbanemanden sjældent leverer andet end stabile præstation gjorde ham til vinder af titlen. Nielsen stod noteret for to gule kort, uden nogen scoringer.

Årets unge debutant: Mark Brink (6/1), 18

Et helt igennem succesfuldt år for Mark Brink har det været, der efter hans kontraktforlængelse har set mere af banen end før. 18-årige Brink kronede seks gode kampe med et mål mod Randers i sidste runde, så derfor fortjener han titlen som årets debutant.

Årets skuffelse: Jeppe Andersen (15/0), 23

Jeppe Andersen fik i denne sæson ikke vist nogen målfarlighed overhovedet, da kantspilleren gik fra banen i alle 15 optrædener uden af få nettet til at blafre. Andersen har været en spiller man virkelig havde regnet med, men talentet fik han ikke indfriet til fulde i denne sæson.

Dem skal man holde øje med:

Jeppe Brinch (13/0), 21, spillede en udmærket sæson med 13 kampe til følge, hvor han leverede rigtig stabile indsatser hele vejen igennem. Jeppe Højbjerg (15/0), 21, kom tilbage fra låneaftale i januar og slog Martin Dubravka af som førstevalg i buret, og siden hen har han leveret gode præstationer. Marco Lund (6/0), 19, fik i alt seks kampe i Esbjerg-trøjen i denne sæson og viser til tider hvorfor at man regner med ham på den jyske vestkyst.

Aarhus GF:

AGF havde sig en godkendt sæson, selvom at resultaterne ikke helt flaskede sig som ønsket. Oprykkerne fra 2015 endte på tiendepladsen.

Årets unge spiller: Jens Jønsson (31/0), 23

I lang tid har Jens Jønsson i en ung alder, været fast mand for “de hvie” fra Aarhus og det stærke spil fra den defensive altmuligmand har vundet ham titlen i AGF. Jønsson fik i denne sæson 31 kampe for AGF med seks gule kort til følge.

Årets debutant: Emil Nielsen (4/1), 22

Fra Roskilde mod Trondheim og så til Aarhus. Efter et knapt så succesfuldt ophold i norske Rosenborg, vendte Emil Nielsen tilbage til Danmark og til Aarhus. Her har han i denne sæson scoret et enkelt mål i fire kampe. Effektivt var det, også selvom at Nielsen ikke fik den spilletid, som han havde ønsket.

Dem skal du holde øje med:

Oskar Buur (1/0), 18, fik sig en enkelt kamp for AGF i denne sæson og er en af de mest lovende spillere i det nordjyske. Jens Stage (6/0), 19, fik sig også en slat kampe, seks af slagsen, og er en af de aarhusianske guldfugle, ligesom Buur.

FC Nordsjælland:

Holdet med den yngste trup i Alka Superligaen, FC Nordsjælland, endte i denne sæson på en niendeplads, lige efter Viborg FF.

Årets unge spiller: Andreas Maxsø (32/3), 22

I ulidelig hård konkurrence med Emre Mor, 18, kårer vi alligevel Andreas Maxsø som årets bedste unge nordsjællænder. Emre Mor gjorde en forskel specielt i anden halvsæson, hvorimod at Andreas Maxsø igennem hele sæsonen leverede rigtigt gode præstationer. Med tre kasser til følge, missede Maxsø kun en enkelt kamp i denne sæson. Anførerbindet løftede også gevaldigt Maxsøs niveau, hvilket han tog fra Patrick Mtiliga. De gode præstationer fra Maxsø, tiltrak også interesse udefra, da den portugisiske storklub, Sporting Lissabon, efter sigende var ude efter den 22-årige stopper.

Årets debutant: Emre Mor (13/2), 18

Dansk/tyrkiske Emre Mor tog Alka Superligaen med storm, da han fra årets start viste sig frem med en kasse mod Viborg FF. Allerede fra U19 Ligaen og fra debuten før jul, vidste man at Mor ville skabe sig et navn på de bedste danske scener, men så tidligt var der dog ikke mange der havde troet. Mors kreative evner og genistreger har givet ham en plads i den tyrkiske landsholdstrup til EM-slutrunden dette år i Frankrig. Karrieren kan man derfor roligt sige, er blevet skudt igang. Mor nåede at score to kasser i 13 optrædener.

Dem skal du holde øje med:

Mathias Jensen (5/1), 20, fik sig fem kampe i ligaen med en enkelt pind til følge. Marcus Ingvartsen (23/5), 20, er en af ligaens mest lovende angribere og noget af talentet fik han vist frem i denne sæson med fem kasser på 23 kampe, hvilket gjorde ham til klubtopscorer i denne sæson. Emiliano Marcondes (30/2), 21, fyrede en god slutning på denne sæson af med godt spil. Som man ved er Marcondes livsfarlig på sine bedste dage. Andreas Skovgaard (15/0), 18, gik ind ved siden af Maxsø i midterforsvaret og leverede stabile indsatser. Skovgaard er i denne sæson noteret for hele 15 kampe. Lasse Petry (15/0), 23, er normalt profil på holdet, men skader har holdt ham ude og derfor kun givet ham i alt 15 kampe. Christian Køhler (7/1), 20, og Nicklas Mouritzen (7/0), 21, spillede begge syv kampe i denne sæson, hvor det ovenikøbet blev til en kasse til førstnævnte. Pascal Gregor (29/0), 21, der startede sæsonen som fast mand, spillede i denne sæson 29 kampe.

Læs også: Overblik: Alle sæsonens “Ugens Superliga-talenter”

Viborg FF:

Viborg havde sig en fornem sæson, hvor man overlede i Superligaen med en placering som nummer otte, lige bagved OB.

Årets unge spillere: Søren Reese (26/0), 22

Søren Reese spillede en flot sæson for Viborg FF, hvor flere solide præstationer har givet ham en fast plads på Johnny Mølbys holdkort. 22-årige Reese spillede i denne sæson 26 kampe med et enkelt gult kort til følge.

Årets debutant: Sebastian Denius (1/0), 20

Sebastian Denius, af egen avl, fik i denne sæson debut på Viborg FF´s førstehold og man kan sagtens forvente sig mere af den unge midtbanespiller.

Årets skuffelse: Mikkel Vestergaard (2/0), 23

Mikkel Vestergaard havde igen en sæson fyldt med skader, hvilket har drillet ham igennem hele hans karriere. Igen, efter at have skiftet til Viborg FF og fået ny ilt til hjernen, blev han igen skadet med brok, der har holdt ham ude i længere tid. En skuffelse for Vestergaard, der på uheldig vis, igen, ikke har kunnet spille.

Dem skal du holde øje med:

Lukas Lerager (31/0), 23, spillede en skarp sæson, kun overhalet af Reese i kampen om at blive kåret som årets unge spiller. Lerager har været Viborg FF´s maskine på midtbanen i denne sæson. Lerager missede kun to kampe, og de stabile præstationer har også givet ham en kontrakt med Zulte-Waregem i næste sæson.

Odense Boldklub:

OB spillede til tider rigtig god fodbold, især i foråret hvor man længe var et af de bedste hold efter årsskiftet. Med en syvendeplads, havde Kent Nielsen og OB sig en fornuftig sæson, efter sæsoner med skidte placeringer og faktisk en truende nedrykning for traditionsklubben.

Årets unge spiller: Mikkel Desler (19/0) , 21

En godkendt sæson af den unge fynbo, som fik sig 19 kampe i denne sæson. Efter en skade, vendte han tilbage og fornyede energien på højrebacken fra starten af året, hvor OB i en periode spillede rigtig godt. Så en helt igennem stabil sæson af spilleren, der også i denne sæson har fået en del spilletid på U/21-landsholdet.

Årets debutant: Frederik Tingager (6/1), 23

Frederik Tingager, 23, kom ind i sæsonens sidste seks kampe og gav Kent Nielsen hovedpine over næste sæson. Som man ved opruster OB med to nye stoppere til næste sæson, men med de to Man of the Match-præstationer i træk på hjemmebanen i Odense, har han været en af de stærkeste OB-spillere i sæsonafslutningen.

Årets skuffelse: Lucas Jensen (10/0), 21

Lucas Jensen har aldrig indfriet det potentiale han blev regnet for i Viborg-tiden og i denne sæson blev det heller ikke til kantspillerens gennembrud. Dog rejser Rasmus Falk til FC København, hvilket sansynligvis giver mere plads til unge Jensen.

Dem skal du holde øje med:

Jens Jakob Thomasen (18/0), 19, spillede i denne sæson 18 kampe for fynboerne, men dog uden at sætte sit præg på holdet. Mathias Greve (26/3), 21, en af OB´s egne, fik i denne sæson sit mindre gennembrud, hvor han dog har stået i skyggen af Rasmus Falk, samt Anders K. Jacobsen og Rasmus Festersen. Men den eneste position fynboen ikke kan spille er målmand, så en yderst versatil spiller har de sig stadig. Jacob Barrett Laursen (12/0), 21, brød i denne sæson igennem på venstrebacken, hvor den tidligere Juventus-spiller i denne sæson har fået 12 kampe, primært i foråret.

Randers FC:

Man havde forventet sig en del af Randers FC inden sæsonen begyndte, så en sjetteplads virker skuffende for en del fans. Men efter de skærmydsler, specielt Jonas Borring/Christian Keller-konflikten, har det påvirket moralen, hvilket tilsyneladende har påvirket spillerne. Randers FC endte trods alt i den bedste halvdel.

Årets unge spiller: Jeppe Tverskov (22/2), 23

Jeppe Tverskov, som spiller sin sidste sæson i Randers, drager mod Odense med kåringen som årets bedste unge spiller i Randers FC. Med to kasser i 22 kampe, som midterforsvarer, kan man sige at københavneren har haft en god sæson.

Årets debutant: Jonas Bager (3/0), 19

Efter en udmærket sæson løber den 19-årige forsvarsspiller, Jonas Bager, med prisen som årets debutant i Randers FC. Det blev til tre kampe for Bager i Alka Superligaen i år, der er en af Randers FC´s egne spillere, som man også forventer sig en del af på længere sigt.

Dem skal du holde øje med:

Nicolaj Poulsen (32/1) , 22, er normalt fast mand i Randers og den stærke midtbanespiller fik også spillet 32 kampe i denne sæson, hvor han også kom på tavlen en enkelt gang. Edgar Babayan (7/0), 20, har i tre sæsonen ventet på sit gennembrud i Randers FC, og med de syv kampe i denne sæson nærmer det sig. Mikkel Kallesøe (12/1), gik ind og gav energi på Randers-holdet i hans tolv kampe, som førte til en kasse også.

AaB:

En udmærket sæson af mestrene fra 2014, der dog ikke kommer i Europa til næste sæson. En femteplads blev det til, så en blandet sæson har det også været.

Årets unge spiller: Nicolaj Thomsen (33/6) , 23

Den unge kantspiller fik vist et højt niveau mod slutningen af sæsonen og det blev til seks scoringer i 33 kampe for Nicolaj Thomsen, der har holdt sig skadesfri gennem hele sæsonen.

Årets debutant: Jannik Pohl (7/1), 20

Den unge lynhurtige angriber fik sit Superliga-gennembrud i år, da han gik ind mod slutningen af sæsonen og imponerede blandt andet med sæsonens hurtigste scoring i Alka Superligaen mod OB efter under 30 sekunder. Pohl, som spiller sin første sæson i AaB-trøjen, har derfor givet træner Lars Søndergaard noget at tænke over frem mod sæsonstart.

Årets skuffelse: Andreas Bruhn (8/0), 22

22-årige Andreas Bruhn fik aldrig gang i denne sæson, efter gennembruddet i sidste sæson, hvor det kun blev til otte kampe. Sidste sæson blev det til hele 22 kampe, hvor han derimod i denne sæson kun har fået en tredjedel af dem. Og derfor er årets skuffelse i AaB Andreas Bruhn.

Dem skal du holde øje med:

Kasper Pedersen (32/0), 23, spillede en ganske solid sæson i år og er ham der skal tage over for Kenneth Emil Petersen, som tager med Mathias Thrane og Rasmus Jönsson til OB. Frederik Børsting (29/2), 21, er en tikkende bombe der snart eksploderer. Med to kasser i 29 kampe spillede han en fin sæson, uden dog at imponere voldsomt. Han har aldrig helt været den spiller der gør forskellen, men på hans bedste dage er han virkelig spændende. Jakob Blåbjerg (26/0), 21, spillede 26 kampe i sæson, og er i en ung alder allerede har bidt sig fast i førsteholdet.

Brøndby IF:

Man kan som Brøndby-fan, være ok tilfreds med en fjerdeplads i sæsonen, især efter “Oscar”-sagen og trænerskiftet. Auri Skarbalius har gjort et godt stykke arbejde i foråret, hvilket som sagt har ført til en flot fjerdeplads.

Årets unge spiller: Riza Durmisi (29/1), 22

Den eksplosive back, som for længst er gledet ind på landsholdet, spillede i denne sæson igen en stor rolle i Brøndbys fjerdeplads. Med et mål i 29 kampe, kan man vel godt godkende en fornuftig sæson både for klub og landshold.

Årets debutant: Daniel Stückler (7/1), 19

Målet mod Esbjerg og syv generelt gode indsatser, vandt Daniel Stückler årets debutant i Brøndby. I konkurrence med Christian Jakobsen, 23, var Stückler dog lidt skarpere og mere effektiv. Stückler er helt klart en mand, man kan forvente sig noget af i fremtiden.

Dem skal du holde øje med:

Frederik Holst (20/0), 21, som altid er energisk spillede en god sæson med 20 kampe er altid en god mand for Brøndby. Christian “Greko” Jakobsen (16/0), 23, fik scoret en enkelt kasse i 16 kampe for Brøndby. Andrew Hjulsager (19/1), 21, spillede 19 kampe med et enkelt mål til følge. Den tidligere HSV-spiller, Christian Nørgaard (16/0), 22, spillede i denne sæson 16 kampe, dog uden mål til boks-til-boks-midtbanespilleren. Svenn Crone (4/0), 21, gjorde udmærket figur i de fire kampe i denne sæson og virker som en spændende spiller.

FC Midtjylland:

I Herning kan man være tilfreds med bronzemedaljerne efter en svingende, men god sæson. Jess Thorup har smidt en del unge spillere ind på holdet og haft stor succes med klubben i de europæiske kampe, hvor man først slog Southampton ud, og derefter var et kvarter fra at slå mægtige Manchester United ud også.

Årets unge spiller: Rasmus Nissen (12/1), 18

Den unge back tog fodbold-Danmark med storm, da han gik ind på højrebacken for de forsvarende mestre fra Herning, og leverede store indsatser på stribe. Et fornemt mål mod Hobro, var kronen på værket for “NK” som løber med titlen som årets spiller.

Årets debutant: Alexander Munksgaard (1/0), 18

Den 18-årige ulv fik sig en debut i den enkelte Superliga-kamp i denne sæson og som han spillede rigtigt fornemt. Munksgaard spillede også en enkelt pokalkamp for ulvene, hvor han i øvrigt også gjorde det ganske udmærket. Debuten gør ham til årets debutant i FC Midtjylland.

Dem skal du holde øje med:

Pione Sisto (29/4), 21, leverede en yderst fornem præstation på Old Trafford, og vi ved at den mørkglødede kantspiller er livsfarlig på hans bedste dage. André Rømer (28/1), 21, havde en blunder mod Memphis Depay og Manchester United i Europa League, men ellers var det en stabil sæson for Rømer. Mikkel Duelund (22/5), 18, tabte kampen med Rasmus Nisses om årets unge spiller i FC Midtjylland. Med fem mål i 22 kampe, havde Duelund en fremragende sæson. Patrick Banggard (13/1), 22, er fremtidens afløser for Erik Sviatchenko, der nu er i Celtic. Banggard spillede 13 kampe i sæson med et mål til følge. Mads Døhr Thycosen (1/0), 18, fik debut i denne sæson, og spilleren som tidligere har interreseret blandt andet Arsenal FC, bliver spændende at følge i fremtiden.

Læs også: Ulvene rykker ni ungdomsspillere op i A-truppen

SønderjyskE:

Årets træner i Danmark, Jakob Michelsen, har gjort et fremragende stykke arbejde og den tidligere Skive fK-træner har sikret SønderjyskE europæisk fodbold til næste sæson med sølvmedaljerne også – en bedrift, ingen havde set komme.

Årets unge spiller: Jeppe Simonsen (12/2), 20

Unge Simonsen har i denne sæson fået sit gennembrud under Jakob Michelsen og i SønderjyskE der har haft en yderst fremragende sæson. Med to kasser i 12 kampe fortjener den danske angriber kredit, og derfor bliver Simonsen kåret som årets unge spiller i SønderjyskE.

Årets debutant: Mikkel Hedegaard (5/1), 19

SønderjyskEs unge multikunster har præsteret godt i de kampe, hvor han har fået spilletid og derfor fortjener han titlen som årets debutant i Haderslev-klubben. Hedegaard scorede også et fremragende mål – hvis ikke sæsonens bedste overall – imod FC Midtjylland, i hvilken han i øvrigt endte som matchvinder, hvilket han selvfølgelig kan tage med sig, efter en god sæson af ham og holdet.

Dem skal du holde øje med:

Søren Mussmann (16/0), 22, spillede en solid sæson for sønderjyderne med 16 kampe til følge. Forsvarsspilleren er en spændende type, som vi glæder os til at se i fremtiden. https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Olesen (4/0), 20, fik fire kampe for årets sølvvindere, som egentlig er godkendt, af en spiller som først debuterede i år.

FC København:

Med truppen er der ingen tvivl om, at FC København er bedst. Flere landsholdsspillere, både i Danmark og Sverige, samt flere lande, er blandt profilerne i den trup, som i år vandt guldet helt fortjent.

Årets unge spiller: Andreas Cornelius (26/5), 23

Trods skader og krims-krams bliver Andreas Cornelius alligevel kåret som løvernes bedste unge spiller. Takket være fem mål i 26 kampe, bliver den unge angriber kåret. Cornelius har ikke helt fundet niveauet som før Cardiff-skiftet, men den unge striker er altid garant for mål.

Årets debutant: Aboubakar Keita (2/0), 18

Ivorianeren kom til FC København og har siden fået sin debut i dansk fodbold. Den 18-årige midtbanemand kom til hovedstadsklubben i sommers og regnes for at være et rigtigt stort talent, som senere hen gerne for FCK´s skyld skulle præge Alka Superligaen på den gode måde.

Dem skal du holde øje med:

Den kreative kant, Danny Amankwaa (7/0), 22, er typisk garant for lækre detaljer, og er en up-coming star i dansk fodbold. Syv kampe, fik Amankwaa i denne sæson. Christoffer Remmer (17/0), 23, er igang med sin fjerde sæson for løverne og igennem årene er han bare blevet en endnu bedre back. Marcus Mathisen (3/0), 18, fik sidste år debut i Superligaen og med tre kampe i denne sæson, ligner Mathisen en mand, som københavnerne begynder at slå øjnene op for.

 

In this article