Ung keeper om udlandsture: Hvis de spørger, siger jeg ja

Frederik Raff, som til dagligt spiller i OB, har både været en tur i Manchester og Liverpool for at vise sit værd som målvogter.

14-årige Frederik Raff har hjemme i lille Danmark. Men faktisk er han tidligere blevet opdaget i England i både den røde del af Manchester samt den røde del af Liverpool.

Manchester United havde afholdt nogle fodboldskoler i Danmark tilbage i august 2014, og efter at have deltaget til dem, blev Raff kåret som ”MVP” (most valueble player, red.), altså til at være den målmand, der havde gjort det bedst. Herefter blev han inviteret til England, men skulle selv betale for turen derover.

Og det var på samme måde, at han blev inviteret til Liverpool efter at have været deltager på en fodboldskole tilbage i oktober 2015 – det var dog på deres regning.

– Det var en kæmpe oplevelse at være de to steder, og især det at snakke engelsk på fuldtid, var rigtig hårdt. I både Manchester og Liverpool kunne man sagtens mærke, at man var konkurrenter, især i Liverpool. Men i Manchester var der stadig meget kammeratskab på værelserne, men imellem målmændene ville alle jo bare gerne blive spottet, fortæller Raff til D’ BOLD og fortsætter:

– Trænerne behandlede en rigtig godt, og man følte sig virkelig velkommen. Akademiet i Liverpool henvendte sig bagefter til mig med både en evaluering, og de sagde også at de rigtig gerne ville have mig derned igen, og tage mig med til enten Evertons eller LFC’s akademi for at træne med.

Det var målmandstræneren, der var træner for det ene akademi, men som havde kontakt til begge, der fik sat gang i, at Raff også kunne have været kommet med til en træning i Everton. Men desværre for den unge målmand, skulle han hjem den dag.

– Det gjorde mig meget irriteret, over jeg ikke kunne, men glad for at det kunne ske for mig, fortæller den 14-årige keeper.

Oplevelser som disse ryster ofte noget godt af sig for den pågældende spiller. Og Raff er da heller ikke i tvivl om, at det kan give ham nogle større muligheder ude i fremtiden.

– Jeg tror selvfølgelig på, at det kan føre til noget, ellers ville jeg ikke spille fodbold. Altså hvis jeg ikke kunne komme videre med det. Hvis jeg så får muligheden, for at komme til England, vil jeg helt klart takke ja. Og så er det lige meget hvad farve af Liverpool det bliver, selvom min far, som er Everton-fan, nok vil have mig til at blive blå.

– Men allerhelst vil jeg nok til Manchester United, som er min favoritklub, afslutter den unge målmand til dbold.dk.

Frederik Raff har også været med til flere af Keepers Development & Coachings camps rundt om i Danmark, samt deltaget i deres tur til Malaga.

In this article