Benjamin Hvidt bliver Superligaspiller

16-årige Benjamin Hvidt bliver rykket op i AGF’s Superliga-trup

For to uger siden forlængede Benjamin Hvidt sin kontrakt med AGF, som følge af fremragende udvikling og vigtige aktioner for klubbens hold i U/19-ligaen. Den kun 16-årige midtbanespiller bliver nu en fast del af klubbens Superliga-trup, hvor han får rygnummer 22. Det bekræfter klubben på sin hjemmeside:

– Benjamin har alle forudsætninger for at blive en rigtig god spiller, men han har også stadigvæk en masse, han skal lære, og vi har stor tålmodighed med ham. Hans talent er dog åbenlyst, og derfor har vi valgt at give ham muligheden for at blive en fast del af førsteholdstruppen, hvor vi vil arbejde med at forløse hans potentiale. Hans alder er ikke afgørende i den sammenhæng. Vi synes, han har kvaliteterne, og opgaven bliver nu at løfte ham til næste niveau, siger sportschef Jens Andersson til klubbens egen hjemmeside

Selvom U/17-landsholdsspilleren bliver en del af klubbens førstehold, vil han stadig indgå som en del af U/19-ligatruppen, fortæller cheftræneren for Superliga-holdet:

– For Benjamin vil det være en stærk kombination af et tæt samarbejde mellem førsteholdet og talentafdelingen. Det er ikke sådan, at Benjamin kun skal være på førsteholdet. Vi har brug for at stimulere og udvikle ham på forskellige niveauer med forskellige fokusområder, fordi han er så dygtig en spiller, og de spillere, vi har med det største talent, skal vi stille de største krav til. Det gør vi bedst i et tæt samarbejde med talentafdelingen. Han vil komme til at træne med A-truppen i stor udstrækning, og i det omfang han gør sig fortjent til det måske være med i kamptruppen, men han får sin primære gang og spilletid omkring U/19 og reserveholdet. Så må vi se, hvordan udviklingen går. Det handler ikke om alder, men om modenhed og parathed, når han bliver sat i spil, siger Glen Riddersholm.

Benjamin Hvidt har spillet tre ungdomslandskampe, alle tre for U/16-landsholdet, men forventes i AGF at fortsat få spilletid i den rød/hvide-trøje, nu på U/17-niveau. Med sin kontraktforlængelse i starten af måneden har Hvidt bundet sig til AGF til og med sommeren 2019. Han kan yderligere blive klubbens yngste debutant i Superligaen, såfremt han skulle opnå debut i løbet af efteråret.

Sidste efterår var Benjamin Hvidt med i vores ugentlige “Fokus på”, som kan læses her

In this article