Overblik: Årets spillere i U/17-ligaen

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Denne gang til hvert hold kåring af årets bedste spiller.

Se overblikket for U/19-ligaen her

1. FC København – Jonas Older Wind

Løverne vandt ligaen i suveræn stil med nul nederlag og scorede samtidig hele 73 mål. En af de vigtigste ophavsmænd bag disse var årets spiller, Jonas Older Wind, der scorede utrolige 28 styks i 26 kampe. Med 13 mål ned til andenpladsen, og derved klart topscorer i ligaen, har det været svært for klubben, at komme udenom angriberen som årets spiller.

2. FC Nordsjælland – Oliver Thorup

Til trods for en mindre skade mod ligaens førsteplads fra FCK i april måned, har Oliver Thorup vist stor udvikling og været kampafgørende i gennem sæsonen. Det blev han sidste som U/17-ligaspiller, da han efter sommer bliver en del af U/19-ligaholdet, men det bliver ikke et problem ifølge cheftræneren:

– Igennem hele sæsonen har han været en disponent for vores værdier, og han har udstrålet dem i såvel kamp som træning og alt uden for banen. Så han har været enorm stærk på vores værdier, i forhold til at tage hånd om holdet, til at være dedikeret i at tage hånd om sit eget talent og sin egen udvikling, at have modet i vores spil – han er ekstremt dygtig med fødderne, hvilket er meget vigtig at vores målmand kan i vores spillestil. Han er smittende med godt humør, og er med til at sikre at omklædningsrummet kan føle sig godt tilpas, og at der er gang i den. Derudover har han haft mange redninger og været kampafgørende for os. Oliver Thorup er modigt i sit målmandsspil, og er modnet rigtig meget. Han er dygtig til at spille uden for feltet, hvilket er vigtigt, da vi gerne vil have bolden omkring modstanderens felt, og hvis modstanderen sætter en omstilling i gang fungerer han som en vigtig ekstra forsvarsspiller. Han har lagt på, på stort set alle ting siden han var førsteårs U/17-spiller (han skifter til U/19-holdet efter sommer, red.), så han har gennemgået en stor udvikling.
– Arbejdet er langt fra færdigt endnu, men det ved han også godt selv. En af hans styrker er klart, hans eksplosivitet. Niveauet på U/19 er selvfølgelig et andet til både træning og kamp, men jeg er sikker på, han godt kan tilpasse sig det allerede i første sæson, forde han udstråler så meget, at han gerne vil kæmpe og gerne vil vinde, fortæller U/17-cheftræner Kasper Kurland til D’BOLD

3. FC Midtjylland – Victor Torp

Hos FC Midtjylland tilfaldt hæderen en spiller, der i gennem hårdt arbejde er blevet en af de vigtigste spillere på holdet, og dertil også var en del af Jan Michaelsens trup der spillede med ved Europamesterskabet for U/17 i Azerbaijan i maj måned:

– Han er en teknisk dygtig spiller, der på en god dag kan vende på alle tallerkener uanset størrelse. Han er taktisk stærk og har en stor spilforståelse, og så er han mentalt robust. Han tager imod modgang og med en struktureret og systematisk tilgang, får han det vendt til noget positivt og bliver stærkere. Han har udvist stor tålmodighed og er gået fra ikke at spille det første halve år til at få mere blod på tanden for som andet års U17-spiller at have udviklet sig til en af de mest bærende kræfter på holdet. Så har man fortjent prisen, siger U17-træner Mads Buttgereit til klubbens egen hjemmeside

4. AaB – Wessam Abou Ali

Årets spiller i AaB blev ligesom i FC Midtjylland en spiller der toppede sæsonen med en deltagelse ved Europamesterskabet for U/17-landshold. Wessam Abou Ali sluttede som de næstmest scorende spiller i ligaen og var med hele 15 scoringer en vigtig spiller for holdet. Han beskrives således:

– Wessam Abou Ali kom til AaB fra B52 som U/11-spiller og har gennem hele sæsonen lavet mange mål og assists, og sluttede således som nummer to på topscorerlisten i U/17-ligaen. Foruden sine individuelle kvaliteter er anfører Wessam en god holdspiller og kronede en flot sæson med landsholdsdebut samt deltagelse ved EM for U/17-landshold i Azerbaijan i maj. (www.facebook.com/AaB-U17-Liga-110467559110796/?fref=ts)

5. Lyngby Boldklub – Emilio Simonsen

Som holdets topscorer har Emilio Simonsen været en vigtig spiller for de kongeblå fra Lyngby. I en svingende sæson, hvor der er blevet scoret mange mål mod Lyngby har han været garant for mål i den anden ende:

– Han har udviklet sig rigtig meget fra sin tid som førsteårsspiller. Han havde problemer med at sætte sig i gennem, men har formået at gøre det nu. Han er en spiller, der sætter klubbens værdier højt.
Emilio har scoret 13 mål i sæsonen for holdet, og er dertil den spiller der er bedst repræsenteret for vores chancestatstik, men har lagt på sit spil, så han også betyder noget defensivt. Han har en stor betydning for holdet, da han er individualist, som kan afgøre kampen, men han har udviklet sig til at arbejde hårdt for holdet, og ofre sig til holdets bedste. Derfor er han blevet afgørende i begge faser af spillet.
– Emilio vil gerne være fodboldspiller, og det kan mærkes, siger U/17-cheftræner Christian Sørensen til D’BOLD

6. HB Køge – ikke kåret
7. AGF – Kasper Thiesson Kristensen

En mindre trænerrokade undervejs i sæsonen blev sluttet af med en flot slutspurt, hvor århusianerne vandt hele otte kampe, blandt andet med fem sejre i træk over stærke hold som AaB og FC Midtjylland. Til dette har Kasper Thiesson Kristensen utvivlsomt bidraget, og er derfor blevet kåret til årets spiller for AGFs U/17-ligahold.

8. Brøndby IF – Jonas ”Mini” Helleberg Madsen

De forsvarende mestrer præsterede ikke på det forventede niveau, hvilket blandt andet kan forklares med, at en række spillere fik spilletid på klubbens U/19-ligahold i stedet for U/17-ligaholdet. En af disse var Jonas ”Mini” Helleberg Madsen, der alligevel var sæsonens bedste for U/17-ligaholdet fra Vestegnen:

– ”Mini” har præsteret på et stabilt, højt niveau over hele sæsonen både på træningsbanen og til kamp. Han lægger altid en 100 procents indsats for dagen. Ud over at være kulturbærer i form af sin egen arbejdsindsats er ”Mini” også god til at stille krav til sine holdkammerater, og han accepterer ikke, at der sløses. ”Mini” har hen over sæsonen fået debut for både U19- og Reserveliga-holdet, hvor han har fået spilletid i et par kampe, og uofficiel debut for Superliga-holdet i en træningskamp mod FC Roskilde i januar. Han er med sit gode humør og direkte facon vellidt af både trænere, ledere og spillere på tværs af årgangene, fortæller U/17-assistentræner Kenneth Høier til klubbens egen hjemmeside

9. Esbjerg fB – Oliver Olsen

Efter en sløj sæsonstart kom Esbjerg igen, og leverede et flot forår, hvor man blandt andet hentede tre sejre på stribe. Årets spiller var med til at lægge baggrund herfor og in mente, at det var hans første sæson som U/17-ligaspiller gør ikke præstationen mindre:

– Vi har valgt Oliver Olsen, først og fremmest fordi han er en god spiller. Han har været den bedste spiller i sæsonen. For det andet, fordi han er en spiller der har gennemgået en god udvikling fordi, selvom han var landholdsspiller skulle han vænne sig til at være U/17-ligaspiller, og det spring tog han hurtigt. Derefter blev han en profil for holdet, og lagde undervejs på sit spil, særligt defensivt, men også de offensive dyder. Det er blandt andet fart, når han kommer over højre kant, hvilket han ofte gør, da han er en angrebsivrig højreback. Han har leveret assister og har scoret nogle enkelte mål undervejs i sæsonen.
Han har stor betydning for spillertruppen uden for banen, han er så og sige en samler i truppen. Martin Egelund har spillet rigtig meget på U/19-holdet, og i den tid har Oliver Olsen været vikarierende anfører. – fortæller U/17-cheftræner Lars Vind til D’BOLD

10. Vejle BK – Nicolaj Lebæk

Vejle Boldklubs U/17-mandskab leverede en fremragende slutspurt, med fire sejre i træk og forinden hentede man point mod topholdene fra FC København og FC Midtjylland. Nicolaj Lebæk blev valgt til årets spiller, og hans sæson har været meget symptomatisk for hele holdet:

– U/17-holdets sæson er afspejlet meget godt i Nikolaj Lebæk. Efter en usikker begyndelse i sommer og henover efteråret, har han løftet sig sammen med holdet. I foråret har han været en væsentligt og vigtig profil på det hold, der har hentet mange point. Nikolaj Lebæk er ligeledes kendetegnet, ved at være en god kammerat og så kommer han altid med højt humør, siger cheftræner Søren Lykke til klubbens egen hjemmeside

11. Silkeborg IF – Jeppe Okkels

Efter en træningslejr sydpå fik Silkeborg IF vendt den dårlige sæsonstart til noget positivt, og begyndte at vinde kampe. En vigtig faktor heri var Jeppe Okkels, som derefter blev belønnet med en tur på klubbens U/19-ligahold, reserverehold og siden klubbens førstehold:

– Jeppe Okkels har i det seneste år gået på Silkeborg Efterskole, hvor han har gennemført 10. klasse, og han fortsætter i SIFs talent-system på Silkeborg Fodbold College efter sommerferien. Han har netop forlænget sin aftale med SIF for tre år – samtidig med at han fik sin debut på førsteholdet i sæsonens sidste kamp, 5-0 sejren over Vejle.
Jeppe Okkels har haft et travlt fodboldår, hvor han både er rykket op i U19-truppen et år før tid, har fået kampe på SIF’s reservehold, debut på førsteholdet og spillet EM-slutrunde for U17-landsholdet, beskrives Okkels sæson på klubbens egen hjemmeside

12. OB – Oliver Christensen

Træner Anders Skjoldmose understreger overfor D’BOLD, at der ikke var tale om en egentlig kåring til sæsonens spiller, da man ikke har tradition for dette i den fynske klub. Men skulle han peger på en af de mange dygtige talenter faldt valget på målmand Oliver Christensen:

– Jeg vil dog mene at vores målmand Oliver Christensen må løbe med denne titel i og med, at han i alle kampe har udvist sit store potentiale. Oliver er en vinder, der med sin store personlighed og attitude har betydet meget til kampene såvel til træningen. Han har disket op med rigtig mange klasse redninger, og hans udvikling er kun gået i en retning og det er opad, siger Anders Skjoldmose til D’BOLD

13. Randers Freja – Mathias Ibsen

Efter en sæson, som må formodes at skulle gå i glemmebogen hurtigt, er der alligevel lyspunkter at se tilbage på for Randers Freja. En af dem har været Mathias Ibsen, som i sin sidste sæson for U/17-ligaholdet leverede solide præstationer fra sin højre back-position:

– Mathias er en fantastisk fyr med de rigtige værdier, og efter han i januar 2015 blev rykket op fra U/16- til U/17-holdet, har han bidt sig fast, og i den netop overståede sæson også været en afgørende spiller. Mathias er en dygtig forsvarsspiller, der sætter en ære i at forsvare sig, og han er en meget pålidelig og loyal spiller såvel som holdkammerat. Han har en fantastisk fysik og fart, som også gør ham offensivt farlig, når han kommer med frem fra sin primære position på højre back. Mathias har haft en stærk sæson som andetårs U/17-spiller, og det bliver spændende at følge ham på U/19-holdet i næste sæson., fortæller U/17-cheftræner Mads Lyng til D’BOLD

14. Haderslev – Peter Christiansen

Sønderjyderne der spillede med i ligaen på et wildcard har mødt massiv modstand i denne sæson. Ikke desto mindre har Peter Christiansen været en vigtig spiller for ligaens prygelknabe:
– Den offensive spiller Peter Christiansen har været i særklasse i den her sæson, og er også nu her blevet belønnet med treårig kontrakt. Peter blev vores topscorer med 8 mål og med en del assists ligeså. Hans store force er i de offensive en-mod-en-situationer, hvor han med sin fart, driblefærdigheder og frækhed har gjort ondt, på selv de bedste hold i ligaen. På trods af, at Peter er en individualist, så har han også en rigtig god tilgang til det at spille på et hold. Han arbejder hårdt både i medgang og modgang, og løber gerne ekstra meter for at hjælpe holdkammeraterne, siger U/17-cheftræner Thomas Vilstrup til D’BOLD

In this article