TT – SL 16/17 R2 – Talenterne godt igang

Embed from Getty Images

Det var blandede oplevelser for talenterne i runde 2 af Superligaen, men generelt har præstationerne været gode og en del af de yngste spillere på holdene har allerede fået jord under sålerne. 

Aarhus GF 2-1 Viborg FF

18-årige Oscar Buur kom ikke på banen i kampen mod Viborg FF, hvor han derfor sad på bænken. Derfra kunne han se sine aarhusianske medspillere komme i problemer mod Viborg, som kom foran med 1-0, men derimod også se hans holdkammerater sætte Viborg på plads med to scoringer inden pausen. Hans forsvarskollega Emil Christensen, 19, sad også på bænken og kom heller ikke på banen i løbet af kampen.

Esbjerg fB 0-4 FC København

Esbjerg fB har ikke just fået den bedste start på denne sæson efter to 0-4-nederlag til henholdsvis Brøndby IF og senest til FC København. Københavnerne ser dog ud til kun at have forbedret sig siden sidste år, hvor de desuden tog “the double” i Danmark ved at vinde både ligaen og DBU Pokalen. På den lyse side fik Esbjergs 18-årige midtbanespiller Mark Brink vist sig en smule frem da han kom på banen i anden halvleg. Mark Brink slog for alvor igennem sidste år, hvor han fik debut på Esbjergs førstehold og scorede i slutningen af sæsonen.

AC Horsens 1-1 SønderjyskE

Bo Henriksens oprykkere fra Horsens har fået en god start på den nye sæson med to uafgjorte kampe mod AaB og SønderjyskE, i kampe hvor man ovenikøbet er kommet foran begge gange med 1-0. Reserve-keeper Markus Bobjerg Jakobsen, 18, eller Mads Bech Sørensen, 17, sad igennem hele kampen på bænken, dog også grundet de gode præstationer i forsvaret bl.a. hvor topscorer Bubacarr Sanneh har scoret begge af sæsonens mål indtil nu for de gule jyder, men også af keeper Niklas Dannevang, der dog droppede ved udligningen til 1-1. I hvert fald, selvom at de to unge defensivspillere endnu ikke har rørt banen, har det været en god sæsonstart for AC Horsens, modsat SønderjyskE der har skuffet en smule indtil nu, efter sidste års andenplads.

Læs også: Disse unge talenter skal du holde et ekstra øje med

Lyngby BK 2-2 OB

Det var måske rundens mest spændende kamp der foregik i det sjællandske hvor oprykkerne fra Lyngby tog imod sidste års syvere fra Odense. Det var også her at man kunne opleve 17-årige Jens Odgaard få debut efter 80 minutters spil. Det var ikke en spektakulær debut for unge Odgaard, men alligevel fik han vist sig lidt frem og fik også snust til en del spilminutter i en Superliga-kamp, i en alder af blot 17 år. Dog inden af Odgaard kom på banen styrede begge hold, målmæssigt, hver sin halvleg. Fynboerne kom bedst fra land da Kenneth Emil Petersen scorede fra pletten og senere hen da Anders K. Jacobsen fik gjort det til 0-2 til gæsterne. Alligevel fik fynboerne smidt føringen og kampen endte 2-2 takket være to pragtmål af angriber Jeppe Kjær.

Silkeborg IF 0-2 Brøndby IF

Daniel Stückler, 19, startede på banen for Brøndby IF da ham og hans hold for anden gang i denne sæson løb deres modstander over, denne gang med en 2-0-sejr i det jyske. Stückler havde dog ikke sin bedste dag, og han blev derfor også skiftet ud i anden halvleg. Stückler har ellers startet sæsonen godt og har faktisk været en spiller man har satset på, som man kan se over de seneste tre år hvor han har fået flere Superliga-kampen for Vestegns-holdet. Målene i weekendens kamp stod brændvarme Andrew Hjulsager og Frederik Holst for.

FC Nordsjælland 0-4 FC Midtjylland

De hold med klart flest unge spillere på holdet tørnede i denne weekend sammen og resultatet beskrev meget godt styrkeforholdet mellem disse to mandskaber. Andreas Skovgaard, 18, startede i midterforsvaret for hjemmeholdet og det blev ikke en god dag på kontoret for den unge forsvarsspiller, da han sammen med resten af holdet indkasserede fire mål på de 90 spilleminutter. På den anden banehalvdel spillede en Rasmus Nissen, 18, i storform, hele kampen for ulvene, imens at 19-årige Mikkel Duelund måtte bane vejen for Pione Sisto, der som sædvanligt viser utrolig målnæse i de første runder af Superligaen. På bænken for ulvene sad bl.a. Kristian Riis, 19, som har fået to Europa League-kampe i denne sæson og 19-årige Mads Døhr Thycosen. Det normale tredjevalg på keeperposten hos FC Nordsjælland, Peter Jensen, 18, fik heller ikke spilletid, også grundet fantastiske redninger af islandske Runar Runarsson.

Randers FC 0-1 AaB

Marco Meilinger blev matchvinder for AaB da han med sin scoring reelt set afgjorde kampen i midten af første halvleg. Det var også en kamp hvor Magnus Christensen, 18, fik debut for AaB-mandskabet og hvor Sebastian Grønning igen kom på banen for de rød-hvid-stribede nordjyder. For Randers FC kom Mikkel Kallesøe på banen med godt ti minutter igen, men den unge kantspiller kunne altså ikke være med til at få ændret på slutresultatet der endte med en 1-0-sejr til AaB, der har fået en godkendt sæsonstart med et uafgjort resultat samt en god sejr over rivalerne fra Randers FC.

I toppen af ligaen, på en delt førsteplads, finder vi tre hold, FC København, Brøndby IF og AGF, som alle tre altså har fået maksimum point efter de to første runder. Viborg FF og Esbjerg fB er de to rosiner i pølseenden, som begge har nul point efter de to første runder af denne sæson.

 

 

In this article