Vildbjerg Cup 2016 – dag 1

Europas fjerdestørste fodboldturnering, Vildbjerg Cup, løber af stablen fra torsdag til søndag, hvor over 1600 fodboldkampe afvikles. Her er D’BOLD tilstede og rapportere dagligt.

U/15 drenge 1

BK Skjold – FS Holstebro

På papiret er denne kamp en af dagens overraskelser. BK Skjold, der til dagligt spiller i Række 2, hentede en sejr på hele 5-1 hjem mod FS Holstebro, hvis højeste rangerede hold spiller i mesterrækken. Et umiddelbart fint udgangspunkt for københavnerklubben.

Ledøje-Smørum Fodbold – LKB/Gistrup

LKB/Gistrup har en bred række hold på denne årgang, med hold i både mesterrækken samt Række 1 og Række 2. De var også Ledøje-Smørum Fodbold overlegne, da de vandt med 1-3 torsdag aften.

Skive IK – Støvring IF

Der var ikke spillet mange minutter af kampen inden Skive IK havde bragt sig foran. Efter en overraskende, men desværre mislykket, hjørnesparkskombination fik Skive IK chancen igen. Denne gang blev bolden slået højt mod bagerste stolpe, hvor første mand på bolden headede den ned i fødderne på en Skive IK-spiller, som med et fladt og hårdt spark udplacerede keeperen. Ligeledes, skulle hjemmeholdet, på papiret, ikke bruge mange minutter af anden halvleg inden de scorede igen. Denne gang på en stikning i dybden, der blev omsat til mål. Herefter trak Skive IK sig tilbage på banen, hvilket Støvring udnyttede og scorede til 2-1. Lige ved og næsten for Støvring, som måtte se sig slået af Skive IK.

U/16 drenge 1

Roanoke Star FC – Skive IK

Sidste års finalister tog i en af turneringens allerførste kampe i mod amerikanske Roanoke Star FC. De gulblusede fra Skive IK vandt kampen 0-1, og kom dermed bedst fra start.

AaB – BMI

En på papiret udfordrende første kamp for BMI skulle vise sig at blive rigtig svær. Klubben der til daglig har hold i både Række 1 og Række 2 og tørner ud i det midtjyske skulle op mod talentfabrikken fra Aalborg. AaB vandt således kampen med hele 4-0, og har derfor al god grund til at sove godt, inden morgendagens kamp mod Skive IK.

Aabyhøj IF – FS Holstebro

Sidste års vindere fra FS Holstebro kom ganske fint fra land, da de vandt over 2-0 over midtjyske Aabyhøj IF.

Jetsmark IF – Engum UI

Nordjyske Jetsmark IF har til Vildbjerg Cup kunne trække på spillere fra klubbens hold i såvel Række 1 som Række 2. Så heldige har Engum UI ikke været. De har i den forgangne sæson har et enkelt hold i Række 2. Niveauforskellen var da også tydelig i den sene kamp i denne del turneringen, da Jetsmark IF vandt med 3-0.

U/17 drenge

Svogerslev BK – Randers Freja

Et ganske spændene opgør fandt sted blandt de første kampe af Vildbjerg Cup 2016. På Bane 9 mødte sjællandske Svogerslev BK jyske Randers Freja. Begge klubber har i tidens løb fostret en stribe af talenter til henholdsvis FC Roskilde og Randers FC. Det blev da også et ganske seværdigt opgør med masser af energi, og god teknik. Randers Freja bragte sig foran inden der var spillet et minut af anden halvleg, og vandt således kampen 1-0. D’BOLD snakkede efterfølgende med Randers Freja-træner Carsten Madsen, læs hvad han sagde om kampen her.

Løgstør IF – Hundvåg FK 2

Hundvåg er endnu et hold i den imponerende række af norske deltagere ved Vildbjerg Cup 2016. Det betød dog ikke, at de blev vist særligt meget gæstfrihed, da de startede turneringen mod nordjyske Løgstør fra den jyske mesterrække. Nordjyderne vandt således hele 5-1 over nordmændene.

B. 73, Slagelse – Nykøbing Mors IF

Et andet hold fra den nordjyske mesterrække, der deltager ved turneringen er Nykøbing Mors IF. De lagde deres turnering ud med at spille med B. 73, Slagelse. Niveauforskellen var dog rimelig klar, da nordjyderne vandt med 0-3.

Sulsted/Vestbjerg – Austrått IL

En cocktail der optrådte mere end én gang på førstedagen var et nordjysk hold mod et norsk. Således var Sulsted/Vestbjerg et hold fra den nordjyske mesterrække, og velkomsten til de norske modstandere var ikke mild. Austrått IL kan gå i seng med et 0-4-nederlag i bagagen.

SSV Günster – AaB

Tyske SSV Günster startede deres turnering ud med en svær opgave i sidste års sølvvindere fra Aalborg. Opgaven var dog ikke så svær som ventet, og en pointdeling med resultat 1-1 virker som godkendt.

In this article