Brøndby Elite Cup – Dag 2 – Fokus på AB Gladsaxes U/17-hold

Fokus på andendagen ved Brøndby Elite Cup 2016, er blandt andet rettet mod AB Gladsaxes Simon Holden.

Simon Holden var en af spillerne, der trænede sammen med AB Gladsaxe, forud for deres kamp mod svenske Landskrona. D’ BOLD hev fat i den unge forsvarsspiller, kort før kampen, der, som så mange andre kampe på dagen, var blevet udskudt til om aftenen.

Her roste Holdens specielt turneringens indhold af mange klubber fra mange forskellige lande:

– Som klub, synes vi selvfølgelig det er en god international turnering med et højt niveau. Det er et godt arrangement, fortæller Holden til dbold.dk, forud for kampen, og tilføjer, at de forskellige kulturer for de forskellige spillere og hold, gør turneringen ‘federe’ at deltage i:

– Det giver jo lidt anderledes, da man jo møder andre fodboldkulturer. De spiller jo ikke på samme måde som vi gør her i Danmark. Det er selvfølgelig anderledes som spiller, og federe end bare at møde danske hold, som man gør hele tiden, forklarer Holden.

Men udover at få noget individuelt fra turneringen, spiller det kollektive også en rolle for talentspilleren, der til daglig optræder hos AB Gladsaxes U/17-hold:

– Man får meget ud af det som hold. Vi får en masse kampe på forholdsvist kort tid, og får øvet en masse på træningsbanen, fortæller Holden, og tilføjer, at det er uforudsigeligheden, der er udfordringen, når man møder udlandske modstandere i en turnering som Brøndby Elite Cup’en:

– Det giver en form for uforudsigelighed, at man møder udenlandske modstandere. Det gør det lidt sværere som spiller ikke at vide, hvad man er oppe imod, i forhold til ligaen, eksempelvis, hvor man kender mere til sine modstandere, afslutter forsvarsspilleren.

Holden spiller ikke kun i centerforsvaret, men optræder også til tider som defensiv midtbanespiller.

In this article