Fokus på: Mikkel Kallesøe Andreasen, RFC – Fra Lemvig til Randers, landsholdet og drømmen om udlandet

kallesøe

Hver uge sætter D’ BOLD fokus på et talent i dansk ungdomsfodbold, eller en ældre spiller, med fokus på deres ungdomsår. I denne uge er Randers FCs Mikkel Kallesøe blevet hovedperson.

Startede tidligt

Som så mange drenge gør, startede Mikkel Kallesøe Andreasen til fodbold i en ung alder. Han var blot fem år, da hans far tog ham med til fodboldtræning. Mikkel havde fra en helt tidlig alder haft en bold ved sin side, selvom han egentlig ikke kommer fra en fodboldfamilie.

I dag spiller Kallesøe i Randers FC, men før det, spillede han i FS Holstebro og Lemvig GF.

– Det er i den klub det hele startede, og det er også i den klub, jeg nok har haft de bedste minder omkring hele fodbolden i min barndom. Men som sagt så startede jeg som femårig og spillede med årgangen over mig selv, for at blive udfordret mest muligt. Årgang 96 var nok den bedste årgang, der har været i Lemvig nogensinde. Vi vandt rigtig mange indendørs turneringen.

– Jeg kan kun takke Jytte Nielsen, for hvor jeg er i dag. Hun var en rigtig god træner for mig. For når vi taler om ungdomsfodbold i de små byer, så skal alle være med, dårlige som gode. Men hun samlede de bedste drenge fra årgang 96, så vi kunne blive spillet op mod de bedste. Jeg skiftede til Holstebro i U/13- til U/15-tiden, og det var os en okay tid der, hvor vi slog de helt store klubber så som AGF og FCM. Men generelt har jeg haft en god fodboldopvækst, fortæller Kallesøe til D’ BOLD.

Det var tilbage i 2012, at Kallesøe skiftede Holstebro ud med Randers’ akademi. De var dog ikke de eneste bejlere til den unge angriber.

– Da vi vandt over de store hold i U/14-U/15 (i Holstebro, red.), så var der et par klubber, som gerne ville have mig. Men valget faldt på Randers, for de havde et rigtigt godt koncept at vise mig. Blandt andet med at bo på college og spille ungdomsfodbold på et højt plan. Det var rigtig fedt at flytte hjemmefra og at man skulle klare sig selv, så der lærte jeg en del, forklarer den 1,93 meter høje Randers-spiller.

Det gik kun op ad

Efter et par nærmest usædvanlige gode sæsoner som U/17-spiller, fik Kallesøe i en alder af blot 16 år tilbudt en fuldtidskontrakt i klubben, som varede over de næste tre år. Og ifølge hovedpersonen selv, havde han også leveret godt nok til en sådan kontrakt.

– Generet synes jeg, jeg har gjort det rigtigt godt. Begge år som U/17-spiller vandt jeg bronze med holdet, og det er ikke særlig tit det sker i Randers FC. Men det sidste år som U/17 var et rigtigt godt år personligt med 12-13 sæsonmål og en masse assists.

– Selvfølgelig var det stort at få en fuldtidskontakt, men vil også sige jeg havde gjort mig fortjent til det. Der var også en anden klub, som tilbød mig det, så selvfølgelig var jeg glad for det, men forventede det os lidt, hvis de ville beholde mig, siger Kallesøe.

Superliga-fodbold

Og siden sæsonen 14/15, altså over de sidste to år, har han fået 23 kampe på banen for førsteholdet, Randers FC, i Superligaen. Trods han stadig kun er 19 år. Og i starten var det også vildt for angriberen med nummer 19 at træne med de rutinerede og fuldtidsprofessionelle.

– Det var selvfølgelig pisse fedt at spille med de store drenge som 16-17-årig. Og vil også sige jeg var meget nervøs, da jeg skulle træne med de første mange gange, for der er lidt en anden tone på i forhold til ungdomsfodbold. Men nu, så nyder jeg det bare hver eneste dag og er faldet rigtig godt ind.

En plads i startopstillingen er noget de fleste 19-årige fodboldspillere drømmer om. Men den drøm udlever Randers’ unge angrebstalent for tiden, da han i sæsonens første fem kampe har fået tre kampe fra start. Og han håber på mere.

– Jeg har startet inde i tre kampe i den nye sæson, og jeg synes det er gået fint. Så jeg håber, at jeg kan få flere startere, så jeg kan udvikle mig yderligere, siger Kallesøe.

Landsholdet og fremtiden

Superligabold er dog ikke det eneste, som Kallesøe kan prale med at have på CV’et. Han har nemlig også repræsenteret sit land i de traditionelle rød/hvide-farvede landsholdsdragter. Hele 21 kampe har han spillet i alt, både med officielle og uofficielle kampe for diverse ungdomslandshold.

– Det selvfølgelig rigtig fedt at trække den rød/hvide trøje over hovedet og få mange fede oplevelser, siger angriberen, der har Chelseas Eden Hazard som sin yndlingsspiller.

Landsholdet er dog som sådan ikke noget, der går og præger hans tankegang i hverdagen.

– Jeg tænker ikke sådan rigtigt over det. Mit fokus ligger i klubben om at gøre mit bedste der, og så tager jeg den derfra, hvis jeg er udtaget til landsholdet.

Den røde landsholdstrøje er dog ikke det næste mål for Kallesøe i sin karriere. Det er derimod at slå igennem i den danske Superliga, inden han måske kan få lov til at prøve sig selv af i udlandet.

– Mit næste mål er at få flere kampe fra start og slå igennem i Superligaen.

– Men min helt store drøm er at komme til udlandet engang, og prøve mig selv af der, siger Kallesøe til dbold.dk.

Og selvom Kallesøe længe har boet et andet sted end hjemme hos sine forældre, har de alligevel haft en stor betydning for hvor han er i dag.

– Min familie har betydet rigtigt meget for mine valg i min karriere. Især min far vender jeg alting med, og han er en stor hjælp for mig, afslutter angriberen.

Senest har Kallesøe været på banen for Randers i opgøret mod Viborg, som de vandt 1-0. Og nu kan han blot håbe på også at komme i spil i næste runde mod FC Nordsjælland.

Læs seneste udgave af Fokus På: Fokus På: Wessam Abou Ali – Stenhårdt arbejde venter i U/19-ligaen

In this article