De forsvarende U/19-mestre smed point i Esbjerg

FC Midtjylland U/19 var foran 1-0 og skabte chancer til mere. Alligevel lykkedes et stærkt Esbjerg-hold med at tage point fra ulvene i anden halvleg

U/19: Esbjerg fB 1-1 FC Midtjylland
0-1 Mads Vang (39)
1-1 William Møller (59)

FC Midtjylland åbnede deres titelforsvar i U/19 Ligaen lørdag med en svær udekamp i Esbjerg. Hjemmeholdet kom dog også til opgøret med en vis portion selvtillid efter udesejren over FC Nordsjælland i den forrige weekend.

Læs også: Esbjerg U/19 slog FCN U/19 i begivenhedsrig premiere

Men selv med en stærk Esbjerg-modstand, så kom FC Midtjylland hurtigt i kontrol med kampen. Boldomgangen var rigtig god hos midtjyderne, der fortjent kunne bringe sig i front fem minutter inden pausen med en scoring af Mads Vang. Det var venstreback Anders Hagelskjær, der med et indlæg fra kanten af feltet fandt Vang ved bagerste stolpe. Fra den position var det ingen sag at gøre det til 1-0 for FCM’eren.

Esbjerg virkede til at have en anelse for meget respekt for midtjyderne i første halvleg, og cheftræner René Christiansen var ikke tilfreds med sit holds passivitet. Han fik dog sendt et mere modigt hold på banen til anden halvleg, og der gik ikke mere end et kvarter før der kom balance i regnskabet.

Tomålsskytten fra FCN-kampen, William Møller, tegnede sig for sit tredje sæsonmål, da han opsnappede en vag tilbagelægning fra FCM-forsvaret. Ved at prikke den ind under Andreas Raahauge gjorde han det til 1-1.

I resten af kampen var det Esbjerg, der havde klart mest blod på tanden. Både Joachim Berg og William Møller havde chancer for en 2-1-scoring. Trods hjemmeholdets pres var det dog alligevel de forsvarende mestre, der fik opgørets sidste store tilbud. Kun en klasseredning fra Lasse Askou Mikkelsen i Esbjerg-buret forhindrede Onomigho Samson i at heade FCM til sejren til sidst.

Med 1-1 mod FCM har Esbjerg nu hentet sammenlagt fire point i de første to kampe mod sidste sæsons nummer et og to, og indtager førstepladsen, mens FCM med det ene point efter én kamp ligger på en pt. ottendeplads.

In this article