Bedst og værst: Danmark U/19 manglede det sidste mod Norge

Danmarks U/19-landshold måtte fredag eftermiddag gå tomhændede fra banen, da man i en træningskamp i Nyborg tabte 2-1 til Norge. Danskerne var bedst, men havde svært ved at hamle op med nordmændenes fysik.

Læs også: Kampreferat af 2-1-nederlaget

Kampens bedste:
Victor Nelsson spillede solide 90 minutter og med sin fysiske formåen var han med til at bremse flere norske chancer. Det var ikke uvant, at han trak væk fra sin position på midten af banen og tilbød sig som en ekstra back. På intet tidspunkt kunne man se, at det var hans kun anden ungdomslandskamp, da han udviste stor sikkerhed i sit bidrag til det danske spil. Den nordsjællandske midtbanespiller besad ikke den prangende teknik, som nogle af holdkammeraterne, men gåpåmodet og den taktiske forståelse manglede på intet tidspunkt.

Kampens uheldige:
Danmark havde svært ved at kombinere sig igennem den kompakte, norske defensiv, og som kampen skred frem, fes luften lige så langsomt ud af ballonen. En af de danskere, hvis niveau dalede i anden halvleg, var Brøndbys Gregers Lauritzen. Efter en fortrinlig første halvleg, hvor han flere gange slap godt af med bolden og forhindrede nordmændene i at blive farlige, var anden halvleg en langt mindre imponerende omgang for Lauritzen. Boldtab og mistimede aktioner kendetegnede hans spil, og med et kvarter tilbage på stadionuret blev han pillet ud.

Kampens detalje:
Kun mænd ved, hvor ondt det gør: Norges dygtige højre back, Mathusan Sandrakumar måtte i starten af anden halvleg ufrivilligt tage sine ædlere dele til hjælp, da han skulle blokere et dansk indlægsforsøg. I sekunderne efter det knaldhårde indlæg havde nordmanden nok håbet, at han havde ladet bolden passere – AV!

In this article