Fokus på: Gonzalo Jørgensen, Atlético Madrid – Vil være Danmarks Jordi Alba

Hver uge sætter D’ BOLD fokus på et talent i dansk ungdomsfodbold, eller en ældre spiller, med fokus på deres ungdomsår. I denne uge har Gonzalo Jørgensen været under D’ BOLD-luppen.

Født i Spanien

Det er nok ikke særlig tit, at man finder danske fodboldspillere, der er født i udlandet. Men det var udfaldet med Gonzalo Jørgensen. Gonzalo Jørgensens far, Thomas, har boet i Spanien siden han var blot fem år gammel. Thomas Jørgensen flyttede senere i livet til Madrid for at læse medicin. Her mødte han sin nuværende kone, Mercedes.

De fik sammen to børn inden Gonzalo Thomas Jørgensen de Vizcarro kom til verden den 18. januar 1998. Og det skulle vise sig at lille Gonzalo blev vild med fodbold. Og faktisk var han så god, at Atlético de Madrid, som er hans nuværende arbejdsgiver, var interesseret i ham.

Og der har han spillet i en god række år, hvor han har spillet sig op på deres U/19-hold.

DBU kendte slet ikke til hans eksistens

Gonzalo har altid drømt om at spille på det danske landshold, selvom han er født i Spanien og til dagligt spiller i Spanien. Men sandheden er, at før han var 15 år gammel, så kendte DBU slet ikke til eksistensen af den unge forsvarsspiller.

Ikke før Thomas Jørgensen sendte en mail til den daværende U/16-landsholdstræner, Per Holm, der meget hurtigt var interesseret i at se spilleren an.

– DBU vidste ikke, han eksisterede, før jeg i marts kontaktede dem. Min bror i København spurgte mig, hvorfor jeg ikke fortalte DBU, at min søn findes. Så sendte jeg en mail til U16-landstræner Per Holm, og derfra gik det hurtigt. De ville meget gerne se ham an, fortalte Thomas Jørgensen, i et interview til BT.

Og han imponerede trænerne på det danske landshold, hvilket førte til flere landsholdssamlinger i den danske landsholdsdragt.

– Gonzalo er en venstrebenet venstre back, og dem er vi jo altid ekstra interesseret i. Det er en postition, som man næsten per tradition har udfordringer med at finde spillere til, så de, der dækker den plads, vil vi gerne gøre noget ekstra for. Men vigtigst af alt er han en spiller, som har et talent, der er så interessant, at vi gerne vil kigge ham ekstra i sømmene, sagde Per Holm på daværende tidspunkt til bt.dk.

Har imponeret på de danske landshold

Efter at DBU fik øje på den dansk-spanske spiller, har han være udtaget til flere landsholdssamlinger. Og samtidig har han også deltaget i flere kampe.

Efter adskillige samlinger med U/16-landsholdet, nåede han at spille én enkelt kamp. Kampen var mod Belgien og endte 3-3. Herefter blev han udtaget til Internordisk Cup for U/17-landsholdet, som blev spillet i Danmark.

Her var han med i alle danskernes kampe, som de vandt alle tre. Og forsvaret med Gonzalo Jørgensen på vesntrebacken formåede at have clean sheet i alle tre kampe.

Efter den turnering blev han udtaget til endnu en kamp, hvor han også fik spilletid. Denne gang var det en venskabskamp mod Norge, som endte 2-2. Herefter er det dog ikke blevet til flere kampe for landsholdet for hverken U/18- eller U/19-landsholdet.

Men drømmen om at spille for Danmark er vist alligevel ikke blevet kvalt, da den unge forsvarsspiller tidligere har udtalt, at han ser op til dansk-franske Pierre Emile Højbjerg.

– Jeg kan rigtig godt lide Pierre Emile Højbjerg fra Bayern München. Han er en dygtig spiller, og han er en stor inspiration for mig. Pierre er halvt franskmand og halvt dansker, ligesom jeg er halvt spanier og halvt dansker, så forhåbentligt kan jeg følge i hans fodspor, har Jørgensen tidligere sagt til Ekstra Bladet.

Det er dog endnu uvist hvornår den unge forsvarsspiller kommer i spil for et dansk landshold igen, hvis det altså overhovedet kommer til at ske. For da Jørgensen var med til Internordisk Cup i Danmark, udtalte den tidligere U/17-landtræner Jan Michaelsen, at der ikke var en kæmpe forskel på Jørgensen og de andre danskere.

– Jeg synes ikke, man kan se, at han spiller på et højere niveau. Han har et godt niveau, men det har de danske spillere også, fortalte landstræneren om Gonzalo Jørgensen til D’ BOLD.

Imponerer fortsat i Spanien

I 2015 imponerede Jørgensen og sit ungdomshold i Atlético Madrid, da de vandt deres turnering foran hold som Real Madrid.

Efter det år spillede han med flere U/17-spillere i en U/19 Liga, hvor de fortsatte med at imponere mod spillere, som var op til to-tre år ældre end dem selv. Og Gonzalo har altså gjort det så godt, at han blev rykket op på U/18- og senere hen U/19-holdet, hvor han også har haft stor succes på holdet.

Sidste år spillede hans hold mod FC Midtjyllands U/19-hold i UEFA Youth League, hvor de dog måtte rejse hjem fra Herning med et nederlag efter straffesparkskonkurrence.

Og nu har den nu 18-årige Jørgensen skrevet under på en treårig lang kontrakt med den spanske topklub, der sikrer ham en plads på holdets B-hold fra næste sæson, hvor han altså vil stå til rådighed for Diego Simeone, der træner førsteholdet i La Liga.

– I fremtiden håber jeg på at komme til at spille på førsteholdet. At spille på holdet er min drøm, og jeg er klar, hvis det skulle blive en realitet en dag. Jeg håber, det sker, for det vil være en fantastisk mulighed for mig, udtaler spilleren til bold.dk

Og selvom Jørgensen spiller i Atlético Madrid ser han op til spanske Jordi Alba, der spiller hos Atléticos ligarivaler FC Barcelona. Og en skønne dag vil han gerne være Danmarks Jordi Alba.

– Det håber jeg, udtalte Gonzalo Jørgensen i 2013 til BT.

Oven i forsvarsspillerens nye kontrakt ligger der formentlig en frikøbsklausul på godt 22,5 millioner danske kroner.

Læs sidste uges Fokus På: Fokus på: Patrick H. Egelund, EfB – Drømmer om Barcelona

In this article