Fokus på: Patrick H. Egelund, EfB – Drømmer om Barcelona

Foto: EfB.dk

Hver uge sætter D’ BOLD fokus på et talent i dansk ungdomsfodbold, eller en ældre spiller, med fokus på deres ungdomsår. Patrick Hessellund Egelund har i denne uge været igennem maskinen.

To brødre

Som treårig startede Patrick Hessellund Egelund til fodbold. Fra han kunne gå legede han altid meget med bolden sammen med sin bror. Interessen kom dog ikke fra fremmede, da Patricks forældre begge har spillet fodbold i deres liv, og derfor var sporten tæt på familien.

Fodbold var dog ikke den eneste sportsgren, som Patrick var interesseret i som lille.

–  Da jeg var mindre gik jeg både gymnastik, badminton, håndbold og fodbold. Jeg har altid brændt mest for fodbold, så da jeg blev ældre, valgte jeg at prioritere fodbold, da der ikke var tid til det hele, fortæller Egelund til D’ BOLD.

I en anden artikel nævnte Patricks bror, Martin Egelund, at som lille var Patrick ret glad for at klatre i træer, når han var til fodboldtræning. Og det kan Patrick ikke løbe helt fra.

– Jeg har altid spillet meget fodbold og gået meget op i det, men der hvor jeg startede med at træne, var der mange træer rundt om banen. Så det skete et par gange, at jeg lige sad højt oppe i et træ, da træningen begyndte, forklarer han.

Patrick startede med sin storebror Martin til fodbold som lille. De startede i den lokale klub Holsted fB, hvor de er født og opvokset. Patrick er et år yngre end Martin, men alligevel fik de to brødre lov til at spille sammen.

– Jeg spillede i Holsted fB fra jeg var helt lille. Det var en rigtig god klub at være i, med en masse aktiviteter, sjov og gode venner. Vi brugte utrolig meget tid i klubben. I starten spillede jeg med min egen årgang, men efter kort tid spillede jeg mere og mere med årgangene over mig. Det sidste år mest med 98’erne og 97’erne, og det var virkelig fedt at jeg spillede så meget sammen med Martin der.

Tid til noget større

På et tidspunkt blev Holsted dog for småt, og der blev søgte nye udfordringer i Esbjerg fB. Her spillede Patrick igen sammen med sin bror, og som 15-årig fik han sin første kontrakt med klubben.

– Det var en fantastisk fødselsdagsgave og en kæmpe oplevelse at skrive under på sin første kontrakt. Jeg blev rigtig glad for, at Esbjerg ville satse på mig, for jeg trives virkelig godt i klubben og er glad for at være der. Sådan en kontrakt er lidt det første skridt til at komme til at leve af at spille fodbold, hvilket er en stor drøm for mig, siger Egelund.

Nu spiller Egelund sit sidste år som U/17-spiller i Esbjerg. Og i denne sæson har de fået en udmærket start på turneringen med to sejre og et enkelt nederlag. Og Patrick Egelund tror på, at holdet kan fortsætte den positive stime.

– Jeg synes, at vi fik en virkelig god start på U/17-sæsonen, med en sejr over to gode hold; men i Randers havde vi ikke lige heldet med os, og tabte den kamp. Men jeg tror vi kan fortsætte vores gode spille i de næste kampe, fortæller angriberen.

U/17-holdet er dog ikke det eneste sted, hvor Patrick træner med. U/19-holdet har ham også med til træning, hvor han får et indblik i, hvad det kræver på det niveau, og samtidig får han lov til endnu engang at træne på samme hold som sin storebror.

Men han har fokus på U/17-holdet, hvor han tror på at de ender højt oppe i tabellen ved sæsonafslutning.

– Jeg håber at vi ender i top 5 i år. Min fornemmelse med sæsonen er god, og jeg mener vores hold har kvaliteterne til at ende højt i tabellen. Jeg lærer en masse, når jeg træner med vores U/19-hold, der har et virkelig godt hold i år, og jeg synes det er fedt at træne med dem, siger Egelund.

Forhåbninger om landsholdet

Gennem de sidste fem-seks år har Patrick Egelund kunne trække i Esbjerg-outfittet, og det er han rigtig glad for at gøre. Klubben har efterhånden fået stor betydning for angriberen, der føler sig godt tilpas hvor han er.

– Der er altid en god stemning i klubhuset og man snakker sammen på tværs af årgangene.

Esbjerg-trøjen er dog ikke den eneste, som Egelund har prøvet at hive ned over hovedet. Også den røde landsholdstrøje har han båret på en fodboldbane. Faktisk i hele tre kampe, hvor han var med til en internationalturnering i Sverige for U/16-futurelandsholdet. Og ikke nok med at landsholdet vandt alle tre kampe, Egelund scorede også i dem alle sammen.

– Det var en utrolig fed oplevelse. Jeg fik muligheden for at komme til at kende nogle af de spillere vi møder i ligaen. Det gik godt for både holdet og jeg, hvor vi vandt turneringen, siger Egelund.

Siden da har han dog ikke været med for landsholdet. Men det slår ikke Egelund ud, som i sin dagligdag kæmper for at præstere godt nok til at komme i scene til en plads på et u-landshold.

– Ja det gør jeg. Jeg vil selvfølgelig rigtig gerne med på landsholdet – det har alle drenge, der spiller på det niveau, vist et mål og en drøm om.

At spille med sin bror

Men hvordan er det egentlig at spille i samme klub som sin bror? Martin Egelund var ganske positiv over oplevelsen, og lillebror Patrick har samme blik på sagen.

– Jeg elsker at spille sammen med Martin. Vi forstår hinanden virkelig godt, både på og udenfor banen, og det er en fornøjelse, når vi får lov til at spille sammen, forklarer Patrick Egelund til dbold.dk.

De spiller dog ikke kun på samme hold i samme klub, men spiller også samme position på banen. Og det er bare en fordel, mener Egelund, der spiller med nummer ni på ryggen.

– Vi kender hinanden så godt, at vi ofte ved, hvad den anden har tænkt sig at gøre. Det er bare nemt at spille sammen med ham, for han er god til så mange ting, og så har vi lidt den samme spillestil, hvilket gør det nemmere.

Patrick Egelund har haft en meget fri opdragelse inden for fodbold i den mere private del af sit liv. Han har fået lov til at gøre hvad han vil og har haft lyst til.

– Mine forældre har ladet mig træffe mine egne beslutninger, og så har de støttet op omkring det, jeg har valgt at gøre. Alle i min omgangskreds har kun bakket mig op, forklarer den unge Esbjerg-spiller.

Og lige nu er formålet med det hårde arbejde på træningsbanen og til kamp at fortsætte sin udvikling i EfB, og måske en dag blive udtaget til landsholdet. Men hans store drøm er dog at have hjemmebane på Camp Nou i Barcelona.

Og netop i Barcelona har Patrick Egelund sit idol inden for fodbold, Lionel Messi. De er begge angribere, og Egelund har en opskrift på, hvordan man som fodboldspiller skal være på den position.

– Jeg synes det er vigtigt, at man kan holde fast i boldene, at man har et godt spark, god i en-mod-en-situaiotner, er hurtig og at man både kan noget selv og også gøre de andre gode, afslutter Egelund.

Næste gang Patrick Egelund skal i kamp for Esbjerg er lørdag den 10. september mod HB Køge.

Læs sidste uges Fokus På: Fokus på: Benjamin Zjajo – Samarbejdsklubber, ældre årgange og Real Madrid

In this article