Victor Guldbrandsen om at vende tilbage til Danmark

19-årige Victor Guldbrandsen skiftede i sommer engelske Ipswich Town ud med HB Køge. Det har været en stor omvæltning at skifte fra engelsk fodbold til dansk fodbold.

Victor Guldbrandsen stoppede i Ipswich i sommers, efter at han havde været i klubben, siden han var 17 år gammel. Efter noget tids søgen efter ny klub valgte den talentfulde midtbanespiller HB Køge.

– Der var mange grunde til, at jeg tog tilbage til Danmark. Jeg kunne nok godt være blevet i udlandet, men da HB Køge kom på banen, og jeg fik et indblik i, hvordan de arbejder, og hvordan de gør tingene med unge spillere, syntes jeg, at det var en god mulighed for at få mig selv etableret i seniorfodbold. Træneren (Henrik Lehm red.) var også en stor årsag til, at jeg valgte Køge, fortæller Victor Guldbrandsen til D’BOLD.

Victor Guldbrandsen, som har spillet 5 ungdomslandsholdskampe for Danmark, har brugt noget tid til at vænne sig til forskellen, der er mellem engelsk fodbold og dansk fodbold.

– Der er mange ting, der er forskellige. Fodboldmæssigt er det tempoet, som er den store forskel. I Danmark spiller man bolden meget bedre rundt i forhold til Championship. Men ovre i England er der sindssyg knald på i alt, hvad man laver, og man har ikke meget tid med bolden. Det er mit generelle indtryk af forskellen mellem England og Danmark.

Den tidligere Lyngby-spiller er jo tydeligvis gået et skridt ned, da Ipswich er en noget større klub end HB Køge. Det har dog ikke fået Victor Guldbrandsen til at miste sine ambitioner. Han ser rent faktisk bare positivt på det, da han nu er meget tættere på at få seniorfodbold i fødderne.

– Jeg har stadigvæk mine målsætninger, og for mig var det vigtigt at komme et sted hen, hvor jeg følte mig godt tilpas, og hvor der var en træner, som tror på mig. Jeg ser også muligheden for førsteholdsfodbold her. Nogle vil sige, at det er et step ned, men i mine øjne er jeg et sted, hvor der er en stor udvikling i klubben. Og spilletid er det, jeg vægter højest. Jeg havde ikke lyst til at være en træningsmand, hvor der ikke rigtig var nogen plan i den nærmeste fremtid. Nu har jeg fundet et godt sted, hvor jeg stille og roligt kan vende mig til seniorfodbold.

Efter at have været i Ipswich i et par år, har den unge dansker fået opbygget en del erfaring fra det hårde engelske miljø. En erfaring han nu kan bringe videre til HB Køge. Victor Guldbrandsen fortæller om sin tid i Ipswich:

– Det har overordnet været en rigtig god tid i Ipswich. Første sæson var selvfølgelig bedre end den anden pga. skaden. Jeg har lært utroligt meget, som jeg kan tage med mig videre. Men set-uppet og kulturen er bare for vild i England, og det har været fedt at være en del af det. Jeg håber, at jeg kan komme tilbage til England på et tidspunkt, for det var virkelig fedt at prøve den kultur, slutter Victor Guldbrandsen smilende af i interviewet med D’BOLD.

Victor Guldbrandsen fik seniordebut, da HB Køge slog Døllefjelde Musse IF ud af pokalen med 3-0. Guldbrandsen spillede hele kampen.

Top