19-årig målmand til prøvetræning i to engelske klubber

19-årige Christoffer Petersen skal i november til to prøvetræninger hos henholdsvis engelske Burnley og Blackburn.

I Næstved kører det lige for tiden rigtig godt for 19-årige Christoffer Petersen. Han er førstevalg på målmandsposten på klubben hold i U/19 Divisionen, og samtidig er han andetvalg som keeper på deres 1. Divisionshold.

Men måske er det ikke Næstved, hvor den unge målmand kommer til at fortsætte resten af sin karriere. For til november skal han nemlig til prøvetræning i engelske Burnley og Blackburn. Og selvom det bliver en smule uvant, glæder han sig rigtig meget.

– Det er lidt underligt, men det bliver stadig en utrolig fed oplevelse, for at se hvordan tingene er i andre klubber. Jeg er ikke på kontrakt i Næstved, og der er ikke så stor mulighed for at gøre fodbold til en livslang karriere i Danmark, som der er i udlandet. Så udlandet vil være et godt sted, for der er lidt flere penge, der dermed kan det gøre din karriere lidt længere, siger Petersen til D’ BOLD, og pointerer, at det ikke er for pengenes skyld, at han spille fodbold.

– Jeg glæder mig til at se hvor professionelt det står til i de to klubber. Jeg har lige oplevet hvordan det står til i forhold til faciliteter i 1. division. Så jeg glæder mig til at se trænerne og de andre spillere, og prøve den anden spillestil de har der. Jeg har hørt de går lidt mere til den, og at ligaen er hårdere. Jeg glæder mig til at se hvordan spilkulturen er i England.

Læs mere: 19-årige Christoffer Petersen: Super fedt på seniorholdet

Prøvetræningerne bliver de første for unge Petersen, der ellers har været i England for at træne med nogle engelske målmandstrænere sammen med Keepers Development & Coaching, KD&C. Men han har altså ikke været til en decideret prøvetræning ud over den, der fik ham fra Haslev til Næstved for et par år siden.

Og selvom han er glad i Næstved, så udelukker han ikke, at et kontrakttilbud fra en af de engelske klubber vil lokke.

– Nu da jeg stadig er så ung, vil jeg klart foretrække Næstved, også fordi jeg tydeligt kan se på mig selv, at jeg både modnes og udvikles en del ved at spille i den her klub, både med de ældre- og de yngre talentfulde spillere. Men jeg vil ikke afvise, at jeg gerne vil til udlandet, selvom det betyder at jeg skal flytte fra alt, siger målmanden til dbold.dk.

Og netop den flytning gnaver lidt i tankerne, når han tænker på et eventuelt skifte til England. Men han er klar over, hvad han går ind til.

– Det vil klart være med i baghovedet, men så kommer jeg over et andet sted, og der vil jeg nok kunne få nogle andre venner og bekendtskaber. Selvfølgelig har jeg en masse gode venner herhjemme, men det er sådan det er, når man har valgt at have fodbold som erhverv. Det er en del af pakken. Og det vil nok også ske alligevel senere hen i livet, afslutter Petersen.

Petersens tur til England varer fra den 16. til den 26. november, hvor prøvetræningerne vil finde sted her i mellem.

In this article