Elias Fritjof Sørensen imponerer i Newcastle

17-årige Elias Fritjof Sørensen fik fredag debut på Newcastle Uniteds U/23-hold – også kaldet reserveholdet. Træner, Peter Beardsley, udtalte efter kampen, at Elias Fritjof var en af kampens positive overraskelser.

Tilbage i august blev Elias Fritjof Sørensen solgt fra HB Køge til den engelske storklub, Newcastle United. Siden skiftet har Elias Fritjof Sørensen gjort sig på Newcastles U/18-hold. Fredag blev det dog til debut på U/23-holdet, som er det hold, der er tættest på 1. holdet.

Grunden til at Elias Fritjof var at finde i truppen, var at angriberen Luke Charman var skadet. Kampen var imod Swansea U/23, og resultatet blev 0-0. Udviklingsmanager, Peter Beardsley, udtalte til Newcastles hjemmeside efter kampen:

– Når du ser på vores hold, har vi uden tvivl rigtig mange gode spillere. Vi var nødt til at smide Elias ind i angrebet i dag. Han var helt knust i kampens slutning, og han stoppede aldrig med at knokle for holdet. Han har helt klart en chance for at blive til noget, og der er altid noget positivt, man kan tage med – også selvom vi ikke vandt.

Der går muligvis ikke lang tid, før Elias Fritjof Sørensen får chancen igen:

– Elias har kun spillet én kamp for akademiet, så det var rigtig godt for ham at få spilletid. Det ser ud til, at Luke Charman er ude et par uger, så han kan meget vel få chancen endnu en gang, udtaler Peter Beardsley.

Elias Fritjof Sørensen blev i maj yngste spiller nogensinde til at få debut for HB Køge.

In this article