18-årig HB Køge-back i rivende udvikling: Kommer til at gå rigtig, rigtig langt

Foto: HB Køge
Foto: HB Køge

Malte Amundsens første sæson som seniorspiller for HB Køge i 1. division er gået ganske forrygende. Fuld tid i alle kampe og en rivende udvikling deri.

Da Kristian Pedersen tog til Union Berlin i sommers, stod blot 18-årige Malte Amundsen klar til at løfte arven for den tidligere U/21-landsholdsspiller. Amundsen spillede i foregående sæson på HB Køges U/19-hold, og her viste han så glimrende takter, at HB Køges cheftræner, Henrik Lehm, troede fuldt og fast på, at Amundsen kunne gå direkte ind og erstatte Pedersen på svanernes venstreback.

Lehm var heller ikke ligefrem gal i sine antagelser. Indtil videre har Malte Amundsen spillet fuld tid i alle HB Køges kampe i denne sæson, undtagen en pokalkamp mod Døllefjelde-Musse og kampen mod Hobro i mandags. Begge gange har det skyldes pligter med ungdomslandsholdene.

Selvom Amundsen snart kun kan skrive sin første halvsæson som seniorspiller på CV’et, så kan hans træner i HB Køge berette om en stor udvikling.

– Jeg synes, han har gennemgået en kæmpe udvikling. Generelt er jeg super tilfreds med det, han har præsteret. Han er kommet ind som U/19-spiller, og har spillet fast i 15-16 kampe i træk, og har spillet fuld tid i alle sammen, siger Henrik Lehm til D’ BOLD.

Senest har det været fremme, at Superliga-klubber som Brøndby og FC Nordsjælland har forsøgt at lokke HB Køges guldfrø væk fra Herfølge. Amundsen har dog takket nej til tilbuddene, da han vægter spilletid i HB Køge højere end finere adresser lige nu.

Cheftræner Hentik Lehm ved også godt, at det bliver svært at holde på sin unge, talentfulde back, og spår ham en stor fremtid.

– Han lærer noget nyt hele tiden; når vi ser videoer, snakker og træner. Han kommer til at gå rigtig, rigtig langt. Det er der ingen tvivl om.

Malte Amundsen står noteret for i alt 18 optrædener for HB Køge i denne sæson indtil videre.

In this article