Rossil om England-besøg: Der er stor professionalisme

Hvad mange ikke vidste, har Simon Lind Rossil været i England for at udvikle sig og vise sig lidt fem hos både Everton og deres røde rivaler, Liverpool.

Simon Rossil imponerer lige for tiden en masse trænere. I foråret skrev han kontrakt med Brøndby IF, da han var fyldt 15 år, og derfor var gammel nok for Brøndby, til at give ham en kontrakt. Men han har tidligere være over i England, for ikke blot at blive bedre, men faktisk også vise sig frem for Liverpool-klubben Everton FC.

– Det synes jeg var fedt at prøve og at se. Jeg kunne sammenligne dansk med engelsk fodbold. Jeg synes det var noget super fed træning og et fedt miljø. Der er stor professionalisme, fortæller Rossil til D’ BOLD.

Første gang var afsted for at træne med, som en del af en målmandscamp, men senere inviterede den engelske Premier League-klub Rossil over, så de kunne se lidt nærmere på ham.

– Jeg var der allerførste gang for sjovt, da det var med en målmandscamp. Efter det inviterede de mig derover, og de har vist rigtig stor interesse for mig. De var super glade for mig hver gang, jeg kom derover, forklarer målmanden.

Læs mere: 15-årige Simon Rossil trænede med U/19-landsholdet: Følte mig helt tilpas

Han har dog ikke kun været i Everton. Han var også over på den anden side af åen hos de røde rivaler, Liverpool FC. Det var dog ikke til en reel prøvetræning.

– Jeg havde ikke så meget at sammenligne med, for jeg vil ikke kalde det en prøvetræning, det var mest bare en målmandstræning. Men over i Liverpool var det super fedt. Man fik set nogle af spillerne, og man kunne godt mærke, at der var lidt forskel på de to klubber både fodboldmæssigt men også miljømæssigt, siger Rossil.

At skifte til udlandet er ofte en fodboldspillers største drøm. Og Rossil vil ikke rigtig komme ind på, hvad han ville gøre, hvis en klub som Everton tilbød ham en kontrakt. For lige nu koncentrerer han sig om at være i Brøndby.

– Som det ser ud lige nu, så spiller jeg i Brøndby. Hvis Everton kom med et tilbud nu, er det ikke til at sige, hvad jeg ville svare. Men jeg er på kontrakt i Brøndby nu, og det er der mit fokus er. Jeg er målrettet efter, at i al den kontrakttid jeg har i Brøndby, fokuserer jeg på at være der, afslutter den 15-årige målmand til dbold.dk.

Simon Rossil er en del af Brøndbys U/17-trup, men får sin kamptræning for U/16-holdet og U/19-holdets andethold.

In this article