Tre år senere: Emil Nielsen tilbage på banen

Foto: Privat
Foto: Privat

Som 14-årig blev Emil Nielsen, daværende Herfølge-spiller, korsbåndsskadet, hvilket holdt ham fra at spille fodbold i mere end to år.

For et år siden bragte D’ BOLD historien om Emil Nielsen, der som 14-årig Herfølge-spiller, fik en korsbåndsskade, som holdt ham ude i mere end to år. Han var under to operationer, hvor den ene varede intet mindre end fire timer. En ordentlig omgang for en meget ung fodboldspiller. Han var dog fuld af gåpåmod, og han havde et mind-set, der bragte ham ud af skaden på bedste manér.

Nu er Emil Nielsen 17 år, og spiller på Næstveds U/19-hold i U/19 Divisionen.

Efter D’ BOLDs interview med Emil Nielsen for et år siden, kunne han begynde at se frem mod, at skulle begynde at genoptræne igen. Og det var noget, som han så rigtig meget frem til.

– Først og fremmest så var det en fantastisk følelse endelig at få lov til at dyrke en form for sport igen. Det var et hårdt forløb, men jeg var også bevidst om, at hvis jeg skulle tilbage igen, ville det kræve mange timer i styrkerummet. Da jeg først kom rigtig i gang med genoptræningen, kom der heldigvis ingen tilbagefald, så på den front har jeg måske været lidt heldig. Men det beviser også bare, at jeg har været igennem et godt og struktureret genoptræningsforløb, fortæller den defensive midtbanespiller til D’ BOLD.

Og imens man sidder midt i orkanens øje, og er skadet. Og der er udsigt til en utrolig lang pause, kan man måske begynde at overveje, om genoptræningen er det hele værd, og om man overhovedet vil begynde at spille fodbold igen bagefter.

– Jeg tog det step for step igennem hele genoptræningsforløbet. Det vigtigste for mig var at mærke fremgang, så jeg havde noget positivt at se på i forhold til det mentale. Jeg fik en personlig træner tilknyttet, som hjalp mig med at strukturere min genoptræning alt efter, hvor meget jeg kunne rent fysisk. Jeg fik at vide, at jeg måtte starte stille op igen 9 måneder efter min operation, og selvom jeg følte, at jeg var klar nok i knæet allerede efter 7 måneder, så var jeg ikke mentalt klar. Jeg følte mig først klar til at spille fodbold igen, da jeg ikke længere var bange for, at mit knæ var ustabilt, forklarer 17-årige Nielsen.

Læs mere: Emil Nielsen om toårig korsbåndsskade: Første tanke var hvornår jeg kunne spille igen

Da Nielsen i første omgang blev skadet, spillede han i Herfølge. Grundet hans lange pause, valgte han at stoppe helt i klubben, da der ikke var nogen i klubben, som direkte kunne hjælpe ham med sin genoptræning. Nu er han tilbage, og tørner ud for Næstveds U/19-hold, der har hjemme i U/19 Divisionen. Og det var meget let for den unge fodboldspiller at vælge netop Næstved, og ikke ty til gamle metoder og forsøge sig frem i Herfølge.

– Jeg var fast besluttet på at starte op i Næstved. Jeg kendte miljøet, trænerne og så havde jeg en masse kammerater i klubben i forvejen, som spillede en stor rolle i at det lige blev Næstved. Trænerne omkring U/17-holdet dengang tog godt i mod mig, og gav mig den tid som skulle til, så vi var sikre på, at jeg ikke løb ind i nogle overbelastningsskader, forklare Nielsen.

Nu er han så en fast del af U/19-truppen frem mod hver kamp, og får også sin del af spilletid, selvom der er hård konkurrence på pladsen som defensiv midtbane på holdet. Han håber dog på, at han fra næste sæson vil være førstevalg på positionen.

– Det har været en kæmpe lettelse at få bekræftet at jeg stadig har et niveau, som gør, at jeg kan spille med på det plan. Jeg har altid troet på mig selv, og på at jeg nok skulle komme tilbage igen, men der har også altid været den frygt i baghovedet om, at jeg måske ikke ville være i stand til at spille på et højt og seriøst niveau igen. Jeg har fået en træner, som tror på mig, hvilket også betyder meget for ens selvtillid.
Jeg er taknemmelig over at være udtaget til kampene, da der på min plads er rigtig hård konkurrence i form af to 98’ere, som også gør det rigtig godt. Jeg nyder hvert minut jeg får på banen, og forsøger at få så meget erfaring med mig i bagagen i denne sæson, inden jeg forhåbentlig selv skal styre den defensive midtbane i næste sæson, fortæller 99’eren til dbold.dk.

Næstved ligger i øjeblikket nummer tre i U/19 Divisionen, hvor de måske kommer til at overvintre, alt efter hvordan den sidste kamp i denne runde ender, med 19 point efter de første 11 kampe. U/19 Divisionen er utrolig tæt, hvor der kun er fem point mellem første- og syvendepladsen. Nielsen er dog ganske tilfreds med, hvordan holdet har klaret det indtil videre.

– Jeg synes vores efterår har været acceptabelt. Vi har vist et højt topniveau og efter en lidt dårlig periode på tre nederlag i streg, fik vi vendt det med en storsejr over Thisted. Vi ligger godt til i tabellen, og har bevist over for os selv og de andre hold, at vi er med for at spille med i den sjove halvdel af tabellen, afslutter midtbanespilleren.

Næstved har vundet seks kampe, spillet én kamp uafgjort og tabt de resterende fire kampe. Næstved har spillet deres sidste kamp i U/19 Divisionen i dette efterår, og vil spille deres næste kamp i marts 2017.

In this article