19-årige Petersen: Interesse fra League 1- og League 2-klubber

I efteråret var den 19-årige målmand Christoffer Petersen i England, hvor han i løbet af to ugers tid spillede to kampe mod tidligere Premier League-spillere, trænede med Burnley F.C.s målmandstræner og trak interesse til sig fra flere League 1- og League 2-klubber.

I Næstved Boldklub render en målmand rundt på klubbens U/19-hold, som samtidig har været en fast bestanddel af den førsteholdstrup, som i denne sæson er tilbage i 1. Divisionen. Christoffer Petersen har endnu sin førsteholdsdebut til gode, men har i efteråret været fast inventar i førsteholdstruppen.

Læs også: 19-årige Christoffer Petersen: Superfedt på seniorholdet

Trial games og League 1

Ikke desto mindre har han tiltrukket sig interesse fra den anden side af Nordsøen. Det betød, at han i slutningen af november måned var på besøg hos blandt andre Premier League-klubben Burnley F.C og deltog i to træningskampe, som var arrangeret af den League 2-målmand Craig Ellison:

– Jeg trænede med en tidligere professionel målmand, Craig Ellison, som ejer Reflex Goalkeeper Academy – et målmandsakademi med engelske og udenlandske keepere. Sammen trænede vi flere gange om dagen, hvor han fik et bedre billede af hvem jeg er og hvad jeg kan præstere, fortæller Christoffer Petersen til D’ BOLD

Craig Ellison var også manden bag to trial games – som er kampe, der bliver opsat af forskellige trænere og scouts, så spillerne kan få lov at vise sig frem – i hvilke Petersen deltog:

– Craig Ellison havde sat mig op til to trial games. Den første kamp spillede jeg med og imod tidligere professionelle spillere, der tidligere har været på kontrakt i bl.a. Manchester City, Ajax, Southampton og Bolton Wanderers.

– Den anden kamp var lidt anderledes. Craig Ellison havde med vilje fået mig ind på et hold, som på papiret, var flere niveauer dårligere end modstanderholdet. Han fortalte mig før kampen: ”Hvis du lukker færre en 10 mål ind, så kan du være tilfreds med din indsats”, mit hold blev overspillet på samtlige parametre, men vi tabte alligevel kun 3-0, og Craig var efter kampen yderst tilfreds med det han så.

Heldigvis var det ikke kun Ellison, som Petersen imponerede. Der var nemlig også talentspejdere fra League 1- og League 2-klubber, som blev imponeret over den unge danskers evner mellem stængerne:

– Der er interesse fra bl.a. Accrinton Stanley og et par andre League 1- og League 2-klubber, som kunne være en mulig start for mig. Men da jeg ikke har det store CV på seniorplan, især ikke internationalt, kan det være nødvendigt at starte længere nede i hierarkiet, for derefter at spille sig op – lidt ligesom Kasper Schmeichel har gjort.

Næstved eller England?

Men det bliver ikke lige med det samme, at Petersen skal til England. Lige nu er han tilfreds med sin situation i Næstved BK, hvor han får lov at træne med hos førsteholdet og samtidig være en vigtigt brik for klubbens ældste ungdomshold. Og står valget mellem en kontrakt i det engelske og en kontrakt i sydsjællandske, ja så falder valget på de kendte omgivelser:

– Det ville da være klart at foretrække at skrive under med Næstved. Så har jeg stadig alle de trygge rammer inden for rækkevide, hvor jeg samtidig er i et træningsmiljø hvor jeg klart kan se på mine præstationer at min udviklingskurve virkelig har fået et skub det seneste halve år. Men det er også vigtigt for mig at kunne ane noget fremtid her.

Men det kræver også, at Næstved BK kan tilbyde en fremtid:

– Hvis jeg bliver ved med at skulle stå i skyggen på seniorholdet og risikere ikke at få noget spilletid, vil min udvikling måske kunne gå i stå. Så hvis omstændighederne ligger til at skulle ud over landets grænser, og Næstved ikke giver udtryk for at ville satse på mig – ja, så er det jo der, min fremtid ligger.

I januar måned hentede Næstved BK en ny målmandskonkurrent til Petersen, da Jacob Pryts Larsen kom til klubben fra Brøndby IF på en lejeaftale sæsonen ud. Hvordan det skal tolkes i forhold til Petersens chancer er usikkert. Men han er frisk på at tage kampen op i klubben, som han kom til for år tilbage:

– At kunne leve af at spille fodbold er jo den helt store drøm, og det kræver jo ligesom en kontrakt. På nuværende tidspunkt har jeg ikke snakket mere med Næstved om min senior tid der og England ville være kæmpe stort. Der er dog ingen tvivl om, hvor mit fokus er og vil være i den kommende tid og det er i Næstved og Danmark, slutter Christoffer Petersen af overfor D’ BOLD

In this article