OVERSIGT: Superligaens kommende stjerner, 12.-9.

D’BOLD har lavet en oversigt over Superligaens uopdagede talenter af dansk afstamning. Herunder kan du læse lidt om vores udvalgte, samt se en bedømmelse af deres potentiale. Her er første del med klubberne fra 12.-9. pladsen i Superligaen.

Der løber masser af stjernefrø rundt i Superligaen, og mange af deres navne giver endnu ikke genlyd i den gennemsnitlige fodboldfans øre. For at skabe et bedre overblik, har D’BOLD samlet nogle af de mest oversete talenter, der løber rundt på de danske stadions uge efter uge.

 

12. AGF

Lukas Fernandez (22) kom fra Lyngby i 2014 og besidder allerede nu masser af erfaring efter 53 officielle kampe mellem stængerne. Heraf har målmanden holdt buret rent i de 20, og man behøver ikke være matematiker for at kunne anerkende den gode kvote, det giver for en så ung målmand. Han har tidligere været til prøvetræning i Stoke, som dog overså hans åbenlyse talent. Der skal dog masser af vilje og en god portion held til, hvis københavneren med den portugisiske far på sigt vil overbevise Stokes trænere om, at de traf det forkerte valg, da de sendte ham tilbage til Danmark uden en kontrakt i hånden.
Potentiale: 3/6 stjerner

Nicolai Johannesen (21)* fik sin fodboldmæssige opvækst i talentfabrikken Lyngby, hvor han dog aldrig fik sit gennembrud. Efter et toårigt ophold i Nordsjælland hedder bopælen nu Aarhus, og i sidste sæson spillede midterforsvareren 10 kampe for AGF. Johannesen er en rolig og sikker centerback med et stabilt bundniveau.
Potentiale: 2/6 stjerner

Oskar Buur (17) kom til AGF fra FC Skanderborg i 2012, hvorefter højrebacken charmerede sig til masser af anerkendelse hos diverse ungdomstrænere, inden han for et halvt år siden blev rykket op i AGFs førsteholdstrup. Her fik han debut med det samme og har nu spillet otte førsteholdskampe i alt. AGF nyder godt af hans kælne boldbehandling og store gennembrudskraft. Defensivt har han stadig meget at lære, men det skal nok komme med alderen, og det vil være urimeligt at forlange en fuldvoksen krop hos en knægt, som endnu ikke har alderen til at købe spiritus og køre bil.
Potentiale: 6/6 stjerner

Vi kunne også have valgt: Daniel A. Pedersen (22)

 

11. Viborg FF

Søren Reese (21) kom til Viborg fra Jammerbugt FC for et halvt år siden. Skiftet skete efter en lang karriere i det nordjyske, hvor han havde fået debut for Jammerbugts førstehold allerede som 16-årig. Selvom det endnu ikke er blevet til mere end tre førsteholdskampe for den nye klub Viborg FF, kan der næppe være tvivl om, at midterforsvareren allerede snart kan komme i spil til en startplads, hvis bare han fortsætter sin udvikling. På trods af sin unge alder har Reese meget erfaring og er derfor et stabilt og sikkert kort at spille. Han er fysisk stærk og god med hovedet, og samtidig er han med 12 mål i 153 professionelle kampe også en forholdsvis målfarlig forsvarsspiller.
Potentiale: 2/6 stjerner

Lukas Lerager (22) blev hentet i AB i 2013, hvorefter han med det samme blev en integreret del af Viborg-truppen. I alt har den centrale midtbanespiller nu fået 37 kampe for midtjyderne i de to sæsoner, han har været der. Hele syv gule kort i den periode gør ham til en aggressiv, men også viljestærk fighter, som ikke føler sig for fin til at gøre en ekstra indsats for sit hold. Lerager kommer langt fra til at spille alle kampe i den kommende sæson, men alligevel kan han, qua sin Superliga-erfaring fra sidst Viborg var i landets fineste række, agere støtte for de medspillere, som ikke kender til forholdene i Superligaen.
Potentiale: 2/6 stjerner

Jeff Mensah (22) er et produkt af Viborgs egen ungdomsafdeling, som han blev en del af i 2008. Han er knap så kendt som sin storebror Kevin, men alligevel kan dansk-ghanesiske Jeff prale af ikke mindre end 96 kampe i Viborg-trøjen, hvori kantspilleren i øvrigt har bidraget med seks mål og 11 assist. Mensah er netop kommet tilbage fra et lejeophold i Skive, og derfor bliver det spændende at se, hvilken rolle den vævre højrefløj kommer til at spille i den kommende sæson.
Potentiale: 2/6 stjerner

Vi kunne også have valgt: Sebastian Denius (19)

 

10. SønderjyskE

Andreas Oggesen (21) har været i SønderjyskE siden 2012, hvor han blev hentet i FC Sønderborg. Inden da havde kantspilleren været til prøvetræning i Hamburger SV, og Oggesen er altid blevet kaldt et talent af eksperter og scouts. Sidste sæson var en indbringende én af slagsen for den blot 60 kilo tunge offensivspiller, som fik mange Superliga-minutter i benene. Netop den beskedne vægt har været et kritikpunkt hos Oggesen, som alt for ofte kommer til kort i fysisk betonede dueller. Mange af Oggesens kvaliteter ligger dog i det mentale, og med sin arbejdsomhed og det gode blik for spillet formår han alligevel at brillere på Superliga-niveau. Også defensivt er den lyshårede sønderjyde absolut ikke tabt bag en vogn, så alt i alt er han en alsidig spiller, der kan bruges på flere forskellige positioner.
Potentiale: 3/6 stjerner

Morten Beck (20) kom til SønderjyskE som juniorspiller og spillede så et par sæsoner for ungdomsholdene, inden han blev rykket op på førsteholdet i 2013. Siden da er det gået stærkt, og den fleksible midtbanespiller har etableret sig som en del af holdets stamme. Han får ikke 90 minutter i hver kampen, men alderen taget i betragtning bliver han forgudet med spilletid. Beck, som i øvrigt har kontraktudløb om et halvt år, kan spille mange steder på banen, men bruges mest som central midt eller på fløjen. Han er en fighter helt ind til hjertet og formår at kombinere ydmyghed og ærgerrighed, så det giver den rette cocktail.
Potentiale: 4/6 stjerner

Jeppe Simonsen (19) er endnu et eksempel på et stjerneskud fra SønderjyskEs egen fodboldskole. Angriberen blev rykket op på førsteholdet i starten af sidste sæson og er siden blevet skiftet ind syv gange, dog uden at score. Simonsen har desuden spillet en enkelt kamp for U21-landsholdet. Han er en hurtig og atletisk angriber, hvis styrker ligger i det fysiske spil.
Potentiale: 2/6 stjerner

Vi kunne også have valgt: Søren Mussmann (22)

 

9. Odense Boldklub

Mathias Greve (20) OB’s talentfulde offensivspiller Mathias Greve sluttede forårssæsonen af med en pæn portion spilletid, og det er i alt blevet til 13 superligakampe, heriblandt ni i foråret, for den unge fynbo. Trods kun et enkelt mål, har den netop afgåede cheftræner Ove Pedersen haft stor tiltro til den 20-årige OB’er, som han har givet ganske pænt med spilletid. Greve er mest velbevandret i rollen som hængende angriber, men sidste sæsons megen spilletid gav mulighed for at afprøve Greve på forskellige pladser, heriblandt central midt. Den offensive allround-spiller sikrede sig i januar en kontraktforlængelse med klubben frem til sommeren 2018, og der er ingen tvivl om at Greve er en spiller, som OB forventer sig meget af i fremtiden. Hvis Mathias Greve kan forsætte de gode takter, bliver han meget svær at se bort fra, når OB’s nye cheftræner, Kent Nielsen, skal sætte sin start 11’er efter sommerferien.                                                                                                                                                                                   Potentiale: 5/6 stjerner

I juli 2014 sikrede OB sig det unge offensivtalent Lucas Jensen (20) fra Viborg FF på en kontrakt gældende frem til juni 2018. Til trods for sin unge alder nåede Jensen at spille mere end 50 kampe for Viborgs førstehold, og har repræsenteret Danmark på både U18, U19 og U20-landsholdene. Sidenhen er det desuden blevet til 14 superligakampe for OB’s førstehold i den forgange sæson, men dog kun med 20 minutters spilletid i forårssæsonen fordelt på fem indhop. Den 20-årige OB’er er kendt som en gennembrudsstærk offensivspiller, der kan dække positioner både på kanten og på den centrale midtbane, og spørgsmålet er, om den nytilkomne cheftræner Kent Nielsen kan udvikle det potentiale, som Lucas Jensen ikke helt fik udfoldet under Ove Pedersen.                                                                                                                                                                                             Potentiale: 4/6 stjerner

Mikkel Desler (20) tilbragte sine ungdomsår i Assens FC, og skiftede som lilleput til Odense Boldklub. I februar 2014 underskrev Desler sin første fuldtidskontrakt med klubben frem til 2017, og har siden indgået som en fast del af førsteholdstruppen. Det unge midtbanetalent fik sin superligadebut mod Randers i maj 2014, og har fra da af etableret sit navn i fodbold-Danmarks bevidsthed, med ikke mindre end 29 superligakampe – heraf 17 fra start. Sæsonen 14/15 blev således starten på det endelige gennembrud for den unge OB’er, hvor han desuden optrådte i de rød-hvide farver for U21-landsholdet en enkelt gang. Også i udlandet har Desler været en ombejlet herre, hvor han eftersigende har været på blokken i både Parma og AS Roma. Alt tyder på, at den unge OB-profil ikke skal bekymre sig om at få spilletid i den kommende sæson.                                                                                                          Potentiale: 6/6 stjerner

Vi kunne også have valgt: Jens Jakob Thomasen (19), Jacob Barett Laursen (20), Anders Thomsen (19)

 

Læs her del to af “Superligaens kommende stjerner, 8-5”

Læs her del tre af “Superligaens kommende stjerner, 4-1”

*Kontrakt ophævet efter udgivelse

In this article