OVERSIGT: Superligaens kommende stjerner, 8.-5.

D’BOLD har lavet en oversigt over Superligaens uopdagede talenter af dansk afstamning. Herunder kan du læse lidt om vores udvalgte, samt se en bedømmelse af deres potentiale. Her er første del med klubberne fra 8.-5. pladsen i Superligaen.

Der løber masser af stjernefrø rundt i Superligaen, og mange af deres navne giver endnu ikke genlyd i den gennemsnitlige fodboldfans øre. For at skabe et bedre overblik, har D’BOLD samlet nogle af de mest oversete talenter, der løber rundt på de danske stadions uge efter uge.

 

8. Esbjerg fB

Jeppe Brinch (20) er af egen avl og blev rykket op på førsteholdet i 2014. Her har han i alt spillet 191 minutter, hvori han i øvrigt har lavet ikke mindre end tre assist, hvilket må siges at være en voldsomt imponerende statistik for en midterforsvarer. Brinch er dygtig med bolden og i duelspillet, men hans største styrke er hans evne til at læse spillet. Desuden spiller han nærmest med en 30-årigs rutine.
Potentiale: 1 stjerne

https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Nielsen (21) kom allerede i 2012 i betragtning til en plads i Esbjerg-truppen. Siden dengang er det kun gået fremad, og https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Nielsen har spillet sig tættere og tættere på holdet, så han nu hører med til truppens indre kerne. Den lille vestjyde holder til på den centrale midtbane og bliver ofte rost for sin giftige sparketeknik. Hvis han fortsætter sin rivende udvikling, bliver Esbjerg ikke den største klub, han kommer til at have spillet i.
Potentiale: 3 stjerner

Mikkel Vestergaard (22) fik sit første indhop i Superligaen som 18-årig, og så gik der noget tid, før han atter kom ind i varmen hos træneren. I sidste sæson brillerede angriberen dog med en sublim kvote på mere end et mål pr. 90 minutters spilletid. Samtidig lavede han tre assist i 16 kampe, så det bør kun være et spørgsmål om tid, før Vestergaard på permanent basis er en del af træner Niels Frederiksens foretrukne 11. I kraft af sin relativt beskedne højde er det ikke i luften, Vestergaard vinder fodboldhjerter. Det er mere teknikken kombineret med en imponerende speed, der gør esbjergenseren til en frygtet centerforward at stå over for.
Potentiale: 3 stjerner
Vi kunne også have valgt: Jeppe Højbjerg (20)
7. Hobro IK

Christoffer Østergaard (22) begyndte at spille for Hobro IKs ungdomshold, da han lige havde smidt sutten, og derfor er det en ægte klubmand, der har udsigt til meget snart at komme til at spille fast i midterforsvaret hos sidste sæsons sensationshold. Foreløbig har han dog kun spillet 24 kampe, og der mangler derfor stadig en del erfaring, før silkeborgensisk fødte Østergaard for alvor kan kalde sig stabil og solid defensivspiller.
Potentiale: 3/6 stjerner

Gökcan Kaya (19) stammer fra Randers FCs talentafdeling, men er netop skiftet til naboerne fra Hobro, hvor han formentlig har en kortere vej til holdet. I det nordjyske kan han byde ind med en finpudset teknik og masser af kreativitet. Han har blot spillet en enkelt pokalkamp for Randers FC i karrieren, men med lidt vilje og gejst bør hans fremtid byde på mange flere spilleminutter.
1/6 stjerner

Mads Hvilsom (22)* var et scoop for Hobro, da han kom fra FC Midtjylland, og angriberen har været alt andet end en skuffelse i sin nye klub. Et mål skilte ham fra topscorertitlen i Superligaen i sidste sæson, og Hvilsom er pludselig blevet en ombejlet herre i det store udland. Derfor er det absolut heller ingen selvfølge, at han fortsat vil være at finde et sted mellem Vesterhavet og Øresund, når transfervinduet lukker ved udgangen af august.
Potentiale: 6/6 stjerner

 

 

6. FC Nordsjælland

I starten af juli kunne den unge midtbanegeneral Christian ”TK” Køhler (19) glæde sig over at blive forfremmet til FC Nordsjællands Superligatrup. Køhler har spillet en væsentlig rolle i FCN’s U19-holds flotte sæson, hvor de vandt en pokaltitel samt sølvmedaljer i U19-ligaen. Det unge talent blev hentet til FCN fra Hørsholm i 2008, og har siden været omdrejningspunkt og anfører på flere af klubbens ungdomshold. Køhler har tidligere udfyldt vigtige roller på midtbanen for FCN’s reservehold og beskrives som en spiller med stor fleksibilitet, kluberfaring og vinderhjerte. I konkurrence med navne som Mathias Hebo Rasmussen og Emiliano Marcondes, bliver det dog spændende at se, hvor meget spilletid den unge midtbanemand kommer til at få på klubbens førstehold.                   Potentiale: 2/6 stjerner

 

I sommeren 2013 hentede FC Nordsjælland stortalentet Oliver Thychosen (22) fra Vejle Boldklub på en 4-årig kontrakt frem til sommeren 2017. Thychosen leverede ganske fornuftige præstationer i sin første tid i klubben, men blev allerede efter fem kampe ramt af en skade, og måtte overvære resten af sæsonen fra bænken. Thychosen var fortsat skadesplaget i sidste sæson, hvorfor han blot har fået tre superligakampe fra start i sin tid i klubben. Han er imidlertid blevet brugt som indskifter, og det er i alt blevet til to mål i 22 kampe fra den talentfulde kantspilleren, der håber på, at den kommende sæson kan åbne muligheden for det endelige gennembrud. – Jeg håber, at den her sæson kan blive min, så jeg virkelig kan gøre det godt i Superligaen, siger Thychosen til FCN TV. Den unge offensivspiller betegnes som en ærgerrig spiller med et godt spark, som desuden kan udfylde flere pladser i det offensive rum både på midtbanen, kanten og i angrebet. Det bliver et tæt kapløb om de offensive pladser på FCN’s mandskab, hvor konkurrencen allerede er præget af navne som David Moberg Karlsson og Joshua John. Thychosen har optrådt to gange for det danske U21-landshold, sidste gang i marts 2013.                                   Potentiale: 4/6 stjerner

 

Det 19-årige angrebstalent Marcus Ingvartsen (19) har allerede markeret sig som et værdifuldt aktiv på FC Nordsjællands førstehold. Det er allerede blevet til 16 superligakampe og 2 mål for den unge angriber, og i December 2014 sikrede Ingvartsen sig en kontraktforlængelse helt frem til sommeren 2018 med klubben. Ingvartsen har tilmed været inde at snuse til U21-landsholdet, som han, som eneste årgang 96 spiller, tog på træningslejr med til Tyrkiet i januar måned. Den 19-årige angriber står desuden noteret for to mål i seks kampe for det danske U19-landshold, og hvis Ingvartsen forsætter sin rivende udvikling, kan han blive en nøglespiller for FCN i efterårssæsonen.                                                                                                                                                                  Potentiale: 5/6 stjerner
Vi kunne også have valgt:  Mathias Hebo Rasmussen (19), Lasse Petry (22)
5. AaB

Jakob Blåbjerg (20) er et resultat af stærkt nordjysk talentarbejde, og i alt har midterforsvareren spillet 19 Superliga-kampe for de rød-hvide. Han kandiderer stærkt til en startplads, når der om få dage bliver taget hul på den nye Superliga-sæson. Og med tiden skal han nok kommer tættere på en sådan, inden han – hvis alt går godt – vil udvikle sig til en stjerne i dansk regi.
Potentiale: 5/6 stjerner

Mathias Thrane (21) kommer fra Hellerup IK, hvor han spillede, indtil AaB hentede ham i 2014. Her har den store, fysisk stærke midtbanespiller måske ikke helt fået den start, han kunne have håbet på. Fem kampe er det blevet til i AaB-trøjen, men al logik fortæller, at der må være mere i vente i den kommende sæson.
Potentiale: 3/6 stjerner

Jannik Pohl (19) har endnu sin første kamp for AaB til gode, men dette kampantal er misvisende for størrelsen af hans talent. Angriberen med 25 U-landskampe på CV’et er en kompetent afslutter og har generelt gode færdigheder med bolden.
Potentiale: 3/6 stjerner

Vi kunne også have valgt: Andreas Bruhn (21), Viktor Ahlmann (20)

 

Læs her del ét af “Superligaens kommende stjerner, 12-9”

Læs her del tre af “Superligaens kommende stjerner, 4-1”

* Nu solgt

 

 

 

In this article