Talenttid – U/17 Ligaen – 25-08-2015 – Medaljefavoritterne tilbage på sporet

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/17-ligaen

(kilde: dbu.dk)

Så er U/17 Ligaen for alvor i gang. Spillerunde nummer to bød på fire kampe. Esbjerg storsejrede på hjemmebane over Silkeborg, Brøndby skuffede med uafgjort mod HB. Køge, mens FC. Nordsjælland og Randers begge vandt.

OBS: Vi anbefaler at læse vores store optakt til U/17 Ligaen, hvis man vil have helt styr på den kommende sæson, de store profiler og meget andet.

OPTAKT DEL 1
OPTAKT DEL 2

Mestrene skuffede

Efter en flot sæsonpremiere på udebane mod Silkeborg, måtte Brøndby i onsdagens udsatte kamp mod HB. Køge sande, at det ikke blev til fuldt udbytte.

Det var ellers en ganske fornem startopstilling, som Brøndby-træner Søren Weber Juul kunne mønstre til opgøret. Sidste sæsons guldvindere er blevet mixet med fire nyslåede U16-landsholdsspillere, så der var ingen tvivl om at det var Brøndby, som var favoritter til at løbe med sejren.

Og det var også de blågule, der startede kampen bedst. Karl Dinnes Appelt havde efter få minutter chancen for at give sit hold en drømmestart, men midtbanemandens skudforsøg røg forbi Andreas Piilgaards mål.

Kort efter ændrede kampen karakter, og gæsterne begyndte at få fat. Svanerne producerede enkelte chancer, men den sidste skarphed manglede.

Efter sidebyttet fik Brøndby kæmpet sig tilbage i opgøret, og hen mod slutningen af den chancefattige kamp, var det favoritterne, som var tættest på. Den tidligere HB. Køge-anfører, som nu er general i Brøndbys forsvar, Christian Enemark, var tæt på at score på et langskud, men HB. Køge-keeper Andreas Piilgaard viste, hvorfor han er en fast bestanddel af U17-landsholdet og reddede forsøget. Kampen sluttede 0-0.

Gæsterne havde også deres chancer, men alt i alt var uafgjort et retfærdigt resultat. For køgegenserne var det uafgjorte resultat godkendt, mens Brøndby må kigge indad og indse, at man skal kunne slå sin sjællandske lillebror.

Vestjysk massakre

Esbjerg tog hjemme imod Silkeborg, der til opgøret manglede hele syv spillere. Det gav meget naturligt hjemmeholdet favoritværdigheden, men at opgøret skulle ende, som det gjorde, havde de færreste nok forestillet sig.

I kampens indledning var Esbjerg klart bedst. De blåstribede dominerede med bolden, og skabte store problemer for Silkeborgs defensiv. Efter 29 minutters spil fik værterne så hul på bylden. Frederik Christensen blev målscorer efter oplæg fra Simon Bækgaard. 1-0-føringen holdt i godt ti minutter, før vestjyderne igen kom på tavlen. Denne gang var det 1999’eren Oscar Abel, som i sidste sæson var alibispiller, men i denne sæson er udtænkt en større rolle på holdet, som fulgte op på den ripost, Martin Egelunds afslutning gav.

Nede 2-0 ved pausen behagede naturligvis på ingen måde Silkeborg-træner Jesper Mikkelsen, som foretog en dobbelt udskiftning i håb om, at de rødklædte kunne kæmpe sig tilbage i opgøret.

Det skete ikke.

Efter blot 25 sekunder af anden halvleg scorede Patrick Egelund til 3-0, og så var kampen reelt lukket. I stedet for at vise nåde og lade bolden cirkulere rundt i den resterende del af kampen, kørte Esbjerg ufortrødent videre. Især Egelund-brødrene viste gode takter, og var en stor oplevelse at følge i kampens sidste halvdel.

4-0 blev det ved Simon Bækgaard, inden Patrick Egelund ti minutter senere blev dobbelt målscorer med sin scoring til 5-0. Dobbelt målscorer blev også Frederik Christensen, da han efter en times spil satte indersiden på, og passerede Silkeborgs stakkels målmand for sjette gang.

Patricks et år ældre bror, Martin, ville også lege med, og med et kvarter tilbage på stadionuret sømmede han et sidste søm i Silkeborgs kiste, da han scorede til 7-0, som blev kampens slutresultat. Ikke mange havde forestillet sig, at Silkeborg, som de seneste år har vist gode takter og tendenser i ungdomsrækkerne, skulle ydmyges på en sådan måde – trist!

Det er selvfølgelig Esbjergs fortjeneste. Lars Vinds tropper tabte første opgør med 3-0 mod FC København, og revanchelysten var lørdag tydelig at spore. Flot præstation af vestjyderne!

Drama til sidste fløjt i Randers

OB sæsondebuterede i Randers, efter at fynboernes første kamp mod Lyngby i sidste uge måtte aflyses pga. for meget vand på banerne. Kampens afgørelse faldt først i sidste sekund.

I vores optakt til sæsonen skrev vi, at OB for alt i verden skal viske skampletten fra sidste sæson, hvor man blev nummer 13 (næstsidst), væk. Odenseanerne har alle forudsætninger for at blive et tophold i U/17 Ligaen, og kampen mod Randers skulle være startskuddet på nye og bedre tider for Anders Skjoldemoses mandskab.

Det startede forrygende for udeholdet. Efter blot halvandet minuts spil kom man på 0-1. 1999’eren Lukas Talbro fandt Peter Clement, som startede sin karriere i U/17 Ligaen på flotteste vis, og bragte de stribede foran. Føringen holdt dog ikke længe. Minuttet efter udlignede Randers’ purunge Majaliwa Msabaha.

Tilskuerne kunne knap følge med – to mål på tre minutter – det var vildt. Herefter lagde kampen sig en smule, og alt blev mere, som man på forhånd havde regnet med. OB sad på bolden, mens Randers lurede på omstillinger. Kampen var præget af stor intensitet fra begge mandskaber, og det var tydeligt at se, at begge hold kendte betydningen af at komme godt fra start.

Mens alt tydede på 1-1 og et point til hver, faldt afgørelsen. Desværre for gæsterne var det Randers, der trak det længste strå. Indskiftede kronjyde Patrick Jensen sendte et indlæg i feltet, hvor den hårdt pressede OB-keeper Oliver Christensen ikke formåede at holde fast i bolden, som sejlede ind til en randrusiansk føring på 2-1.

En bitter pille at sluge for OB, som ellers viste glimrende takter undervejs i opgøret. I næste runde møder holdet AaB, og der skal snart point på kontoen, hvis ikke de dårlige minder fra sidste sæson igen hober sig op i hukommelsen.

For Randers var sejren en forløsning. Det er dyder som stærk defensiv organisation, disciplin og en jernhård vilje, som er de vigtigste i Kronjylland, og lørdag skaffede det tre point.

Tigre i topform tæskede Vejle

Efter nederlag i sæsonpremieren, var det en flok sejrslystne unge tigre, som gæstede VB Parken og Vejles U/17 ditto. Det blev en dag, hjemmeholdet helst vil glemme.

FC Nordsjælland kom bedst ud af starthullerne. Gæsterne udnyttede i det fjerde minut en fejl i Vejle-defensiven til at gøre det til 0-1. Nicklas Toft Kristiansen tacklede en smule akavet bolden i mål. Kristiansen skal holde sig til devisen om, at der ikke findes grimme mål.

0-2 blev det godt midtvejs i første halvleg. FCN’s høje pres kunne Vejle ikke helt håndtere, og da en østjysk forsvarsspiller serverede bolden for fødderne af Nikolai ”Futte” Frederiksen, var det en smal sag for U16-landsholdsspilleren at gøre det til 0-2. Kort før pausen gjorde Christian Jensen det til 0-3, og så var det egentligt ikke mere at spille om.

Troede man..

For i starten af anden halvleg havde Vejle flere store målchancer, og for en stund lugtede det af en reducering, som kunne skabe fornyet spænding i opgøret. Vejle var dog ikke skarpe nok, og i stedet kunne Nikolai ”Futte” Frederiksen med sin anden scoring lukke og slukke opgøret, da han sparkede kuglen i kassen fra kanten af feltet.

For at gøre ondt værre måtte Vejle spille med 10 mand i kampens slutning, som blev uden Denis Suljic. Den indskiftede vejlegenser måtte udgå med hvad der frygtes at være en brækket hånd.

Opgøret sluttede med 0-4, og sådan går det når et af de formodede bundhold krydser klinger med en af medaljefavoritterne.