Talenttid – U/17 Ligaen: Optakt til sæson 15/16, del 2

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

OBS: Dette er en fortsættelse fra del 1 – læs del 1 her:

Det er ikke mere end et par måneder siden, at Brøndby kunne lade sig hylde som Danmarksmestre for U17-hold. Nu er en ny sæson på trapperne, og vi skal have fundet ud af, om midtjyderne kan gentage kunststykket, eller om vi skal have fundet en ny mester. Da årgang 1998 er rykket op for at spille U19-fodbold, betyder det, at vi skal sige velkommen til en helt ny årgang i ligaregi, nemlig årgang 2000. Flere spillere fra denne årgang prøvede allerede i sidste sæson kræfter med U/17 Ligaen, og står derfor godt rustet til 2015/2016-sæsonen.

Talenttid giver dig overblikket over samtlige 14 hold i rækken, hvor der er sagt farvel til AC. Horsens, der ikke fik forlænget klubbens A-licens. Holdet vi skal sige goddag til er Haderslev, som efter et år i U17-division igen er klar til at prøve kræfter med de store drenge i U17.-ligaen. Udover at præsentere dig for samtlige hold i rækken, vil vi også komme med et bud på, hvem der ender hvor, hvilke spillere man skal holde et ekstra vågent øje med, ligesom vi vil analysere på klubbernes startprogram.

LÆS OGSÅ: Talenttid – U/19 Ligaen: Optakt til sæson 15/16

HB Køge

Sidste sæsons placering: 12
Første tre kampe:
FCM (H), Brøndby (H), Esbjerg (H)

Med et af de mindste budgetter i U/17 Ligaen vil HB. Køge altid være et af de hold, som forventer sig mindst af. Når det så er sagt, så er der jo en grund til at DBU inviterer køgegenserne indenfor i landets fineste selskab. Meget atypisk for et bundhold med svagere spillermateriale end flere af modstanderne, afviger svanerne ikke fra at praktisere det pasningsfodbold, man er så gode til. At HB. Køge kan udvikle gode fodboldspillere er Malte Amundsen et glimrende eksempel på. Som U17-spiller blev han i sidste sæson hevet op på klubbens førstehold, hvor han nu er fast tilknyttet. Amundsen er 98’er, Elias Sørensen 99’er og 98’eren Oliver Lassen, som i sidste sæson garnede hele 20 gange i sæsonen. Der kommer helt sikkert et tomrum efter de to ’goalgettere’. I det bagerste geled er Andreas Piilgaard en sikker sidste skanse, og keeperen skal stå en stor sæson, hvis ikke HB. Køge skal rode rundt i bunden af U/17 Ligaen, som de har haft for vane de seneste år.

Hold øje med: Andreas Piilgaard, Yassin Aharrar, Oscar Friis Johansen
Bud på placering: 10

Lyngby

Sidste sæsons placering: 6
Første tre kampe:
OB (U), Randers (U), Silkeborg (H)

Med hovedet slået om på nostalgisk mode, kunne man i sensommeren 2015 juble over, at Lyngby nu igen var i toppen af dansk ungdomsfodbold. Klubben der har fostret Yussuf Poulsen, Uffe Bech, Christian Nørgaard og så mange andre dygtige fodboldspillere, lå efter de første runder af U/17 Ligaen på en fortjent førsteplads. Siden gik det ned af bakke. Holdet tabte en lang række kampe, inden det i foråret igen begyndte at lysne for forstadsklubbens U17-talenter. Førsteholdets trænerstab blev i løbet af sæsonen fyret, og ind kom Hellerup Finans med en lidt mere kynisk tilgang til fodbold, end den lidt mere følsomme, som Lyngby ellers har stået for. David Nielsen er nu klubbens cheftræner, og det bliver spændende at se, om hans idéer smitter af ned gennem systemet. 99’erne som blev 6’er i U/17 Ligaen i sidste sæson er stadig at finde på holdkortet. Buster Ellemand, William Moesgaard og bomberen Jens Odgaard er de rutinerede kræfter på et hold, der har overvægt af spillere fra årgang 2000. En årgang, som blev nummer fire i U15-rækken i foråret bag Brøndby, FC. Nordsjælland og FC. København. Sådan bliver det nok også i denne sæson af U/17 Ligaen. Lyngby er efterhånden nederst i fødekæden.

Hold øje med: Jens Odgaard, William Moesgaard, Buster Ellemand
Bud på placering: 11

OB

Sidste sæsons placering: 13
Første tre kampe:
Lyngby (U), Randers (H), AaB (H)

Vi har tit været efter OB her på D’ BOLD, men vi vil ikke starte sæsonen med at være fordomsfulde eller pessimistiske, så vi nøjes bare med at konstatere, at OB hører til på listen over de klubber, som burde have medaljechancer. Midtbanedynamoen Julius Eskesen (1999) hører til blandt en af landets klart bedst spillere i sin årgang, og har adskillige gange fået rosende ord med på vejen fra U16-landstræner Per Holm, når han har evalueret en af de landskampe, som Eskesen har spillet. Fynboerne har dog andet at byde på end den krølhårede midtbanespiller. Jacob Mikkelsen er en dygtig forsvarsspiller, og i foråret leverede Oliver Christensen i målet så gode præstationer, at han også blev aktuel på U16-landsholdet. Ja, rent faktisk er det defensiven, som er holdets stærkeste våben. I starten af august var holdet på til en træningsturnering i Holland, og her lukkede man blot et enkelt mål ind i tre kampe, og først i finalen indkasserede man igen, da man tabte 2-0 til FC Volendam fra Holland. Skampletten i form af den pinlige 13. plads fra sidste sæson skal for alt i verden viskes væk. Anders Skjoldemose er en dygtig træner, og med lidt held og vellykket integration af holdets 00’ere kan OB gå en stor sæson i møde.

Hold øje med: Julius Eskesen, Peter Clement, Oliver Christensen
Bud på placering: 9

Randers

Sidste sæsons placering: 11
Første tre kampe:
AGF (U), OB (H), Lyngby (H)

Det bliver år 1 efter Emil Riis i Randers. Angriberen har i hele sin tid i klubben været garant for et hav af mål. I sidste sæson sparkede han 24 kugler i kassen, så hvad gør kronjyderne nu? Svaret fås i Marcus Mølvadgaard. 99’eren havde ikke sin bedste sæson i fjor, hvor han stod i skyggen af målmaskinen Riis. Nu er Mølvadgaard enehersker i angrebshierarkiet, og det kan blive stort. I det netop færdigspillede Carlsberg Sport Cup 2015 (tidl. Lyngby Cup) scorede den unge angriber tre mål i den afgørende kamp, og blev efterfølgende kåret til stævnets bedste spiller. Randers vandt turneringen for andet år i streg, og også andre spillere udmærkede sig positivt. Majaliwa Msabaha fra årgang 2001 (!!!) var blandt de bedste randrusianere og en spiller, vi med sikkerhed kommer til at se mere til i U/17 Ligaen. Mads S. Lyng håber på en forbedring af sidste sæsons skuffende 11. plads, og det er som altid fysisk råstyrke og ærgerrighed, der skal skabe resultater for kronjyderne.

Hold øje med: Marcus Mølvadgaard, Majaliwa Msabaha, Magnus Rugholm
Bud på placering: 6

Silkeborg

Sidste sæsons placering: 5
Tre første kampe:
Brøndby (H), Esbjerg (U), FCK (H)

Det er helt sikkert spændende, det der sker i Silkeborg for tiden. Halvdelen af førsteholdet skal være hjemmeavlede spillere, lyder meldingen fra klubben, der ellers ligger i et område af landet, hvor konkurrencen er umådelig hård. Men Silkeborg satser benhårdt på talentudviklingen, og i fjor bar det så frugt. En flot femteplads i U/17 Ligaen blev takket være en yderst talentfuld årgang 98 resultatet. Årgang 99’ er ikke nær så god, men stadig ganske kompetent, og det skal være spændende at se, om de kan bære dette års U17-hold. Fra denne årgang er det U17-landsholdsspiller Jeppe Okkels, som er det største navn, men også Anes Travljanin og Anders Iversen har stort potentiale. Årgang 2000’s mest prominente spiller er Magnus Schelle, men han måtte udgå i sidste testkamp mod Randers med en hjernerystelse, og er derfor næppe aktuel til første turneringskamp mod Brøndby. Kampen mod Randers blev desuden tabt 2-1. Det kan blive fugl eller fisk med Silkeborg, men med den store talentsatsning, der foregår på Søholt, kan det ikke gå helt galt.

Hold øje med: Tobias Perto, Jeppe Okkels, Magnus Schelle
Bud på placering: 12

Vejle

Sidste sæsons placering: 10
Første tre kampe:
Haderslev (U), FC Nordsjælland (H), AGF (U)

Gode gamle Vejle Boldklub er naturligvis også at finde i U/17 Ligaen, hvor man i de seneste par har været milevidt fra topplaceringerne. Klubben er blevet overhalet indenom af mere ressourcestærke konkurrenter, men det betyder på ingen måde, at man ikke længere på gode dage kan bide skeer med de bedste – det kan man! U17-holdet har brugt opstarten på en træningslejr, inden man i august har haft tysk modstand i form af St. Pauli og VfL Wolfsburg. St. Pauli slog man 6-3, men Wolfsburg blev for stor en mundfuld, og man tabte med hele 6-0. Holdets stamme, som har U17-ligakampe på bagen, er Svein Knut Magnussen, Mathias Eriksen, Mads Olesen, Søren Mortensen og ikke mindst Arbnor Mucolli, som hvis han når storebror Agons niveau, bliver en kæmpe gevinst for Vejle U17. Klubbens 2000’ere var ganske skuffende ikke at finde på højeste niveau i forårets U15-puljer, men måtte tage til takke med at deltage i M1 og møde upåagtede hold. Thais Damgaard er dog på trods af U15-holdets deroute udtaget til U16-landsholdet. Vejle bliver bundhold.

Hold øje med: Mathias Eriksen, Mads Olesen, Frederik Kallesøe.
Bud på placering: 13

AaB  

Sidste års placering: 8
Første tre kampe:
FC. Nordsjælland (U), AGF (H), OB (U)

Et nederlag er aldrig rart, og specielt ikke når det er i generalprøven mod en direkte konkurrent fra U/17 Ligaen. AaB tabte med hele 3-0 til AGF, da de to mandskaber forleden krydsede klinger. Det må være en smule irriterende for nordjyderne, som allerede i spillerunde to har mulighed for revanche, når de skal en tur til Fredensvang. Først skal man dog møde FC. Nordsjælland på fremmed (kunst)græs, og det kan såmænd blive svært nok i sig selv. I opstarten har de bolsjestribede besejret Thisted, OB og Red Bull Leipzieg, hvor man har været på træningslejr. Manden der skal stå for målene hedder Mads Stefansen, og har flere U16-landskampe på cv’et. Klubbens 2000’ere sluttede i sidste sæson på en fortrinlig 2. plads i U15-puljen, og ekstraordinær godt gik det for Mikkel Konnerup, som er blevet udtaget til U16-landsholdet. Der var fem AaB’ere med til det sidste træf inden det yngste landshold blev udtaget, så der er masser af talent i de oprykkede nordjyder!

Hold øje med: Nikolaj Lyngø Højbak, Mads Stefansen, Wessam Abou Ali.
Bud på placering: 7

Det er værd at notere sig, at det er vanskeligt at samle information om diverse kampe, spillere osv. fra U/19 Ligaen, da vi her på Talenttid er de eneste, der fuldt og fast fokuserer på de bedste danske ungdomsligaer. Derfor har vi brug for DIN hjælp, til at udvikle både Talenttid men også dansk ungdomsfodbold, som vi her på D’ BOLD mener, får for lidt medietid. Er du uenig i nogle af kåringer? Mangler vi at skrive om noget, eller er vi bare helt ude i hampen, ja så skal du være velkommen til at kontakte os, ligesom vi med fordel altid modtager information om spillere, hold, trænere og hvad der ellers rører sig.

LÆS OGSÅ: Talenttid – U/17 Ligaen: Optakt til sæson 15/16 del 1

In this article