Talenttid – U/19 Ligaen – 26-08-2015 – Stordrama i Farum og drømmemål i Lyngby

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/19 Ligaen

Foto: dbu.dk
Foto: dbu.dk

OBS: Vi anbefaler at læse vores store optakt til U/19 Ligaen, hvis man vil have helt styr på den kommende sæson, de store profiler og meget andet godt. 

Læs del 1 herLæs del 2 her

Lyngby havde marginalerne og drømmemålene på deres side

FC København var opsatte på revanche, efter at de i første runde havde smidt en 2-0-føring og tre points til Esbjerg. Modstanderen det skulle gå ud over var Lyngby, som sad over i første runde på grund af et udsat opgør.

Det var dog ikke til at se, da de først kom på banen. Til trods for at det var gæsterne, FC København, der styrede løjerne til at starte med, så var det Lyngby der så småt fik overtaget i løbet af kampen og i anden halvleg fik de også hul på bylden. Dog først efter FC København havde haft bolden i nettet. Målet måtte de herimod se annulleret grundet et frispark. Men da bolden endelig fandt vej til nettet, var det i den anden ende. Med 20 minutter igen bankede Lorent Callaku De Kongeblå i front med 1-0 efter et kanondrøn. Det fik FCK i omdrejning, og gæsterne fik tilkendt et straffespark kort efter. Det kunne de dog ikke udnytte, da Jonas Elkjær i Lyngby-målet på flotteste vis reddede bolden og i stedet var det Lyngby der løb med opmærksomheden, da anfører Oliver Kjærsgaard kanonerede et fremragende skud op i krydset.

Du kan se de utroligt flotte mål fra kampen og straffesparksredningen her:

Esbjerg gjorde det til to ud af to 

Esbjerg havde i første runde vist, at de på udebane kunne ting og sager. De vendte på få minutter et nederlag til en sejr mod FC København, og lørdag skulle de forsøge at opretholde dette spil, hvis de skulle forbi sidste rundes store overraskelse, Silkeborg, der vandt 4-1 over Brøndby.

Første halvleg var ikke noget at råbe hurra for chancemæssigt, men det ændrede sig i anden halvleg, da Kasper Nissen var tæt på at overliste Silkeborgs Oscar Hedvall på et Daniel Anyembe-indlæg. Og lige netop Nissen kunne have afgjort det hele selv, men Esbjerg-knægten formåede ikke at udnytte de tre store chancer der opstod ham i kampen. Men hvad gør det, når han kunne se en kynisk Mathias Kristensen hamre bolden ind i det lange hjørne på et indirekte frispark. Målet blev med 20 minutter igen det afgørende, og det sender altså Esbjerg i front af U/19 Ligaen.

OB en for stor mundfuld for Randers

I sidste uge blev Randers Freja lige lovlig overmatchet mod et veloplagt AGF-hold, der hev en 3-1-sejr hjem til Århus. Denne weekend åbnede Randers så for hjemmebanepublikumet, og det startede godt. Mod gæsterne fra OB, kom Behrem Rizvic først på et suverænt https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Bæksted-indlæg, og efter syv minutter var hjemmeholdet altså i front. Føringen holdt dog ikke længe, da Kristian Weber fik banket fynboerne tilbage i kampen, til trods for at spillet ikke gik deres vej. Det gjorde det dog derfra, og kun få minutter senere scorede gæsterne til 2-1 ved Jonas Hansen. Lige som, at man troede, at det ikke kunne blive værre, fik begik Randers et straffespark, som profilen Hasan Kurucay udnyttede, og dermed havde en drømmestart udviklet sig til noget der kunne blive en ydmygelse.

Ydmygelsen afviste Randers dog. Hjemmeholdet startede flot, men en solid OB-defensiv holdt styr på sagerne, så Randers ikke kom frem til noget farligt fra start. De fik dog muligheden for at vende opgøret, da hjemmepublikummet måtte ærgre sig over et forsøg der ramte overliggeren. Da Randers endelig fik meldt sit andet mål på måltavlen, var det for sent. Anders Madsen fik fødderne på en ripost, og reducerede i overtiden til 2-3.

Dermed må Randers fortsat kigge fremad mod deres første sejr i denne sæsons liga, mens OB meget tilfredse kan gøre status over deres første kamp.

Overtidsmål sikrede FC Nordsjælland-sejr

Efter 3-2 mod AaB, var Nordsjælland meget opsatte på at fortsætte, hvor de slap, og det gjorde det. Det var et hold i kontrol som hjemme tog imod Vejle, og trods en halvsløv første halvleg, blev der i anden halvleg skruet op for niveauet.

Vejle var efter 49 minutter utrolig tæt på at komme foran, da Christian Kudsk forsøgte sig fra distancen. Dog måtte han se overliggeren tage hans skud, og dermed fortsatte jagten på kampens første mål. Jagten blev dog svækket for jyderne, da Jeppe Mikkelsen måtte gå tidligt i bad efter to advarsler. Det fik Vejle til at arbejde med omstillinger, mens Nordsjælland arbejdede hårdt på at få knækket Vejle. En masse tumult i overtiden, hvor Nordsjælland endnu ikke havde knækket Vejle, endte med endnu en udvisning for Vejle, da Jeppe Mikkelsen sendte sit hold på en større udfordring, end det var på i forvejen. Og ni mod 11 mand blev for meget af det gode for Vejle, som i fem minutters overtid indkasserede, da Lucas Haren udnyttede et flot Mads “Mini” Pedersen indlæg til slutresultatet 1-0.

Se sejrsmålet her:

Det er værd at notere sig, at det er vanskeligt at samle information om diverse kampe, spillere osv. fra U/19 Ligaen, da vi her på Talenttid er de eneste, der fuldt og fast fokuserer på de bedste danske ungdomsligaer. Derfor har vi brug for DIN hjælp, til at udvikle både Talenttid men også dansk ungdomsfodbold, som vi her på D’ BOLD mener, får for lidt medietid. Er du uenig i nogle af kåringer? Mangler vi at skrive om noget, eller er vi bare helt ude i hampen, ja så skal du være velkommen til at kontakte os, ligesom vi med fordel altid modtager information om spillere, hold, trænere og hvad der ellers rører sig.

 

In this article