Talenttid – U/17 Ligaen – 4. spillerunde – Sørgelige Silkeborg tabte atter, OB endelig på tavlen og FC København på duksepladsen

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/17 Ligaen

(kilde:dbu.dk).
(kilde:dbu.dk).

I weekenden løb fjerde spillerunde af U/17 Ligaen af stablen. Bundholdene OB og Haderslev kom for første gang i sæsonen på tavlen, da de mod henholdsvis Esbjerg og Vejle spillede uafgjort. Silkeborg fortsatte derouten med 3-0-nederlaget til Lyngby.

OBS: Vi anbefaler at læse vores store optakt til U/17 Ligaen, hvis man vil have helt styr på den kommende sæson, de store profiler og meget andet.

Del 1
Del 2


Fortjent sejr da FC Midtjylland slog Haderslev

For en uges tid siden, nærmere betegnet tirsdag d. 1. september, stod storambitiøse FC Midtjylland over for ligadebutanten Haderslev FK. To forskellige klubber med to forskellige målsætninger. I den midtjyske lejr var man ærgerlig over en sæsonstart, som kun havde givet et point i to kampe. Specielt det nervepirrende, smalle nederlag i seneste kamp mod FC Nordsjælland gjorde ondt. Derfor var Svend Graversens unge ulve fast besluttede på, at tredje gang skulle være lykkens gang!

Det startede også bedst for værterne fra Ikast. De sortklædte dominerede med bolden, og kreerede en lang række chancer. Efter et kvarter faldt føringsmålet. U/17 landsholdsangriber Sebastian Buch var søgt over mod bagerste stolpe, som angribere nu engang gør det. Herfra servicerede Andreas Poulsen ham med en sukkerbold, som Buch ganske nemt kunne heade i mål – 1-0.

Ti minutter senere blev ondt værre for lilleput-holdet fra Sønderjylland. Andreas Poulsen ville nemlig andet end blot at assistere. Kantspilleren modtog en pasning fra Victor Torp, tog et træk, og smadrede bolden i mål til 2-0. På dette tidspunkt havde hjemmeholdet haft det totale overtag, og sønderjydernes træner Thomas Vilstrup frygtede en stor ydmygelse.

Til Vilstrup og de øvrige Haderslev-delegeredes held, gik FC Midtjylland efter 2-0-føringen ned i kadence. Anden halvleg bød ikke på de store begivenheder. Haderslev kunne ikke – FC Midtjylland ville, eller nærmere sagt behøvedes ikke – de havde allerede et brugbart resultat. Derfor sluttede det med en overbevisende 2-0-sejr til Svend Graversens tropper, der sejrede for første gang i sæsonen. For Haderslev var der ikke tid til at ærgre sig over nederlaget for længe. Fire dage senere skulle man i kamp igen. Sidste sæsons bronzevindere fra Esbjerg ventede.

 

Rivalopgør sluttede uafgjort

På en regnfuld lørdag eftermiddag tog talentudviklingsmastodonten fra Esbjerg imod lillebror, rival og ligadebutanten Haderslev. Trods den formodede kvalitetsforskel sluttede kampen uden vinder.

Opgørene mellem de to er det tætteste begge klubber kommer på lokalopgør, og flere af spillerne har spillet på begge mandskaber, eller har på andre måder kendskab til hinanden. Haderslevs talentfulde forsvarsspiller Oliver Pedersen er en af disse, og lørdag var han tilbage på sin tidligere hjemmebane, hvor han sammen med de øvrige sønderjyder fik en glimrende start på kampen.

Efter bare 21 minutter, eller knap 100 minutters ligafodbold, hvis man lægger de to forrige kampe sammen, kom det forløsende mål endelig for talenterne fra domkirkebyen. Et hjørnespark, lidt klumpspil og en sønderjysk fod skulle der til, inden bolden sejlede ind bag Niclas Slaikjær til en 0-1-føring til underdoggen. Føringen holdt ganske overraskende til pausen – EfB var rystede.

Ja, det var ikke lige hvad hjemmeholdets træner Lars Vind havde forestillet sig. Der blev nok talt med store bogstaver i omklædningsrummet i pausen, og i så fald, havde det en afgørende virkning på de unge esbjergensere i anden halvleg.

Efter blot ti minutter af anden halvleg blev der udlignet, da en af værternes mange profiler fik plads i feltet. Martin Egelund samlede riposten fra sit eget spark op, spillede den videre til Simon Bækgaard, som uden de store problemer kunne bringe balance i regnskabet.

Nu troede man så, at kampen ville åbne sig op igen, og at begge hold ville spille friskt til. Sådan blev det dog ikke. Haderslev var tilfredse med det ene point, og forsvarede sig så forbilledligt, at det var på grænsen til det umulige for hjemmeholdets offensive kræfter at komme igennem den sønderjyske mur. Kampen sluttede skuffende for vestjyderne med 1-1, mens Haderslev for første gang i tre kampe fik tilkæmpet sig point.

 

FC København spillede sig på førstepladsen

At FC København har gang i noget stort på talentudviklingsfronten, har vi længe været klar over, men tidligere har hovedstadsdrengene haltet efter FC Nordsjælland og Brøndby i U/17 Ligaen. Noget tyder på at den tendens er ved at ændre sig. Lørdag gik det ud over HB Køge.

På papiret lyder de ikke af meget, og i medierne får de ikke meget opmærksomhed, men HB Køge har udviklet sig til en seriøs og anerkendt faktor i dansk ungdomsfodbold. Svanerne kom til kampen mod Esbjerg som ubesejrede. Senest havde man besejret raffinerede Esbjerg og delt med Brøndby og FC Midtjylland. Jo, kampen mod Herfølge og Køges bedste var ikke bare en walkover for FCK.

Værterne fra hovedstaden startede på bolden, og prøvede at dirke Køges forsvar, som var placeret langt tilbage på egen banehalvdel, op. Efter halve chancer og optræk til flere, lykkedes det i 30. minut FC København at bringe sig på 1-0. Godt spil på kanten af feltet udmøntede sig i et indlæg, som løvernes Ibrahim Samrawi kom først på. Andreas Piilgaard i målet var chanceløs, hvilket til dels skyldtes den manglende opdækning, selvom Samrawi da også skal have ros for at være aggressiv i feltet. 1-0 var stillingen ved pausen.

Kampbilledet fortsatte efter pausen, men pludselig ændrede en lang bold ved den ellers ensformige forestilling. FC Københavns bagerste reagerede for langsomt på en bold i bagrummet, og pludselig var en ung svane alene med Filip Djukic i løveburet. HB Køge-angriberen og FC Københavns sidste skanse kom på bolden samtidigt i en voldsom luftduel, hvorefter bolden havnede hos Hasan Erkul, som havde et tom mål at sparke i. 1-1 efter 20 minutter tilbage, og alt var atter åbent.

Skulle FC København sætte point til for første gang i sæsonen?

Nej, det blev ikke tilfældet. Jacob Neestrups gutter kæmpede bravt videre, og med godt ti minutter igen kom det forløsende føringsmål til 2-1.

Igen var opskriften hurtigt kombinationsspil på kanten af feltet, inden bolden blev spillet ind foran, hvor Jonas Wind for fjerde gang i denne sæson dukkede op og scorede. Winds fire sæsonmål gør angriberen til topscorer i U/17 Ligaen.

I slutminutterne havde FCK chancen for at gøre det til 3-1, men Andreas Piilgaard fik samlet benene i tide, og afværget forsøget. Kampen blev spillet på et højt niveau, hvilket begge hold havde stor andel i. Opgøret bekræftede os i, at FC København er en af de varmeste guldkandidater, og at HB Køges tid som prygelknabe i bunden af rækken er forbi.

 

Drama til det sidste da OB og Vejle delte

Hverken OB eller Vejle har fået den start på sæsonen, de ønsker. I lørdags tørnede de sammen på Vejle Stadion, og her var OB var tættest på at få alle tre point. Kun redninger på stregen og en god præstation af Vejle-keeper Frederik Kallesøe holdt østjyderne fra nederlag.

Gæsterne skulle forsøge at fortsætte de gode spillemæssige takter, som man havde vist i 3-1-nederlaget mod AaB i seneste kamp, hvor man trods cifrene havde været det bedste hold. Nu skulle der så også point på kontoen.

OB startede bedst, og var ved U/16-landsholdsaktuelle Peter Clement tæt på at bringe sig foran. Fynboerne dominerede opgøret, og måske var Vejles unge spillere en smule benovede over pludselig at optræde på klubbens stadion, frem for de forblæste baner ved VB Parken.

Kampen ændrede dog karakter omtrent midtvejs i første halvleg. De rødklædte kom nu bedre med, og meldte sig ind i kampen også på det fysiske parameter. Det kastede chancer af sig, men som så ofte før blev chancerne ikke omsat til mål, og der var bekymring at spore hos Søren Lykke på trænerbænken. Han frygtede endnu en kamp, hvor nøgleordet var ineffektivitet.

Det ændrede sig dog i første havlegs sidste minut. Midtbanetalentet og VB-anfører Arbnor Mucolli blev fældet i det kriminelle felt efter en mindre dribletur, og fra 11-meterpletten tog anføreren sagen i egen hånd og bragte østjyderne på 1-0.

Anden halvleg var blot en forlængelse af slutningen på første. Mads Olesen forsøgte sig med et saksepark, og havde det ikke været for overlæggeren, var Olesen blevet noteret for et vildt mål. Efter nogle minutter stilnede Vejles pres en smule af, og kampen udviklede sig til en åben slagudveksling.

Der var chancer i begge ender, og på en af disse var OB’s største profil, Julius Eskesen, skarp. Midtbanekreatøren afsluttede et flot opspil, som, skulle man tro, var lige efter skabelonen fra træningsbanen. Eskesens scoring gav blod på tanden og vind i sejlene, og i de sidste ti minutter overtog øboerne kampen.

Hele fem store chancer blev de stribede noteret for, men et heroisk Vejle-forsvar, og især målmand, nægtede odenseanerne at score for anden gang i kampen. Til slut fløjtede dommeren af for et hæsblæsende opgør, hvor begge hold følte, at de med lidt held kunne havde snuppet alle tre point. Vejle havde to store chancer ved stillingen 1-0, mens OB derimod vadede i chancer i kampens slutning.

 

Sørgelige Silkeborg atter sat til vægs

Efter lutter nederlag i de tre første kampe, var det med forhåbningen om oprejsning, at Silkeborgs bedste U17-hold drog til Sjælland for at møde Lyngby. Heller ikke i fjerde forsøg lykkedes det talenterne fra Søholt at vinde. Kampen sluttede 3-0 til de kongeblå.

Det er ikke helt til at fatte. Silkeborg har i de seneste par sæsoner henrykt os med god fodbold og interessante og ambitiøse udmeldinger, når det kommer til talentudvikling. Derfor er det en overraskelse af de større, at holdet klarer sig dårligt.

Eller, rent faktisk var første halvleg af den regnfulde kamp mod Lyngby ikke så ringe endda. Spillet med bolden var bedre end i de tre første kampe, og alt i alt var første halvleg en lige affære, hvor begge hold havde sine chancer.

Desværre for jyderne havde Lyngby taget Emilio Simonsen med til lørdagens kamp, og han er en dygtig spiller. Ikke nok med at han har hurtige fødder og en raffineret teknik, så har han derudover en snu målnæse. I det 38. minut slog Simonsen til, da han på en tværpasning fra 00’eren Oliver Bjerregaard bragede bolden ind ved nærmeste stolpe.

1-0 var stillingen ved pausen, og som anden halvleg skred frem, fandt man ud af, at Silkeborg ikke havde, hvad der skulle til, for at komme tilbage i opgøret.

Værterne kom længere frem på banen, og skabte uro foran midtjydernes målfelt. Efter godt en times spil faldt så det uundgåelige 2-0 mål, da https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Rasmussens skud blev rettet af, snød et par SIF-forsvarer inklusiv målmand, inden den sejlede i mål. Bogstaveligt talt sejlede, for kampen var præget af nedbør fra start til slut.

Med cirka ti minutter igen cementerede Lyngby sejren. Allerede minutter tidligere i anden halvleg var Anes Travljanin blevet udvist, men Silkeborg var ikke færdige med ulovlige forseelser og lavede straffespark på Emilio Simonsen. Hjemmeholdets nummer 10 tog selv straffesparket, som han scorede på. 3-0 til Lyngby, som nu har fået en godkendt start med fire point på to kampe.

Godkendt kan ikke siges om Silkeborgs start. Nul point og en negativ målscore på 1-16 skriger til himlen af elendighed.

In this article