Talenttid – U/19 Ligaen – 02.09.2015 – 20 mål i fire kampe, flot VB-comeback, Mor-drømmemål

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/19 Ligaen

Skærmbillede (198)
Foto: dbu.dk

OBS: Vi anbefaler at læse vores store optakt til U/19 Ligaen, hvis man vil have helt styr på den kommende sæson, de store profiler og meget andet godt. 

Læs del 1 herLæs del 2 her

Tigrene skræmte mesterulvene

FC Nordsjælland mødte op til kamp i storform. To sejre á to mulige og altså maksimum point. Det var den ultimative forberedelse forud for opgøret mod sidste sæsons mestre FC Midtjylland. Gæsterne derimod stod over for sæsonen første kamp, og de havde dermed haft ekstra lang tid til at forberede sig på netop denne kamp, men kamptræningen manglede.

Første halvleg var en svingende affære med begge hold i kontrol i perioder. FC Midtjylland startede bedst, men de unge ulve kunne ikke udnytte overtaget i det først kvarter. Det kunne hjemmeholdet heller ikke i første halvleg, men i anden halvleg derimod, var de skarpe mod et FC Midtjylland-hold der blev bedre.

Efter 50 sekunders flot boldbesiddende fodbold på hjemmebanen i Farum, fik Emre Mor lov til at trække ind i banen og med et flot venstrebenshug hamrede han kuglen op i målhjørnet. Herefter gik det stærkt. Et friløber til Emre Mor fik en FCM-forsvarer til klumset at nedlægge FCN-angriberen, der tvang sig til et straffespark. Det udnyttede han køligt selv, og så var stillingen 2-0 til sidste sæsons sølvvindere. FC Midtjylland satte derefter alle de offensive kræfter i gang for at kæmpe sig tilbage i kampen. De unge ulve lagde et massivt pres i kampens sidste tyve minutter, men det gav første pote med fire minutter igen, hvor Rasmus Nicolaisen headede Mads Døhr Thychosens hjørnespark i mål. Udligningen kom, trods presset, ikke, og de forsvarende mestre måtte altså tage tilbage til Heden uden point på kontoen. FC Nordsjælland fortsætter derimod deres gode stime, og har fortsat maksimum point efter tre kampe.

Se FC Nordsjællands mål her:

Vejle snød rivaler, og vendte 0-2-nederlag

Der var traditionsopgør i Århus, hvor Vejle mødte AGF. De to U/19-hold var kommet fra start med henholdsvis et nederlag og en sejr i deres første Liga-kamp.

Og det var holdet med en sejr i bagagen, nemlig AGF, der kom bedst fra start. Profilen Michael Zacho scorede til både 1-0 og 2-0 inden for en halv time, og igen viste den unge AGF’er sin utrolige målfarlighed. Vejle så dog, at det ikke kunne fortsætte. AGF havde chancer til at øge føringen senere i kampen, men to minutter efter 2-0-målet måtte Malte Dahl Overgaard se sig som skurk, da han begik et straffespark på Ali El-Haj. Det blev udnyttet af Agon Mucolli, der omsatte straffesparket til en 2-1-stilling. Mucolli fik endnu engang et forsøg fra pletten kort tid efter, da Christian Kudsk blev væltet omkuld i feltet. Den unge Vejle-spiller måtte dog se sit skud reddet. Han fik dog sin revanche kort før pausen, hvor Mucolli køligt nettede til 2-2 i en begivenhedsrig første halvleg.

I slutningen af første halvleg havde Asger Hausted fra AGF fået sit andet gule kort, hvorfor hjemmeholdet måtte kæmpe anden halvleg med kun ti mand på banen. Det skulle vise sig en for stor mundfuld for århusianerne, der allerede efter 53 minutter måtte indkassere til 2-3. Bilal Nassar blev målscoreren. Denne føring blev øget halvvejs i halvlegen, da Jesper Stab fra 25 meter lukkede og slukkede kampen. Hermed fik Vejle de første point på kontoen – og så endda mod AGF.

Randers på pointtavlen

Med to nederlag i sæsonens to første kampe, var Randers opsat på at få markeret sig i U/19 Ligaen, og den mulighed kom, da Lyngby kom på besøg. Det var blot Lyngbys anden kamp i sæsonen, efter at de, weekenden forinden, havde åbnet med en imponerende sejr over FC København.

Det var også Lyngby der kom bedst fra start. Gustav Marcussen startede, hvad der så ud til at blive en målfest, efter 20 minutter, da han scorede til 1-0. Et hjørnespark til hjemmeholdet, fik dog Randers på ret kurs, da Thomas Viggers udlignede til stillingen 1-1. Og lige netop standardsituationer blev Randers’ force i kampen, men inden at de kunne bevise deres styrke derfra, kunne Mads Kaalund bringe Lyngby på 2-1. Kort før pausen slog Randers dog igen. Kasper Vernersen satte en streg under Randers’ styrke på standardsituationer. Han nettede nemlig direkte på frispark. Et flot mål.

I anden halvleg gentog Vernersen kunsten. Den unge Randers-spiller formåede nemlig at score sit andet mål på direkte firspark, og så stod han altså til den helt store guldmedalje. Desværre for ham, kæmpede Lyngby, trods et rødt kort til Adnan Curovic, sig tilbage. Kevin Tshembe fik headet 3-3-målet ind. En stilling der holdt til vejs ende. Randers fik dog alligevel et point på kontoen, hvilket var deres første i sæsonen.

OB tæt på supercomeback

Hjemmeholdet fra AaB var uden point, efter at have tabt deres første kamp i sæsonen for to uger siden. Gæsterne fra OB var derimod godt påklædt med tre point fra ugen forinden.

Det var dog ikke til at se, at det var sådan det hang sammen. AaB havde styringen fra start, og var allerede efter fem minutter tæt på at bringe sig foran. OB havde også en enkelt chance, men det var hjemmeholdet, der efter 35 minutter bragte sig foran. Her var det Sebastian Grønning der flot udnyttede Rasmus Theluffsen og Moses Opondos oplæg til den unge dansker. Theluffsen var på toppen af sit spil, og inden pausen nåede han at sende bolden i kassen til 2-0.

I anden halvleg kom OB forvandlet ud. Oliver Lønfeldt blev efter en times spil indskiftet og sekunder senere gav det gevinst. Den indskiftede OB’er havde bragt dem tilbage i kampen, 2-1. Det gav OB håb, og det var tydeligt på banen. Fem minutter efter reduceringen, kom udligningen. Alexander Nicolajsen bragte balance i regnskabet og scorede til 2-2. Et suverænt mål fra 20 meters afstand. Desværre holdt OB-gejsten ikke hele vejen, og AaB fik sendt bolden i kassen ved Moses Opondo. Her var der 20 minutter tilbage af kampen, men stillingen ændrede sig ikke efterfølgende, hvilket gjorde at AaB fik deres første point på tavlen.

Det er værd at notere sig, at det er vanskeligt at samle information om diverse kampe, spillere osv. fra U/19 Ligaen, da vi her på Talenttid er de eneste, der fuldt og fast fokuserer på de bedste danske ungdomsligaer. Derfor har vi brug for DIN hjælp, til at udvikle både Talenttid men også dansk ungdomsfodbold, som vi her på D’ BOLD mener, får for lidt medietid. Er du uenig i nogle af kåringer? Mangler vi at skrive om noget, eller er vi bare helt ude i hampen, ja så skal du være velkommen til at kontakte os, ligesom vi med fordel altid modtager information om spillere, hold, trænere og hvad der ellers rører sig.

 

 

In this article