Talenttid – U/19 Ligaen – 24.11.2015 – Tiltrængte sejre og eneret på førstepladsen

U19 stillingen

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/19 Ligaen

Silkeborg U/19 tabte terræn i toppen

Vigtige point i den sjove ende af U/19 Ligaen var der på spil, da subtop-holdet AaB tog imod rækkens toer i form af Silkeborg.

Tre måneder tilbage skulle man for at finde det seneste Silkeborg-nederlag i U/19 Ligaen, og derfor var det et både velorganiseret og veloplagt AaB-hold, der mødte op til kampen.

Første halvleg var nogenlunde lige, men det var aalborgenserne, som stod for de klart farligste indslag. Heriblandt Rasmus Thellufsens direktør alene med målmanden, der ikke blev omsat til scoring. 0-0 ved halvleg.

AaB-presset for en åbningsscoring fortsatte efter pausen ned mod Silkeborg-målet. Silkeborg havde inden kampen ikke været i aktion i tre uger og holdet lignede næsten et, der var gået lige så kold i den som det danske novembervejr.

Læs resten af referatet her:

BIF U/19 sikrede vigtig sejr i lokalopgør

Brøndbys U/19-mandskab sejrede lørdag hjemme mod lokalrivalerne fra Lyngby og sikrede sig dermed sæsonens anden sejr.

Hvad, der gav opgøret endnu mere gnist, var, at begge hold forud for kampen lå side om side i U/19 Ligaen isoleret i den nederste halvdel, og netop grundet de svingende resultater, denne sæson har budt på for de to hold, var det ikke helt ubelejligt, at U/19-landsholdets tur til Malta sikrede en pause i kampprogrammet.

Landskampspausen så da også ud til at have givet Auri Skarbalius’ Brøndby-drenge fornyet energi. De sad således solidt på kampens indledning, hvor Lyngby-forsvaret dog fik afværget flot, inden kampen efter det hektiske første kvarter aftog en smule i intensitet.

Netop som Lyngby var kommet bedre med i kampen, fik Brøndby så chancen fra ellevemeterpletten, da en LBK-spiller havde hånd på bolden i eget felt. Det udnyttede spidsangriberen, Daniel Stückler, til at bringe hjemmeholdet foran.

Læs resten af referatet her:

Vejle U/19 havde chancerne – FCK U/19 vandt

Lørdag eftermiddag i Vejle blev det på fornemmeste vis demonstreret, hvad begrebet effektivitet dækker over. Det var nemlig Vejle, der styrede kampen og skabte chancerne, men det var FCK, der var effektive og vandt.

Der var regulær midterkamp i U/19 Ligaen, da Vejle tog imod FC København lørdag. Holdene på henholdsvis syvendepladsen og sjettepladsen i rækken.

Vejle lagde ud i en boldbesidende og kontrollerende stil og kreerede flere gode muligheder for sig selv. FCK brød dog dominansen efter otte minutter, da de kom foran på deres første chance i kampen.

Efter at have været nede med 0-1 til pause, var det et fortsat chanceskabende Vejle-mandskab, der mødte op efter pausen.

Læs resten af referatet her:

Stærke målmandspræstationer i nulløsning i Ikast

Det var de to målmænd på banen, som stjal billedet i lørdagens U/19-kamp i Ikast mellem FC Midtjylland og Esbjerg fB.

Både Esbjerg fB og FC Midtjylland smed vigtige point i kampen om at komme tættere på ligaens topplaceringer i en i forvejen tæt U/19 Liga.

Kampen endte helt uden mål, og det kan begge hold takke deres målmand for. Daniel Iversen stod og vogtede Esbjerg-målet, mens FC Midtjylland havde hentet deres U/17-målmand, Simon Petersen, op på holdet, da både første- og andetvalg, Andreas Raahauge og Oliver Ottesen, måtte sidde over med skader.

FC Midtjylland var stærkt præget af skader, da de foruden deres to målmænd også måtte stille op uden frontangriberne Simon Sterring og Jákup Thomsen samt forsvarsspilleren Rasmus Nicolaisen. Mads Døhr Thychosen var derfor ene frontangriber for FC Midtjylland, hvilket dog sjældent har skadet midtjyderne, da han har en fantastisk målnæse i mange situationer.

Esbjerg havde ikke spillere ude med skader, men havde derimod fået Mark Brink og Mathias Kristensen tilbage i truppen efter en skadespause til begge spillere.

Første halvleg var ikke meget at prale af. Få store chancer blev kreeret i begge ender. Farligste mand for Esbjerg i første halvdel af kampen var Lasse Sørensen, der dog ikke formåede at sparke bolden i kassen, selvom han var tæt på.

Læs resten af referatet her:

FCN fortsat ubesejret i U/19 Ligaen

FC Nordsjælland er fortsat ubesejret i den danske U/19 Liga, hvor de i den seneste runde bankede AGF 3-0 på udebane i Fredensvang.

Ingen nederlag er det blevet til for FC Nordsjælland i denne sæsons første ni kampe af U/19 Ligaen. Lørdag den 21. november sikrede de sig deres tredje sejr i træk, efter de vandt 3-1 over AGF på udebane.

Første halvleg var meget jævnbyrdig, mens FC Nordsjælland havde svært ved at finde formen i den første halvdel af kampen. Til trods for det, kom de foran efter en halv times spil efter et flot opspil ude på kanten. Adnan Mohammad fik heldigt sidste fod på bolden, og sparkede den ind i et tomt AGF-mål.

Ét minut før pausen kom FCN yderligere foran, da Andreas Skovgaard, efter et frispark, sparket af Emre Mor, på midten af AGF’s banehalvdel, løber sig selv helt fri og flot får sparket bolden ind i det nederste lange hjørne.

Nordsjællænderne fandt en bedre form i deres spil i anden halvleg og fik kreeret flere chancer. Dog fik de kun udnyttet én af disse.

Læs resten af referatet her:

In this article