Muamer Brajanacs træner: Det er et privilegium at træne så dygtig en spiller

Muamer Brajanacs træner i Kolding IF, Anders Jensen, ser det som en stor mulighed og ære, at træne en spiller på hans niveau, og tror på Muamer kan gå hele vejen.

Muamer Brajanac løber for tiden rundt på banerne Kolding IF i Jylland og spiller U/15-fodbold. Men Kolding bliver formentlig snart skiftet ud med Brøndby IF, og deres Masterclass-program, når han til sommer, hvis alt går efter planen, skifter til Vestegnsklubben, og skal begynde at spille U/17 Ligaen med nogle af landets største talenter på hans alder.

Både Muamer og Masterclass-lederen, Kim Vilfort, har bekræftet, at der er tætte forhandlinger mellem begge parter, og at Brajanac højst sandsynligt skifter Kolding-trøjen ud med den blå-gule fra Brøndby.

Læs mere: Brøndby bekræfter planer om Muamer Brajanac

 Muamer er dog stadig i gang med at udvikle sig i Kolding IF, og det står ikke skidt til. Faktisk er der så meget power og talent i den kun 14-årige Brajanac, at hans holdtræner, Anders Jensen, ser det som et privilegium at træne en så dygtig fodboldspiller. Samtidig forstår træneren også vigtigheden af at træne den pågældende spiller på den helt rigtige måde. Blandt andet som at prøve ham af med klubbens førstehold.

– Det er altid et privilegium, når man får lov til at træne rigtig dygtige fodboldspillere, men det stiller selvfølgelig også nogle krav til dig som træner, for du bliver nødt til at være meget differentieret i din tilgang, når du har spillere, der på den måde stikker ud, fortæller Jensen til D’ BOLD og fortsætter:

– Det er vigtigt at man som træner og klub, er klar med den rigtige matchning, så hans udvikling kan sikres. Det er vi meget opmærksom på, og derfor har han i efteråret, også haft et ugentlig træningspas med vores 2. divisionshold, hvor han sagtens har kunne være med. Det skal så lige nævnes, at selvom Muamer har en meget lovende fremtid, så er han ikke er den eneste spiller på U/15-holdet i Kolding IF med et rigtigt stort potentiale.

Brajanac står, som sagt, formentlig over for et skifte til Brøndby IF. Og det er ikke et tilfælde, at Brøndby har førsteret på spilleren. Kolding IF er nemlig en af samarbejdsklubberne til Brøndby Masterclass, og derfor er det ikke så underligt, at Vestegnsklubben begyndte at kende til Muamer Brajanac, måske før nogen andre lagde mærke til den store angriber, der sidste sæson scorede mål på samlebånd.

Anders Jensen ser positivt på de foregående forhandlinger mellem de to klubber, og forklarer lidt mere om samarbejdet.

– At Muamer står foran til et skifte til Brøndby IF, er en naturlig følge af vores Masterclass-samarbejde. Samarbejdet, som nu har kørt i halvanden år, har fungeret super, hvor vi har brugt Brøndby til at matche flere af vores dygtigste spillere på allerhøjeste niveau, uden der har skulle være tale om klubskifte med det samme. Her har Brøndby kunne lide, hvad de har set, og herfra har der været en super dialog mellem klubberne om Muamers udvikling. Vi er naturligvis i Kolding IF glade for, at vi kan levere spillere til et af Danmarks bedste talent-setups.

– Men vi er ikke overraskede, og med den udvikling klubben er i, så kan jeg love dig, at det ikke bliver den sidste, som vi sender afsted til en topklub, fastslår træneren.

Træner Jensen har i halvandet år arbejdet med Muamer Brajanac. Først som talentansvarlig, nu som talentansvarlig og holdtræner. Og der gik ikke lang tid før han indså, at han havde med en rigtig dygtig spiller at gøre.

– Det stod mig hurtigt klart, at vi her havde med en spiller at gøre, som kunne gå hele vejen. Han er både dedikeret og seriøs i sin tilgang til fodbold, ekstrem træningsparat, og samtidig er han en god dreng, som er vellidt af alle i klubben. Han har desuden en super familie, som bakker 100% op om Muamers drøm, fortæller Jensen.

Træneren har dog heller ikke svært ved at se nogle af Brajanacs største styrker. Blandet andet kan han spille forskellige typer offensive positioner på banen. Men alle kvaliteterne gør heller ikke Jensen blind for, hvad Brajanac i fremtiden skal øve sig lidt mere på.

– På banen kan han både spille 8’er og 9’er. Spiller han 8’er, så har vi en fremragende box-til-box spiller, som, udover at være duelstærk, også er dygtig i pasningsspillet, og har et fremragende løb med bolden. Spiller han 9’er, så har vi en spiller, som er utrolig dygtig med ryggen til målet, som kan holde fast i bolden, og hans afslutningsfærdigheder er med høj kvalitet, men her skal han blive lidt dygtigere i hovedspillet. Fysikken har i mange år været hans største styrke, så det har været utrolig vigtigt for mig, at han også blev skarp på det tekniske og taktiske med. Det synes jeg, vi er godt på vej til at nå i mål med, fortæller Jensen til dbold.dk.

Men selvom Brajanac på flere måder virker som en komplet spiller på mange måder, er Jensen også overbevist om, at der er lang vej endnu for offensivspilleren, inden han når ud på den store fodboldscene. Dog er træneren heller ikke i tvivl om, at Brajanac en dag er at finde, hvor alle kan se ham trylle på fodboldbanen. Han skal bare blive ved med at kæmpe for det.

– Men Muamer er slet ikke færdig som fodboldspiller endnu, og det allervigtigste for Muamer her i foråret er, at han ser den næste træning eller kamp som det vigtigste, for tager han foden fra speederen og stopper med at arbejde hårdt, så er nåleøjet så lille, at der bare er andre, der kommer og overhaler ham. Skal hans drømme holdes i live, så skal han gøre sig fortjent til det hver eneste dag, og det ved han også godt. Gør han det, så er jeg også sikker på, at vi får Muamer at se på den helt store scene en dag, afslutter Kolding-træneren.

Læs mere: Fokus på: Muamer Brajanac – Prøvetræning i BIF og RB Salzburg – drømmer om FC Barcelona

In this article