Anker: Jeg ser mig selv få Superliga-debut for Brøndby

Lørdag offentliggjorde Brøndby IF at Viktor Anker havde underskrevet en toårig kontrakt og blev derved professionel fodboldspiller på fuld tid.
I januar 2014 hentede Brøndby IF Viktor Anker for næsen af en række andre store danske klubber, der alle var ude efter målmandstalentet. Det blev berettet at Anker i alt kostede Brøndby ”en lille million kroner”, da han året forinden havde underskrevet en treårig kontrakt med Næstved IF. Anker dengang var under 18 år, og derfor kunne Brøndby maksimalt skrive en treårig kontrakt med ham, men den blev lørdag eftermiddag fornyet og udvidet.

Således underskrev Viktor Anker lørdag en toårig kontrakt, og i den forbindelse fik D’BOLD en snak med den 195 cm høje målmand om kontrakten, som han selv betragter som en drøm:

– Det er stadig helt uvirkeligt, at jeg skrev under på en kæmpestor kontrakt i går! Det er helt klart en drøm, der er blevet opfyldt, fortæller Viktor Ankersen til D’BOLD og fortsætter:

– Det (at skrive kontrakt med Brøndby, red.) er det eneste oplagte for mig. Brøndby er klubben, jeg kom til for snart tre år siden. Jeg har haft det utroligt godt i Brøndby, og jeg har følt mig vellidt.
Jeg synes, det er en super fed klub. I mine øjne er Brøndby, hvis ikke den bedste klub, så i hvert fald en af de bedste. Så, jeg er utrolig glad og beæret over, at kunne kalde mig selv Superliga-spiller i Brøndby.

Og fascinationen for Brøndby stopper ikke der:
– Da jeg fandt ud af, at Brøndby ville skrive kontrakt med mig, forsvandt fokus fra alle andre klubber. Så var det kun Brøndby, der var oplagt for mig. Jeg vidste med det samme, at det var her, jeg skulle tilbringe to nye år.

Kontraktens længde er dog ikke en hæmsko for Anker, men derimod en motivation til at arbejde endnu hårdere:

– Det, at det er en toårig kontrakt, betyder, at der ikke er noget med at hvile på laurbærrene. Det er bare hårdt arbejde fra start af. Og hvis alt går godt, så håber jeg at sidde i forhandlinger igen om halvanden til to år, og derefter skrive under på en ny kontrakt. Det vil helt klart være målet for mig.

En af de måder, hvorpå han kan blive ved med at arbejde hårdt og udfordrer sig selv, er med sparring fra Jacob Pryts Larsen:

– Det er klart, at da jeg skrev under med Brøndby i sin tid, for snart tre år siden, vidste jeg, at i hvert fald Jacob (Pryts Larsen, red.) var her, og vi kendte hinanden på forhånd. Jeg vidste, det ville være sundt for både min egen og hans fodboldkarriere, hvis vi gik ind, og pressede hinanden til det yderste. Det samme gør sig gældende, da jeg skrev under i går: En stor del af det er ikke kun kommet i gennem mig, det er også kommet i gennem en masse hjælp fra trænere, ledere og ikke mindst Jacob. Vi har presset hinanden til at blive bedre målmænd til hvert træningspas.

Med tilføjelsen af Viktor Anker til førsteholdets målmandstrup, er der nu tre, der skal kæmpe om spilletid i Superligaen. Derudover træner Ankers gode målmandskammerat Jacob Pryts Larsen også med i sæsonopstarten. Det giver altså fire målmænd, der skal kæmpe om spilletid, men rollerne er rimelig klart fordelt:

– (Frederik, red.) Rønnow er et oplagt førstevalg, som det ser ud nu, hvorefter Mads Toppel kommer. Min opgave lige nu, de næste to år i hvert fald, er, at kunne gøre Frederik Rønnow bedre, og sørge for at han står bedst muligt, og derfra udvikle mig selv. Derudover, ser jeg mig selv få en Superliga-debut for Brøndby. Men lige foreløbig, er målet at komme tilbage fra min skade.

Derfor bliver det heller ikke i Superligaen, at den høje målmand kommer til at vogte nettet i denne sæson, som fast indslag. Men byder chancen sig, er han klar:

– Det første halvanden til to års tid bliver det primært U/19-kampe, og nogle reserveholdskampe kommer der vidst også.
Hvis alting flasker sig, så vil jeg jo ikke sige nej tak til en Superliga-kamp. Det er helt sikkert, slutter Viktor Anker af

I januar var Viktor Anker under luppen i vores ugentlige indslag “Fokus på”, og det kan du læse lige her

In this article