Hendriksen: Når man normalt er U/17-spiller er en U/19-kamp mod FCK altid ekstra fedt

Sæsonen i U/19-ligaen blev sluttet af med et klassisk opgør mellem Brøndby IF og F.C. København. Efter kampen fangede D’BOLD Anton Skipper Hendriksen til en snak om, hvordan det er at være U/17-spiller på et U/19-hold.

I april måned 2015, underskrev Anton Skipper Hendriksen sin første kontrakt med Brøndby, som binder ham til klubben til sommeren 2017. Den daværende U/15-anfører var kun lige fyldt 15 år, da han blev belønnet for gode takter såvel på banen som udenfor banen.
Torsdag aften blev Hendriksen endnu en gang belønnet for sit hårde arbejde, da han startede inde i sæsonens sidste U/19-kamp, tilmed hjemme mod F.C. København.

Kampen endte 2-2, efter en første halvleg der bølgede frem og tilbage gik Brøndby til pause bagud 0-1. Brøndby kom dog tilbage, og det kunne sagtens være blevet til mere:

– Det var en lidt rodet første halvleg i forhold til, at vi ikke får sat spillet ordentlig sammen, som vi gerne vil. Men jeg synes, at hvis man ser på anden halvleg, så burde vi egentlig have vundet. Det er lidt ærgerligt, at vi kommer bagud to gange på to standarder, fortalte den tv-aktuelle forsvarsspiller til D’BOLD efter kampen

Hendriksen spillede en fremragende kamp, og blev her på siden kåret til Brøndbys bedste mand på banen. Selv var han dog også fint tilfreds med sin indsats:

– Jeg synes, det var solidt uden at være prangende. Det er klart, at jeg spiller mod nogle større og hurtigere og spillere, hvor jeg skal være på hele tiden. Men jeg synes, jeg kom godt ud af det.

Det var anden gang at Hendriksen kunne træde på banen blandt de 22 udvalgte spillere i startopstillingen til en U/19-ligakamp, og tilmed som banens yngste mand med sine kun 16 år. Umiddelbart virkede U/16-landsholdsspilleren da også glad for oplevelsen, og at det så lige var mod F.C. København gjorde det heller ikke værre:

– Jeg synes det er fedt, i forhold til at man skal være på hele tiden, da de andre er fysisk bedre end én selv. Altså, en U/19-kamp mod FCK, når man normalt er U/17-spiller, er altid lidt ekstra hårdt og ekstra fedt.

Han var blandt andet med på baggrund af fraværet af den vanlige U/19-stopper, Mads Juel Andersen. Men om fremtiden byder på mere U/19-fodbold næste sæson er ikke sikkert.

Én ting er dog sikkert, og det er at Anton Skipper Hendriksen heller end gerne stiller sig klar hvis muligheden opstår:

– Umiddelbart spiller jeg U/17-fodbold næste år. De (U/19) har stadig Mads Juel Andersen som spiller højrestopperen, så umiddelbart er jeg stadig U/17-spiller, men vil de bruge mig på nogle andre positioner på U/19 må jeg jo bare omstille mig på det, slutter den unge midterforsvarer af til D’BOLD

In this article