TT – U/19 16/17 Optakt – Del 1, A-K

Denne weekend ruller bolden atter i U/19 Ligaen. Vi klæder dig på til en sæson, der har potentiale til at blive historisk tæt. 

En ny U/19 Liga-sæson står for døren, og der er udsigt til en historisk tæt række. De forsvarende mestre fra FC Midtjylland har givet afkald på en stamme af hele otte spillere fra det guldtruppen, og det kan blive dyrt, da de sultne løver fra Østerbro har handlet ind til det helst store festmåltid. FC København har forstærket truppen med to af rækkens stærkeste indkøb i form af Nicklas Røjkjær og Mathias Bonde, og har derudover rykket næsten halvdelen af sidste sæsons U/17 Liga-vindertrup op. Flere af disse begår sig på- og danner stamme om, hvad der nu er U/18-landsholdet, og sammen præsterede de i fjor en ubesejret sæson i U/17 Ligaen og et flot U/17 EM i Aserbajdsjan, hvorfor FCK – på papiret – står noteret for en af de måske stærkeste danske U/19-trupper i nyere tid. Derfor er forventningerne også i tårnhøje til de hvidklædte. FC Nordsjælland vil dog utvivlsomt også byde sig ind i guldkampen, mens Esbjerg og AaB vil gøre sig som outsidere, der sagtens kan blande sig. De skal dog også selv se sig over skuldrene. Både Brøndby og OB har nemlig også planer om at lege med i toppen.

I den anden ende kommer der formentlig til at udgøre sig en kamp om Jylland (og så lige Lyngby). For sidste sæsons positive overraskelse Silkeborg har mistet deres store profiler enten til Superliga-holdet eller til større klubber, og derfor er det et noget svækket mandskab, der denne sæson skal prøve at leve op til sidste sæsons flotte reusltater. Vejle har mistet deres træner Kim Engstrøm til OB, og alligevel skal de nu, med en ny mand i spidsen, prøve at løfte deres spil i den kommende sæson. Ligesom i sidste sæson kommer bundkampen formentlig til at blive udkæmpet af lokalrivalerne AGF og Randers, mens Lyngby formentlig lige kan kæmpe sig forbi de to traditionsklubber. Ligesom toppen af tabellen, har bunden af tabellen potentialet til at blive historisk tæt, og det skal blive interessant at følge, hvordan de forskellige klarer sig. Her på D’ BOLD vil vi hver onsdag bringe et samlet overblik over de forskellige kampe i rækken – ligesom vi har gjort de seneste sæsoner. På sitet får du ligeledes fyldige kampreferater, reaktioner og meget andet godt, så hold øje hermed, hvis du vil have alt det bedste fra Danmarks bedste ungdomsrække. Herunder har vi analyseret og gennemgået alle klubberne grundigt, så du kan danne dig et godt og grundigt overblik over de forskellige hold i rækken, og dermed være helt klar til den nye U/19 Liga-sæson, der sparkes i gang i weekenden. God fornøjelse.

U/19 Liga-optakt 16/17: Del 1, A-K

LÆS OGSÅ: U/19 Liga-optakt 16/17: Del 2, L-Å

AGF

Sidste sæsons placering: 11
Første tre kampe: Silkeborg (u), OB (h), Lyngby (u)
Træner: Christian Flindt Bjerg

Det var en meget sløj sæson, som AGF sidste år leverede. Blandt andet bød sæsonen på en negativ stime på hele 14 nederlag i træk, og det skal helst ikke gentage sig i år. I den kommende sæson er det klubbens U/17 Liga-topscorer fra sidste sæson Marcus Hogan, der skal score målene, da Superligaspilleren Michael Zacho nu er for gammel til U/19-fodbold. Det er et relativt stort pres eftersom, at AGF var utroligt afhængige af Zachos mål i sidste sæson. De var det andenmindst scorende hold, og derfor skal der altså oprustes i offensiven, hvis det skal lykkes bedre i den kommende sæson. Også defensiven skal der kigges på, da AGF var det hold, der lukkede flest mål ind. Heldigvis for U/19-holdet rykkes flere af spillerne fra sidste sæsons U/17-hold op. De sluttede på en flot syvendeplads i deres række, og det forstærker holdet på flere poster. Samtidigt lægger de fra land med tre rimeligt overskuelige modstandere, hvor de skal forsøge at tanke selvtillid forud for resten af turneringen. Specielt vigtigt bliver det i åbningskampen mod lokalrivalerne fra Silkeborg.

Hold øje med: Mathias ‘Marvin’ Laursen, Marcus Hogan, Mads Mikkelsen
Bud på placering: 11

LÆS OGSÅOverblik: Disse spillere rykkes op i U/19 Ligaen

Brøndby

Sidste sæsons placering: 7
Første tre kampe: Silkeborg (h), OB (u), Lyngby (h)
Træner: Auri Skarbalius

I forhold til hvor stærkt Brøndbys trup var i sidste sæson, var det en ganske skuffende sæson for de blågule fra Vestegnen. Og i denne sæson tager de afsked med profilerede spillere som Mads Juel Andersen, Amir Al-Ammari, Nicklas Halse og ikke mindst Daniel Stückler, så umiddelbart er det svært at se, hvor magien skal komme fra. Ej heller i U/17 Ligaen præsterede Brøndby, og derfor skal forhåbningerne nok være knap så store til U/19-holdet, som de var i fjor. Godt nok bliver Christian Enemark, Andreas Bruus og Brøndbys U/17 Liga-topscorer fra sidste sæson Karl Appelt en fast bestanddel af det ældste ungdomshold, men de kan ikke alene klare skansen. Formentlig kan de få selskab af en spiller som 00’eren Anton Hendriksen, der trods sine blot 16 år, allerede fik U/19-debut mod FC København i sidste spillerunde af 15/16-sæsonen. Ungdomslandsholdsspilleren skal dog bygge på fysikken, såfremt han vil til at spille fast hos de lidt ældre. På målmandsposten er Brøndby U/19 stærkest besat. Her kæmper to u-landsholdskeepere om pladsen i buret, nemlig https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Hauervig, der sidste sæson var en profil på U/17-holdet og Jacob Pryts Larsen, der sidste år kæmpede med Viktor Anker om pladsen i buret. Det skal blive spændende at se, hvem af de to, der trækker det længste strå og bliver fast keeper. Begge har potentialet til at blive en profil – og en nødvendig en af slagsen. Ligesom AGF har Brøndby en overkommelig start med modstandere, som klubben skal kunne spille op med og slå, hvis de vil begå sig i toppen.

Hold øje med: Christian Enemark, Jonas “Mini” Madsen, Oliver Carrara
Bud på placering: 6

Esbjerg

Sidste sæsons placering: 4
Første tre kampe: FCN (u), FCM (h), Randers (u)
Træner: René Christiansen

I sidste sæson var en af Esbjergs svagheder, at de lukkede næsten ligeså mange mål ind, som de scorede. Vel og mærke kom seks af målene i en kamp mod FC Midtjylland, som de allerede møder i sæsonens anden kamp i noget, der ligner en af de sværeste sæsonstarter længe, med derfor skal René Christiansen og Jerry Lucena alligevel have bedre styr på defensiven til den kommende sæson, for det var, hvad der kostede bronzemedaljerne i fjor. De oprykkede talenter fra U/17-truppen kommer med samme problem, og nu gælder det altså om at få samlet en trup, der kan blive slagkraftigt i U/19 Ligaen. Heldigvis for den vestjyske klub besidder de flere store talenter og u-landsholdsspillere, og de bliver nødt til at tage ansvar i den kommende sæson. Sandsynligheden for at holdet kommer til at gøre brug af reglen om, at må benytte to spillere over aldersgrænsen virker stor, da spillere som Mathias Kristensen og Klaus Moesgaard teknisk set er for gamle, men erfaringen fra ligaen kan blive værdifuld for de yngre. Forhåbentlig bliver spillerne ikke alt for påvirket af den megen ballade, der i de seneste måneder har været rundt om klubben.

Hold øje med: Jeppe Schultz, Anders Dreyer, Martin Egelund
Bud på placering: 5

LÆS OGSÅ: Overblik: Disse trænere står i spidsen for U/19 Liga-klubberne i 16/17

FC København

Sidste sæsons placering: 5
Første tre kampe: AaB (h), FCN (h), Randers (h)
Træner: Brian Riemer

Efter en skuffende 2015/16-sæson bliver FC København i den kommende sæson et af de mest interessante hold at følge. Hele ti spillere er blevet rykket fra den guldvindende U/17-trup op i U/19-truppen, og de bringer kvalitet af højeste klasse. De gik nemlig ubesejret gennem U/17 Ligaen, og det var med topscorer Jonas Wind i spidsen, der på fænomenal vis bragede 28 mål i kassen. Ungdomslandsholdsspillere som Filip Djukic, Luka Racic, Mads Roerslev og Carlo Holse, samt svenskeren Henrik Bellman er også blandt oprykkede U/17-profiler og de tilslutter sig et mandskab, der også får selskab af Silkeborgs U/19 Liga-topscorer Nicklas Røjkjær samt den tidligere PSV-spiller Mathias Bonde, der begge er blevet hentet til klubben denne sommer. Med disse spillere samt den allerede faste stamme, der er bygget op om anfører Joel Felix bliver FCK, på papiret, det måske mest skræmmende mandskab i U/19 Ligaen. Læg dertil at sidste sæsons FCK-topscorer Julian Kristoffersen og venstreback Frederik Bay kan indgå i truppen, selvom de reelt er for gamle. Opstarten består af tre hjemmekampe – to af dem mod medaljevindere fra sidste sæson, men vær ikke overrasket hvis FC København står noteret med maksimumpoints efter tre runder. Også selvom FCK i U/19 Liga-regi sjældent har imponeret.

Hold øje med: Nicklas Røjkjær, Mathias Bonde, Jonas Wind
Bud på placering: 1

FC Midtjylland

Sidste sæsons placering: 1
Første tre kampe: Esbjerg (u), Silkeborg (h), OB (u)
Træner: Kenneth Andersen

Den gyldne 97-generation er væk, og kun to må indgå i U/19-kampene fra nu af. En ny U/20-satsning har gjort at hele ni spillere er blevet rykket op, inklusiv 98’eren Mikael Anderson, der dog formentlig fortsat kommer til at indgå i U/19 Liga-kampene. Grundstammen er dog væk, og derfor bliver det svært at leve op til den flotte sæson, de præsterede sidste sæson, hvor det blev til guld og blot to nederlag. I U/17 Ligaen blev det lige akkurat til en tredjeplads, og de oprykkede spillere derfra kommer til at skulle løfte en tung arv. Fortvivl dog ej. Kvaliteten er i top. De unge, oprykkede ulve har præsteret flot og på højeste niveau, hvilket blandt andet resulterede i en sejr i U/18-turneringen Chivas Cup, hvor også hold som Benfica og Tottenham deltog. U-landsholdsspilleren Victor Torp er blandt de oprykkede, og han bliver en vigtig spiller. Sammen med Nikolaj Kirk og Mikael Anderson skal han danne det nye kuld af ulveunger, der er favoritter til medaljer, men ikke guld.

Hold øje med: Mikael Anderson, Nikolaj Kirk, Viktor Torp
Bud på placering: 3

FC Nordsjælland

Sidste sæsons placering: 2
Første tre kampe: Esbjerg (h), Randers (u), FCK (u)
Træner: Morten Karlsen

Med både sølv til U/17 og U/19 står FC Nordsjælland noteret som en af favoritterne til guldmedaljerne i år. En svær opstart, hvor både Esbjerg og FCK venter, vil give os en pejling af, hvor stærke de egentlig er, men allerede før sæsonstart kan vi vist godt afsløre, at de kører efter filosofien, at angreb er det bedste forsvar. Med 67 mål i U/17 Ligaen og 65 i U/19 Ligaen (4,55 mål i snit pr. kamp) kan vi endnu engang forvente masser af mål fra de nordsjællandske tigre. Derfor er Jakob Johansen og Andreas Olsen, der i fjor scorede 15 mål i hver sin liga, klar til at udgøre en af de mest sprængfarlige angrebsduoer i Danmark, såfremt de altså får lov til at starte sammen. Sammen med Oliver Thorup og Benjamin Lund skal de forsøge at knække hver en modstander ved at score flere mål end dem – noget de som bekendt altså er lykkedes godt med førhen. Længe lignede de i 15/16 guldmedaljevindere i U/19 Ligaen, og tvivl ikke på at de er opsatte på at køre netop den slags metal hjem i den kommende sæson.

Hold øje med: Benjamin Lund, Jakob Johansen, Oliver Thorup
Bud på placering: 2

LÆS VIDERE: U/19 Liga-optakt 16/17: Del 2, L-Å

In this article