TT – U/19 16/17 Optakt – Del 2, L-Å

Denne weekend ruller bolden atter i U/19 Ligaen. Vi klæder dig på til en sæson, der har potentiale til at blive historisk tæt. 

En ny U/19 Liga-sæson står for døren, og der er udsigt til en historisk tæt række. De forsvarende mestre fra FC Midtjylland har givet afkald på en stamme af hele otte spillere fra det guldtruppen, og det kan blive dyrt, da de sultne løver fra Østerbro har handlet ind til det helst store festmåltid. FC København har forstærket truppen med to af rækkens stærkeste indkøb i form af Nicklas Røjkjær og Mathias Bonde, og har derudover rykket næsten halvdelen af sidste sæsons U/17 Liga-vindertrup op. Flere af disse begår sig på- og danner stamme om, hvad der nu er U/18-landsholdet, og sammen præsterede de i fjor en ubesejret sæson i U/17 Ligaen og et flot U/17 EM i Aserbajdsjan, hvorfor FCK – på papiret – står noteret for en af de måske stærkeste danske U/19-trupper i nyere tid. Derfor er forventningerne også i tårnhøje til de hvidklædte. FC Nordsjælland vil dog utvivlsomt også byde sig ind i guldkampen, mens Esbjerg og AaB vil gøre sig som outsidere, der sagtens kan blande sig. De skal dog også selv se sig over skuldrene. Både Brøndby og OB har nemlig også planer om at lege med i toppen.

I den anden ende kommer der formentlig til at udgøre sig en kamp om Jylland (og så lige Lyngby). For sidste sæsons positive overraskelse Silkeborg har mistet deres store profiler enten til Superliga-holdet eller til større klubber, og derfor er det et noget svækket mandskab, der denne sæson skal prøve at leve op til sidste sæsons flotte reusltater. Vejle har mistet deres træner Kim Engstrøm til OB, og alligevel skal de nu, med en ny mand i spidsen, prøve at løfte deres spil i den kommende sæson. Ligesom i sidste sæson kommer bundkampen formentlig til at blive udkæmpet af lokalrivalerne AGF og Randers, mens Lyngby formentlig lige kan kæmpe sig forbi de to traditionsklubber. Ligesom toppen af tabellen, har bunden af tabellen potentialet til at blive historisk tæt, og det skal blive interessant at følge, hvordan de forskellige klarer sig. Her på D’ BOLD vil vi hver onsdag bringe et samlet overblik over de forskellige kampe i rækken – ligesom vi har gjort de seneste sæsoner. På sitet får du ligeledes fyldige kampreferater, reaktioner og meget andet godt, så hold øje hermed, hvis du vil have alt det bedste fra Danmarks bedste ungdomsrække. Herunder har vi analyseret og gennemgået alle klubberne grundigt, så du kan danne dig et godt og grundigt overblik over de forskellige hold i rækken, og dermed være helt klar til den nye U/19 Liga-sæson, der sparkes i gang i weekenden. God fornøjelse.

U/19 Liga-optakt 16/17: Del 2, L-Å

LÆS OGSÅ: U/19 Liga-optakt 16/17: Del 1, A-K

Lyngby

Sidste sæsons placering: 10
Første tre kampe: Vejle (u), AGF (h), Brøndby (u)
Træner: Thomas Lollike

Lyngby har uden tvivl ambitioner om at gøre det bedre end sidste sæsons 10. plads i U/19 Ligaen. En sæson, der bød på svingende resultater, store udsving i præstationerne og kun fem sejre i 22 forsøg. Med til historien hører dog også, at De Kongeblå var ramt af skader til flere bærende spillere undervejs og at man måtte give afkald på Oliver Kjærgaard, Adnan Curovic og Jens Odgaard i perioder, mens de var inde omkring førsteholdet.
Men med en grundstamme af holdet fra sidste sæson og nogle yderst kompetente spillere fra 99-årgangen er der bestemt grund til at se frem mod den kommende sæson med lyse øjne og større forhåbninger i Kongens Lyngby. Op fra U/17-holdet kommer bl.a. den lille, dygtige Emilio Simonsen, der lavede 13 kasser i U/17 Ligaen i fjord. Derudover kommer Buster Ellemand og William Moesgaard ind omkring holdet, hvor de skal hjælpe med at få stabiliseret defensiven, som var et af Lyngbys store problemer i sidste sæson.
Det bliver et spændende Lyngby-hold, vi skal se. Et hold, der helt sikkert har potentiale til at kæmpe sig med i Top 6. Men det kræver, at der strammes op i defensiven, kommer mere stabilitet i præstationerne ift. sidste sæson, og at man kan lukke hullet efter Jens Odgaard, der er rykket op i førsteholdstruppen.

Hold øje med: Kevin Tshiembe, Oskar Snorre, Emilio Simonsen
Bud på placering: 10

OB

Sidste sæsons placering: 9
Første tre kampe: AGF (u), Brøndby (h), FCM (h)
Træner: Kim Engstrøm

En naturlov gælder næsten, at man med OB sjældent ved, hvad man får. Fynboerne har ikke haft tur i den de senere år på hverken U/17- eller U/19-siden, men den seneste tids oprusting i de blå-hvid-stribedes talentsektor med bl.a. flere fuldtidstrænere giver håb for Fyns største klub om at gøre det bedre i ungdomsligaerne i år.
På U/19-holdet har man forud for den nye sæson hentet Kim Engstrøm ind fra Vejle som ny cheftræner. Han har fået lov at arbejde med en gruppe spillere, der har deres forcer i det offensive og tekniske spil. OB’erne vil kunne volde stort set alle forsvar i U/19 Ligaen problemer på dagen, men er til gengæld klart til at tale med defensivt. I sidste sæson lukkede OB i gennemsnit to mål ind pr. kamp. Ind på holdet kommer dog bl.a. U/18-landsholdsmålmand Oliver Christensen, som skal kæmpe om spilletiden med Mathias Würtz. Hvis der kommer sikre hænder imellem stolperne, et stabiliseret forsvar og at man får den teknisk skarpe offensiv til at glide, kan det godt blive en spændende sæson i Odense.

Hold øje med: Oliver Christensen, Julius Eskesen, Oliver Lønfeldt
Bud på placering: 7

LÆS OGSÅ: Overblik: Disse spillere rykkes op i U/19 Ligaen

Randers Freja

Sidste sæsons placering: 12
Første tre kampe: AaB (u), FCN (h), Esbjerg (h)
Træner: Rasmus Bertelsen

Randers Freja var sidste sæsons prügelknabe i U/19 Ligaen. En skuffende sæson for randrusianerne, der kun hev tre sejre hjem undervejs og fik et samlet pointudbytte på 14 point i 22 kampe.
I år vil vi dog se et hævntørstigt Randers-hold. U/19-holdet får glæde af Marcus Mølvadgaard, der senest fik sin Superliga-debut i en alder af blot 17 år og som er et af de allerstørste angrebstalenter fra Årgang 1999 i Danmark. Netop mål og farlige angribere, var en mangelvare for Randers Freja sidste år, hvor midtstopper Kasper Vernersen endte med at blive holdets topscorer med seks mål. Mathias Ibsen, anfører på U/17-holdet sidste år, er en af de spillere, der skal hjælpe med at få bygget et slagkraftigere forsvar op, mens der også vil være forventninger til venstrebacken Behrem Rizvic, der er noteret for U-landskampe.
Randers Freja vil være et hold, der kan slå de fleste på dagen, men som også kan tabe til alle.
Hold øje med: Mathias Ibsen, Magnus Rugholm, Marcus Mølvadgaard
Bud på placering: 12

Silkeborg IF

Sidste sæsons placering: 6
Første tre kampe: AGF (h), Brøndby (u), FCM (u)
Træner: Dennis Pedersen

Silkeborg leverede en stor efterårssæson i fjord, og lignede umiddelbart et hold, der skulle kæmpe med i toppen af ligaen. I foråret faldt silkeborggenserne dog kraftigt i kadence i takt med at flere profiler enten var skadede eller spillede med hos førsteholdet, og endte dermed i stedet på en sjetteplads lige i midten af tabellen.
I år står de rødblusede fra Søhøjlandet med flere udfordringer. Topscorer Nicklas Røjkjær er skiftet til FCK, Sammy Skytte og Gustav Dahl er rykket op på Superliga-holdet, mens Jeppe Okkels også allerede nu byder sig til på førsteholdet. Det kan betyde, at man ikke kommer til at se ham spille synderligt meget i U/19-regi. For Silkeborg kan det godt blive en vanskelig sæson, og det ligger ikke i kortene, at Dennis Pedersens mandskab skal op at blande sig om de sjove placeringer.

Hold øje med: Oscar Hedvall, Andreas Friis, Anders Iversen
Bud på placering: 9

LÆS OGSÅ: Overblik: Disse trænere står i spidsen for U/19 Ligaen i 16/17

Vejle

Sidste sæsons placering: 8
Første tre kampe: Lyngby (h), AaB (u), FCN (h)
Træner: Claus Troelsen

Vejle har taget den tidligere Horsens U/19- og Middelfart-træner, Claus Troelsen, ind som ny træner på U/19 Liga-holdet, efter at Kim Engstrøm er taget til OB.
Vejlenserne har i opstarten haft fokus på den defensive struktur og presspillet, hvor det er intentionen at presse modstanderen til et boldtab for herefter at eksekvere en hurtig omstilling mod modstandernes mål.
Et af spørgsmålene for Claus Troelsen bliver, hvor meget han får lov at trække på sidste sæsons store profil, Agon Mucolli, på sit U/19-hold, eller om den dygtige midtbanespiller er tiltænkt en rolle på førsteholdet.
Med en ottendeplads i sidste sæson og en række flotte resultater i slutningen, bør der være grund til optimisme i Nørreskoven, hvis Claus Troelsens spændende nye tiltag tilmed bliver implementeret ordentligt.

Hold øje med: Rasmus Fink Hansen, Arbnor Mucolli, Lucas From
Bud på placering: 8

AaB

Sidste sæsons placering: 3
Første tre kampe: Randers (h), FCK (u), Vejle (h)
Træner: Anders Damgaard

Bronzevinderne fra sidste sæson står med en rigtig spændende offensiv frem mod den nye sæson. Marco Ramkilde vil ligesom i fjor være garant for en pæn målscoring, og krydret med Wessam Abou Ali, som scorede 15 kasser i U/17 Ligaen sidste sæson, og Mads Stefansen vil der være dynamit i AaB-offensiven i år. Der skal dog også være gang i den, hvis man vil forsøge at forbedre sidste sæsons målscoring, hvor totalen efter 22 kampe i U/19 Ligaen lød på 50 mål. Kun FC Midtjylland og FC Nordsjælland gjorde det bedre med henholdsvis 57 og 65 mål.
En bet for aalborgenserne må være, at de har mistet vigtige spillere som Magnus Christensen, Rasmus Thellufsen, Sebastian Grønning, Joakim Mæhle, Bardhec Bytyqi og Morten Rokkedal som alle nu gør sig gældende i førsteholdstruppen.
AaB hører nærmest notorisk til i Top 6 i U/19 Ligaen, og mon ikke også det bliver sådan i år.

Hold øje med: Alexander Tved, Marco Ramkilde, Wessam Abou Ali
Bud på placering: 4

LÆS VIDERE: U/19 Liga-optakt 16/17: Del 1, A-K

In this article