Overblik: Disse trænere står i spidsen for U/19-klubberne i 16/17

D’BOLD giver dig et overblik over trænerne i U/19-ligaen i den kommende sæson 16/17 her:

Læs også: Overblik: Disse trænere står i spidsen for U/17-klubberne i 16/17

FC Midtjylland:

På Heden er der ingen ny U/19-træner i sigte. Kenneth Andersen har været cheftræner for ulvenes U/19-hold lige siden akademiets start nærmest, så der er masser af kontinuitet og erfaring i FCM U/19s cheftræner. Han har også gjort det fremragende. Kenneth Andersens tropper vandt U/19-Ligaen sidste sæson, og de største profiler fra truppen er blevet rykket op på Superliga-mandskabet. Det vidner om stærkt talentarbejde.

FC Nordsjælland:

I det nordsjællandske fortsætter Morten Karlsen som U/19-cheftræner. Det har han været siden 2014. Nordsjælland sluttede på en fornem 2. plads sidste sæson – 6 point bag FCM. I næste sæson må målet være at komme tættere på guldet. Mange af Midtjyllands mest talentfulde spillere er rykket op i førsteholdstruppen, det bør være en fordel for FCN.

AaB:

I AaB ansatte de omkring nytår Anders Damgaard som ny U/19-cheftræner. Han afløste Jacob Friis. Anders Damgaard har før været cheftræner for det danske U/17-kvindelandshold, så han har dermed en meget bred erfaring. AaB gjorde det ganske udmærket sidste sæson, og det udmøntede sig i bronzemedaljer.

Esbjerg:

René Christiansen fortsætter som træner i Esbjerg. Han har været U/19-træner i EfB i 5-6 år. Så det er en erfaren U/19-træner, Esbjerg har sig der. Esbjerg fik en flot 4. plads i sidste sæson, hvor de bl.a. holdt storklubber som Brøndby og FCK under sig. Som assistent har René Christiansen sig en spændende mand. Jerry Lucena, som for ikke længe siden stoppede i Esbjerg som spiller, er nemlig assistent for U/19-holdet nu.

FC København:

Brian Riemer, som førte FCK til en noget skuffende 5. plads i sidste sæson, skal også lede holdet i den kommende sæson. Brian Riemer var assistent for FCKs Superliga-hold i tre år, inden han igen tog sig af U/19-mandskabet. Brian Riemer fungerer også som bindeleddet mellem FCKs talentafdeling, School of Excellence og Superligaholdet.

Silkeborg:

Siden 2010 har Dennis Pedersen været cheftræner for Silkeborg IF U/19. Det skal han også være efter sommerferien. Dennis Pedersen har selv haft en spillerkarriere i Silkeborg. I 2012 blev hans fuldtidsansat, så han har langt mere fokus på det talentfulde U/19-mandskab. Han fik sig også en flot 6. plads i sidste sæson.

Brøndby:

På Brøndby U/19 mistede de lige pludselig cheftræner, Auri Skarbalius, da han skulle være cheftræner for førsteholdet efter fyringen af Thomas Frank. Nu skal han så tilbage til U/19-holdet – lige efter planen. I mellemtiden har Frederik Birk stået i spidsen for holdet, han bliver nu assistent igen. Én ting er i hvert fald sikker: Auri Skarbalius har en utrolig talentfuld trup til næste sæson.

Vejle Boldklub:

I Vejle har det taget lang tid at finde ny træner, efter tidligere træner, Kim Engstrøm, smuttede til OB. Det er dog lykkedes! Tidligere Middelfart-træner, Claus Troelsen, skal stå i spidsen for Vejle U/19 i næste sæson. Selvom Vejle ikke ønskede at miste Kim Engstrøm, er de nok godt tilfredse med erhvervelsen af Claus Troelsen, som har erfaringer fra både Middelfart og Horsens.

OB:

I OB fik forhenværende U/19-træner, Tonny Hermansen, tilbudt et job som talentchef i OB, det sagde han ja til. Derfor var stillingen som træner for OBs U/19-hold ledig. Det blev Kim Engstrøm fra Vejle, som tog over. Det har været officielt en del tid, det er dog først nu her, at ansættelsen træder i kraft. Kim Engstrøm er glad for skiftet, og han har store forventninger til den kommende sæson. Der sker ting og sager på Fyn!

Lyngby:

I Lyngby er der intet nyt. Thomas Lollike fortsætter som træner. Han har været U/19-cheftræner i Lyngby i 4 sæsoner. I de sidste tre sæsoner er det udelukkende blevet til bundplaceringer for Lyngby Boldklub. Derfor må Thomas Lollike og hans tropper kæmpe videre og håbe på en god placering næste sæson.

AGF:

I AGF er det Christian Flindt Bjerg, som skal lede holdet i kommende sæson. Det har han gjort siden sommeren 2015. Før AGF var Christian Flindt Bjerg cheftræner for 2. Divisionsholdet, Thisted FC. Det blev dog kun til 18 point i 22 kampe i Flindt Bjergs første sæson i AGF, så det bliver spændende at se, hvad århusianerne har at byde på i kommende sæson.

Randers:

På Randers Freja U/19 har der siden 2011 siddet en mand ved navn Rasmus Hammerby Bertelsen som cheftræner. Randers havde en forfærdelig sæson sidst med 14 point i 22 kampe, og de endte dermed som bundskraber. Sæsonen før blev det til en 4. plads, så det kan jo ændre sig lynhurtigt. Rasmus Hammerby Bertelsen er samtidig talentkoordinator i Randers.

In this article