U/19 Ligaen – 8. runde: Københavner-derby og storsejre

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her for at høre om denne uges resultater og højdepunkter fra den danske U/19 Liga.

U/19 Ligaen

Stillingen i U/19 Ligaen. Kilde: DBU
Stillingen i U/19 Ligaen. Kilde: DBU

FCK vinder derbyopgør over Brøndby i U/19 Ligaen

Der var rivalopgør, da Brøndby tog imod FCK. FCK var ubesejret, og det fortsatte de med at være efter opgøret.

Brøndby IF 2-4 FC København
0-1 Nicklas Røjkjær (19’)
0-2 Nicklas Røjkjær (33’)
0-3 Carl Holse (44’)
1-3 Oliver Carrara (50’)
1-4 Jonas Wind (straffe, 83’)
2-4 Bertram Gjelfort (90’)

FCK var fyldt med selvtillid, da de gæstede Brøndbys baner lørdag til derbyopgør i U/19 Ligaen. FCK’erne havde inden kampen to sejre og fire uafgjorte, så for at blive i toppen måtte de vinde. Brøndby har derimod fået en dårlig start, da de inden kampen havde vundet tre og tabt tre. Behovet for sejr var altså også stort der.

FCK startede kampen fantastisk. Efter ca. en halv time havde stortalentet Nicklas Røjkjær allerede scoret to gange. Nicklas Røjkjær, som også lige har scoret for FC Købehavns førstehold i pokalturneringen. Lige inden pausefløjt gjorde Carl Holse det til 3-0. Med 3-0 i pausen så det rigtig sort ud for Brøndby IF U/19.

Brøndby var meget bedre med i spillet i anden halvleg. Der gik heller ikke lang tid, før Brøndby bragte lidt spænding ind i kampen, da Oliver Carrara scorede for de blågule. 1-3-stillingen holdt i lang tid, hvor Brøndby havde godt styr på kampen, de manglede dog nogle kasser. I det 83. minut afgjorde FCK kampen. Topscorer Jonas Wind scorede på straffe. I kampens overtid reducerede Bertram Gjelfort for Brøndby. Dermed endte kampen 2-4.

FC København er nu stadig med i mesterskabskampen, da de kun er tre point bag Midtjylland på 1. pladsen. Esbjerg ligger nummer to lige over FCK. FCK har nu 13 point i 7 kampe. Brøndby ligger i midten af rækken. De har ni point i syv kampe.

 

20 gyldne minutter sikrede første sejr til AGF U/19

Vejle fortsatte deres deroute i U/19 Ligaen, mens AGF i ottende forsøg fik lov at smage en sejrs sødme.

U/19: AGF 3-0 Vejle BK
1-0 Benjamin Hvidt (72)
2-0 Kasper Lunding (80)
3-0 Benjamin Hvidt (86)

To hold, der hver især havde høstet lige præcis nul point i deres foregående fem kampe, tørnede lørdag sammen i et tidligt U/19 Liga-bundbrag på Fredensvang i Aarhus.

GF’ernes formkurve havde dog været opadgående inden mødet med Vejle, og derfor tegnede der sig måske også en lille favoritværdighed liggende på hjemmeholdets skuldre.

Spillet i første halvleg var stærkt præget af, at det var to selvtillidsløse mandskaber, der var på banen samtidig. De store muligheder var der ikke mange af. Mads Mikkelsen (AGF) og Lucas From (Vejle) stod for halvlegens bedste forsøg. Førstnævnte fik sågar netmaskerne til at blafre i overtiden af første halvleg. Korrekt nok blev der dog dømt offside mod AGF-angriberen.

Den jævnbyrdige forestilling levede videre i starten af anden halvleg… Læs resten af referatet her

 

Velspillende Esbjerg U/19 knækkede topaspiranterne OB

Et stærkt spillede Esbjerg U/19-mandskab kørte en stor sejr hjem mod OB. Især første halvleg gav grund til smil for vestjyderne.

U/19: Esbjerg fB 4-1 OB
1-0 Klaus Moesgård (4)
2-0 Mads Gadgaard (24)
2-1 Sebastian Lodahl (60)
3-1 Anders Dreyer (73)
4-1 Anders Dreyer (83)

Esbjerg er et af de flittigst scorende hold i U/19 Ligaen. Lørdagens opgør mod OB gav ikke vestjyderne anledning til at nedjustere resultatet på den saldo. Hele fire gange fik Esbjerg passeret OB-målmand Oliver Christensen, der havde en travl dag.

Målmanden, der senest har været på et træningsophold i Manchester United, måtte allerede efter få minutter af kampen grave lædderet ud af nettet, da Esbjergs Klaus Moesgård oversprintede fynboernes forsvarsspillere, og efterfølgende sendte kuglen i mål.

Første halvleg stod der i det hele taget bare Esbjerg på. Vestjyderne vadede i chancer, og da Mads Gadgaard efter 24 minutter udbyggede føringen, burde det velsagtens have været målet til 3-0 eller 4-0 snarere end 2-0.

Angriberen Anders Dreyer var hjemmeholdets farligste mand i de første 45 minutter, men i flere sekvenser manglede den afgørende kynisme. Derfor var det kun 2-0 ved pausen. Dreyer skulle dog vise sig at være på færde senere i kampen.

Da dommeren fløjtede op efter pausen blev OB en større trussel… Læs resten af referatet kan du læse via linket her

 

FC Midtjylland slagter FC Nordsjælland i U/19 Ligaen

FC Midtjylland fortsætter deres suveræne stil i U/19-ligaen. Lørdag gik det ud over FC Nordsjælland, da midtjyderne vandt med hele 6-2.

FC Midtjylland 6-2 FC Nordsjælland
1-0 Mads Døhr Thychosen (6)
2-0 Malthe Jürgensen (20)
2-1 Andreas Olsen (31)
3-1 Andreas Poulsen (37)
4-1 Zackarias Faour (48)
5-1 Mads Døhr Thychosen (50)
6-1 Zackarias Faour (64)
6-2 Niklas Toft Kristiansen (76)

FC Midtjylland har indtil videre i denne sæson domineret U/19 Ligaen og samtidig haft succes i Youth League. Dominansen fortsatte hjemme på Heden mod Nordsjælland. Dermed er Midtjylland stadigvæk ubesejret.

Midtjylland startede kampen rigtig fint. Nordsjællænderne overraskede med at stille op i en 3-4-3. Der gik dog ikke lang tid, før Midtjylland havde styr på FCN, og dermed var overraskelsesmomentet forsvundet for FCN. Grundet FCNs offensive opstilling, kunne midtjyderne spille på kontraer. Og det gik godt!

Allerede efter 6 minutter scorede Mads Døhr Thychosen efter en omstilling. Et lille kvarter senere fordoblede Malthe Jürgensen føringen. FC Nordsjælland fik dog lidt håb tilbage i kampen, da Andreas Olsen reducerede til 2-1. Lige inden pausefløjt udbyggede Andreas Poulsen føringen til 3-1… Læs resten af referatet her

 

Nederlag til Silkeborg U/19 trods god start mod Lyngby

Silkeborg U/19 kom hurtigt foran med 1-0, men Lyngby overmatchede jyderne og tog sejren i sidste ende.

Silkeborg IF – Lyngby BK 1-3
1-0 Thomas Lodberg (12)
1-1 Emilio Simonsen (21)
1-2 Jens Odgaard (58)
1-3 Troels Nielsen (71)

Silkeborg var på hjemmebane for første gang i fem kampe, men det skulle vise sig ikke at være nogen særlig fordel dem, da de lørdag mødte Lyngby i U/19 Ligaen.

Silkeborg kom dog godt fra start. For allerede efter 12 minutter bragte Thomas Lodberg det jyske hold foran med 1-0 med et brag af et skud på en ripost efter et hjørnespark. Herefter blev spillet dog mere lige og ni minutter senere udlignede Emilio Simonsen for Lyngby til 1-1, hvilket også var pausestillingen.

Begge hold havde masser af chancer i anden halvleg for at bringe sig foran, det var dog Lyngby, der trak det længste strå og scorede først. Og faktisk var det med lige under 20 minutter tilbage af kampen foran 1-3 på mål af Jens Odgaard og Troels Nielsen.

– Det kniber med skarpheden i afslutningsspillet i øjeblikket og kombineret med lidt sløj forsvarsspil i perioder, så blev det igen et nederlag. Men jeg er sikker på, at vi kommer stærkt tilbage i næste weekend, lyder det fra Silkeborgs U/19-træner Dennis Pedersen.

Lyngbys træner er glad for sejren.

– Jeg er rigtig glad for sejren og over, at vi vendte 1-0 til 1-3 i Silkeborg, hvor vi traditionelt har det svært. Nu ser vi frem til at få besøg af OB, der har lagt imponerende fra land i U/19 Ligaen, og det bliver en rigtig fin test for os, slutter Lyngbys U/19-træner Thomas Lollike.

Lyngby er nu nummer seks i ligaen efter seks kampe, mens Silkeborg er tre point bag Lyngby på ligaens 10. plads.

In this article