“Debut” til 15-årige Nørrestrand: Var meget nervøs

Den blot 15-årige Frederik Nørrestrand fik lørdag eftermiddag uofficiel debut på Brøndbys førstehold

Lørdag eftermiddag tog Brøndby IF imod FC Roskilde i det, der skulle blive en intens træningskamp. Efter blot et kvarter kom hjemmeholdet på 1-0 og derefter sled de lyseblå gæster hårdt i jagten på en udligning. Ørnene fra den gamle Kongstad blev anført af tidligere Brøndby-spiller Mikkel Thygesen, men det ændrede ikke på, at Alexander Zorniger gav spilletid til nogle mere uprøvede spillere.

Således fik en række unge Brøndby-talenter chance for at bevise deres værd og få værdifuld erfaring fra seniorbold. Blandt andet spillede målmand Jacob Pryts det meste af anden halvleg sammen med Rezan Corlu. Mest bemærkelsesværdigt var det dog, at den blot 15-årige højreback Frederik Nørrestrand spillede hele anden halvleg, og dermed fik uofficiel debut på klubbens førstehold.

Efter kampen var debuten selv fint tilfreds med sin præstation i den urolige kamp:

– Jeg var meget nervøs, men det var super fedt at få opfyldt et af sine ønsker. Det er noget jeg har kæmpet for siden jeg startede i Brøndby, siger Frederik Nørrestrand til Brøndby Indefra
– Alexander Zorniger sagde inden jeg kom ind til mig, at jeg skulle sørge for at nyde det. Det synes jeg, at jeg gjorde, og at jeg spillede en fin kamp.

Det var dog ikke noget nyt for Nørrestrand, som efter en række uroligheder i efteråret skrev under på sin første kontrakt, som fodboldspiller.
Siden da har han deltaget i flere træninger med Superliga-truppen, og det har sat sine præg:

– Jeg har været oppe og træne med et par gange (hos Superliga-truppen, red.) og været med hos Reserveliga-holdet, for at se hvordan det hele fungerer, når nu niveauet er så højt, som det er. Jeg synes, at jeg har ydet alt, hvad jeg kan til træning, så det er dejligt, at det bærer frugt nu.

Læs også: Nørrestrand: Har brug for at træne på højere niveau

Anføreren for U/16-landsholdet var i efteråret rygtet væk fra Brøndby, hvor han blev udfordret nok. Samtidig havde han været til prøvetræning i Premier League-klubben Sunderland AFC mens Manchester City F.C., Ajax Amsterdam og Feyenoord Rotterdam har udvist interesse for den unge højreback.
I december endte det dog med, at Nørrestrand underskrev en toårig kontrakt med sin barndomsklub fra Vestegnen.

Læs også: Fokus På: Frederik Nørrestrand – Brønshøj, flytningen og Brøndbys tredjehold

In this article