De talentfulde, nye spillere

Foto af Jannik Skorna CC0 1.0
Det danske fodboldlandshold har haft et par forrygende år på det sidste og den fornyede interesse og holdets nye rolle som nationalt samlingspunkt har haft den effekt, at mange nye mennesker har fået interessen for fodbold.

Klubberne oplever derfor en kæmpe tilstrømning af nye spillere og det giver et stort potentiale i forhold til fremtiden for klubberne. I denne artikel vil se på nogle af disse nye spillere, der har potentialet til at nå langt i både dansk og internationalt regi.

Nye kræfter

Som med enhver anden sportsgren så skal der tilføjes nyt blod af og til. Disse nye kræfter skal tage over fra de legender, der har domineret sporten indtil vider. Det gælder blandt andet for svømning, hvor fantastiske nye svømmere såsom den britiske Cameron Kurle har udvist stort potentiale for olympiske mål; det gælder også for badminton, hvor der for eksempel er en fremragende ny malaysisk spiller ved navn Lee Zii Jia, der står til at tage badmintonverden med storm, og det gælder endda for pokerscenen, hvor den meget lovende danske spiller Lasse Jagd Lauritsen udviser et enormt potentiale som en del af Team PokerStars Pro; og det gælder helt sikkert også for de nye potentielle stjernespillere i fodbold. Så lad os se på disse nye lovende spillere!

Bukayo Saka

Vi starter med den engelske stjernespiller Bukayo Saka, der trods sin unge alder allerede nu udviser et kæmpe potentiale. Saka spiller lige nu for Premier League-klubben Arsenal og for det engelske landshold og hans aggressive angrebsspil og kreativitet har gjort ham til en af de mest lovende spillere for fremtiden. Han har tidligere spillet for det engelske ungdomslandshold, som også har et halvt dansk talent på spillerlisten.

Michael Olise

Hos den engelske klub Reading FC, hvor der også tidligere har spillet en fremragende dansk keeper ved navn Mikkel Andersen, fik Michael Olise sin ungdomsdebut som midtbanespiller. Nu spiller for Premier League-klubben Crystal Palace, hvor han er med til at score point.

Benoît Badiashile

Foto af Sebastian Pociecha CC0 1.0

På Monacos græsbaner slår franskmanden Benoît Badiashile sine folder. Badiashile har congolesiske rødder og er født i Frankrig, hvor siden 2018 har spillet for Monaco. Han bliver spået en lys fremtid i fodbold og har en lang karriere i internationalt regi foran sig.

Morten Frendrup

Hvis vi kigger hjem mod de danske spillere, så finder vi blandt andre Morten Frendrup. Han er født i Holbæk og har tidligere spillet for Brøndby IF. Nu scorer han mål for den italienske klub Genoa, der spiller i Serie A. Han er en dynamisk midtbanespiller, der udover sin rolle i Genoa også spiller for det danske ungdomslandshold. Han er en profil, som vi sikkert kommer til at se meget mere til i fremtiden – måske endda på det danske landshold.

Mohamed Daramy

Vi finder også den danske spiller Mohamed Daramy, der tidligere har spillet for FC København, men som nu spiller for en anden storklub, nemlig AFC Ajax. Daramy har spillet for FCK siden 2018, først som ungdomsspiller og siden på førsteholdet siden 2019. I 2021 blev han solgt til AFC Ajax, hvor han lige nu spiller på en femårig kontrakt. Daramy spiller også på det danske ungdomslandshold.

Wahid Faghir

Den afghansk-danske fodboldspiller Wahid Faghir er også en spiller, som man skal holde øje med – og som vi helt klart kommer til at se meget mere til i fremtiden. Han spiller lige nu for Bundesliga-klubben VfB Stuttgart. Faghir er født i Vejle og startede sin fodboldkarriere i netop Vejle Boldklub og han har spillet for selv samme klub i den danske superliga. Han har også spillet for Danmark i ungdomsrækkerne.

Der er dermed rigtigt mange spændende profiler både at se frem til og se efter. Det er helt klart værd at holde øje med disse relativt nye spillere, der alle har en lovende fremtid foran sig i diverse klubber. Danmark har generelt en god tradition for at opfostre rigtigt gode spillere, som får store karrierer både herhjemme og i de udenlandske klubber. Derfor er der også god grund til at tro, at disse spillere får en lovende karriere i fremtiden.

Det er spændende at følge disse spillere og se, hvordan de udvikler sig og det er også noget af det, som trænere rundt omkring i verden holder godt øje med i forhold til at få disse lovende spillere i deres stald, så de kan præge dem og være med til at videreudvikle deres talenter.

In this article