Talenttid – U/19 Ligaen – 19.08.2015 – SIF-tæv til BIF og vanvittigt EfB-comeback

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/19 Ligaen

Skærmbillede (188)
Foto: dbu.dk

Lørdag eftermiddag klokken 13:00 blev der taget hul på den bedste danske ungdomsrække, og det var med et brag til trods for at kun otte ud af 12 hold var i aktion.

OBS: Vi anbefaler at læse vores store optakt til U/19 Ligaen, hvis man vil have helt styr på den kommende sæson, de store profiler og meget andet godt. 

Læs del 1 herLæs del 2 her

Aalborgensere tæmmede næsten tigrene

Men lad os se, at komme i gang: Vi starter i Farum, hvor sølvvinderne fra FC Nordsjælland på kunstgræsset tog imod AaB, der var stået tidligt op. Her var det hjemmeholdet som kom bedst fra start. Efter 14 minutter bragte den ellers forfremmede U/19-spiller, Adnan Mohammed, hjemmeholdet foran på et flot holdmål. Gæsterne var dog effektive og slog hurtigt igen, da Rasmus Thellufsen sparkede bolden i mål til 1-1 blot tre minutter senere. AaB påbegyndte med målet et flot overtag i kampen, og det belønnede sig, da de efter 38 minutter kom foran ved et Joakim Mæhle-mål.

I anden halvleg blev det en væsentlig mere rodet affære. FC Nordsjælland overtog grebet om kampen, og Oliver Miltoft fra hjemmeholdet bragte balance i regnskabet efter 53 minutter, da han køligt sparkede en flad aflevering i nettet. Og lige netop Miltoft skulle blive kampens helt store spiller, da han kunne se sig noteret for 3-2-målet, der faldt oven på tumult i feltet efter et hjørnespark med kun seks minutter igen. Det betød, at de unge FCN’ere kunne sende nordjyderne retur med nul point i bagagen trods en solid fight. Tigrene lagde dermed optimalt ud.

Se FC Nordsjællands mål fra kampen her:

Lokalrivalerne blev sendt hjem med nederlag

Med seks førsteårsspillere i startopstillingen og en splinterny træner på bænken, vidste man i Århus næppe, hvor meget man kunne forvente sig af U/19 Liga-holdet, der hjemme fik besøg af lokalrivalerne fra Randers Freja.

Og som lokalopgør så ofte er, var kampen meget lige i første halvleg. Hjemmeholdet fik dog hul på bylden inden pausen, hvor Simon Pedersen fik bolden ind bag Randers Freja-keeperen efter et flot opspil af værterne. Det tætteste gæsterne var på en scoring, var da Behrem Rizvic stak Kasper Brøgger i dybden, men han kunne ikke udnytte den store chance.

I anden halvleg begyndte det dog at gå lidt stærkere. Lukas Jackson Møller stod for et fremragende forarbejde, før at han fandt offensivprofilen Yones Diab, der udbyggede til 2-0. Med et kvarter igen dukkede der dog håb for Randers Freja. Et straffespark begået mod Faris Bijedic blev omsat af Kasper Vernersen, men inden de tænkte så langt som et uafgjort resultat, måtte de sande at AGF bare var bedst. En omstilling blev eksekveret af sidste sæsons store profil Michael Zacho, der lukkede og slukkede til 3-1.

LÆS OGSÅ: Talenttid – U/17 Ligaen – 18.08.2015 – Så er vi i gang!

Silkeborgensere uddelte øretæver til Brøndby

Brøndby var store favoritter til sidste sæsons U/19 Liga, og det er de også i denne sæson. Sidste sæson åbnede de dog sæsonen nærmest pinligt, og det gentog sig også lørdag, hvor Auri Skarbalius stod over for sin første kamp. Det var mod Silkeborg, og her var der tvivl om kampen overhovedet ville blive spillet grundet dårligt vejr – allerede var der blevet aflyst en kamp den dag.

Kampen blev dog fløjtet i gang klokken 13. Her var det frygtet, at Brøndby ville køre hjemmeholdet over, og frygten blev kun værre af, at gæsterne efter blot fem minutter måtte indkassere første mål ovenpå skidt målmandsspil af Oscar Hedvall. Her var det den netop oprykkede U/17-spiller, Oliver Carrara, der fik sidste fod på bolden. Den dygtige angriber Nicklas Røjkjær var dog opsat på at sætte sit præg på kampen også, så da han efter et kvarters spil rykkede ind i banen, fyrede han et hårdt spark fra kanten af feltet i mål til 1-1. Efter et seriøst Silkeborg-overtag og kort spilstop efter en halv times spil, hvor dommeren måtte udskiftes grundet en fibersprængning, begyndte Brøndby at komme mere ind i kampen, men Silkeborgs nye kontraktspiller, Sammy Skytte, var ligeglad med dette og med et minut til pause, headede han Silkeborg på 2-1.

Brøndby fortsatte med at kæmpe i anden halvleg, og et suverænt skud på overliggen var næsten ved at overliste landsholdskeeperen Oscar Hedvall. Ligesom i første halvleg, var det dog værterne der løb med overskrifterne. Igen var det Røjkjær, der var på pletten efter en vanvittig solotur igennem Brøndby-forsvaret. Også Sammy Skytte kom på tavlen igen, da han lukkede og slukkede opgøret på et straffespark. Dermed måtte klubben fra Vestegnen sluge en meget bitter pille i bussen på vej hjem. En stort nederlag til Silkeborg, der næppe er forventet nogen stor rolle i denne sæson. Noget der naturligvis hurtigt ændrer sig, hvis de fortsætter på denne måde.

Se målene fra kampen her:

Vanvittigt fem minutters-comeback 

Der er altid store forventning til FC København grundet deres store ressourcer, og det skulle U/19-holdet lørdag se, om de kunne leve op til mod bronzevinderne fra Esbjerg.

Det startede godt for hjemmeholdet som allerede efter ti minutter kunne bringe sig foran. Her kom Jonatan Frimann foran en Esbjerg-forsvarer, og kunne kynisk sparke det flade indlæg fra kanten i mål til 1-0. Københavnerne fortsatte deres gode start, da de udbyggede føringen til 2-0 ved Berat Beciri på et straffespark blot fem minutter senere. Stillingen ændrede sig ikke yderligere i første halvleg.

U-landsholdskeeperen Daniel Iversen i EfB-buret havde nok at se til, og havde det ikke været for hans reflekser, havde FCK kort inde i anden halvleg lukket kampen. Det skete dog ikke, og i stedet kunne Mathias Kristensen fra straffesparkspletten sparke havnebyens ungdomshold på 1-2, efter at Mads Gadgaard i det 60. minut var blevet nedlagt i feltet. Og så gik det ellers stærkt. Esbjerg kom blot to minutter efter på 2-2. Igen var det Kristensen der blev målscoreren, og igen fra pletten, men denne gang krævede det dog en returbold. Vestjyderne var dog ikke færdige, og med 65 minutter spillet lagde Kasper Nissen bolden op til Klaus Moesgaard der fuldførte det vanvittigt hurtige comeback. FCK smed dermed værdifulde points, og Esbjerg vil knuselske deres som var det seks points. Måske allerede ligaens flotteste comeback i denne sæson?

Se højdepunkterne fra kampen her:

Det er værd at notere sig, at det er vanskeligt at samle information om diverse kampe, spillere osv. fra U/19 Ligaen, da vi her på Talenttid er de eneste, der fuldt og fast fokuserer på de bedste danske ungdomsligaer. Derfor har vi brug for DIN hjælp, til at udvikle både Talenttid men også dansk ungdomsfodbold, som vi her på D’ BOLD mener, får for lidt medietid. Er du uenig i nogle af kåringer? Mangler vi at skrive om noget, eller er vi bare helt ude i hampen, ja så skal du være velkommen til at kontakte os, ligesom vi med fordel altid modtager information om spillere, hold, trænere og hvad der ellers rører sig.

In this article