Talenttid – U/19 Ligaen – Topholdene kører med klatten

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/19 Ligaen

Udklip

FCN U/19 sejrede i lokalbrag mod naboerne fra Lyngby

FC Nordsjælland er ubesejrede i denne sæson af U/19 Ligaen, og det står stadigvæk ved magt efter lørdagens lokalbrag mod Lyngby.

Her vandt de ungre tigre nemlig med hele 4-1. Første halvleg var generelt set styret af gæsterne fra Farum, der bragte sig i front efter små 11 minutters spil ved Mathias Jensen, der kynisk udnyttede, at Lyngby kludrede i det i de bagerste geledder.

Midtbanespilleren Lucas Haren øgede til 2-0 efter cirka en halv time, hvor han puttede bolden det sidste stykke indover målstregen, efter at Lyngby-målmand Jonas Elkjær ellers havde reddet en afslutning i første omgang.

Læs resten af referatet og se alle kampens mål her.

FCK i tomåls-comeback mod AaB

AaB’erne havde taget den lange tur fra Aalborg til Frederiksberg for at duellere mod FCK. Her blev det til en intens og målrig kamp.

Det startede rimelig ligeligt, men en fejl af AaB’s målmand satte løverne i gang. 1-0 til FCK ved pausen.

I anden halvleg kørte målscoringen dog op i et noget andet tempo for de to hold. Efter bare fem minutter af anden halvleg scorede Moses Opondo det udlignende mål, da han udnyttede en halvklaring fra FCK’s målmand til at gøre det til 1-1.

Herfra blev det også 2-1 til gæsterne fra Aalborg ved at kantspilleren Joakim Mæhle scorede på en friløber.

Læs resten af referatet her.

Silkeborg på toppen efter sejr over Randers Freja

Det går med fuld blæs fremad for Silkeborgs U/19-hold for tiden. Silkeborgenserne har ikke prøvet at tabe en fodboldkamp siden d. 22. august, hvor Esbjerg vandt med 1-0. Derfor ventede der Randers Freja – pt prügelknabe i rækken – en noget vild opgave, da de to hold tørnede sammen i weekenden.

Silkeborg kom med to sejre i bagagen til opgøret, mens Randers Freja endnu ikke havde vundet en kamp i syv forsøg inden opgøret. De rødblusede spillere fra Søholt satte sig da også på kampen fra dommerens startsignalement.

Trods at Randers i få momenter også viste lidt tænder i den første halvleg, så var det SIF, der kunne gå til pause foran med en enkelt pind. Et indlæg fra højresiden blev i flere omgange ikke clearet af en Randers-mand. Derfor kunne Rasmus Lysdahl bringe Silkeborg i front efter et skud, der blev afrettet på vejen mod mål.

Læs resten af referatet og se målene her.

FC Midtjylland fortsætter sejrstimen

FC Midtjyllands U/19-hold har i denne sæson levet på et højt bundniveau, da spillet ikke altid har været lige smukt. Men denne gang var sejren mere overbevisende, selvom modstanderne fra Brøndby IF kom først kom foran.

Daniel Stückler var helten for Brøndby, da han scorede kampens første mål og bragte BIF foran med 1-0 efter kun 16 minutters spil. Lykken var dog kort for de gule og blå, da FCM’s Gloire Rutikanga udlignede til stillingen 1-1 kun to minutter senere. Mads Døhr Thychosen blev nedlagt i Brøndbys straffesparksfelt, og Rutikanga sparkede derefter bolden ind fra 11-meterpletten

Ti minutter skulle der yderligere gå, inden FCM igen kom på måltavlen. Og igen var det Gloire Rutikanga, der fik bolden headet bolden i nettet efter et flot indlæg af ulvenes Rasmus Nissen.

Læs resten af referatet samt få reaktion fra FCM-træneren her.

Esbjerg og Vejle delte uden mål

Vejle Boldklubs U/19 Liga-mandskab gæstede lørdag Esbjerg, der før denne runde indtog rækkens førsteplads.

Begge holds seneste kampe endte uden scoringer, og da holdenes to indbyrdes opgør fra sidste sæson resulterede i en smal 1-0-sejr til hver, var det særligt hos hjemmebanefavoritterne det offensive, der var i fokus, da Esbjerg skulle forsøge at ryste den seneste uges dårlige omtale af ungdomsafdelingen af sig.

– Vores seneste kamp mod AaB gav os træning i defensivt arbejde, hvilket lykkedes godt og gav et fint point til os. Nu skal vi gerne tilbage mod de forudgående kampes indhold, hvor vi på den offensive del har leveret fine indsatser. Det er her, vi har haft vores fokus i denne uge på træningsbanen, fortalte Esbjerg-træner, René Christiansen, til efb.dk forud for lørdagens kamp.

I en lige første halvleg var vejlenserne dog godt med og var gode på bolden, selvom også Esbjerg havde sine chancer. Joachim Berg var tæt på at bringe hjemmeholdet foran, men han måtte se sit hovedstød snige sig tæt ved siden af stolpen efter Lasse Sørensens hjørnespark.

Læs resten af referatet her.

In this article