Talenttid – U/19 Ligaen – 22-3-2016 – Ulige topkamp, hovedstødskasser og nulløsning

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/19 Ligaen

Tre hovedstødsmål i AaB U/19’s sejr over OB

Med sejren over OB hænger AaB’s U/19-mandskab fortsat på i toppen af U/19 Ligaen.

Det var rækkens nummer tre i hver sin ende af tabellen, der stod overfor hinanden i lørdagens U/19 Liga-runde. Hjemmeholdet fra AaB kæmpede for at følge med FCN og FCM på henholdsvis første- og andenpladsen, mens OB’erne som rækkens tiendeplads forsøgte at holde trit med midterholdene.

Kampens indledning var meget jævnbyrdig, og gæsterne syntes godt forberedte på den svære udekamp. Til trods for fynboernes fine start var det hjemmeholdet, der efter en lille halv times spil kunne bringe sig foran, da de udnyttede, at gæsternes forsvarsgeneral, Hasan Kurucay, modtog behandling uden for banen. AaB’s angriber, Marco Ramkilde, pandede et flot hjørnespark i kassen, og så var kampens favoritter på sejrskurs.

Læs resten af referatet her:

Fire kontrahug overrumplede FCN i U/19-topkamp

Til trods for et spilovertag til de gæstende tigre fra FC Nordsjælland, var det FC Midtjylland, der var viste den største skarphed på banens sidste tredjedel.

I lørdagens U/19 Liga-runde tog tabellens nummer to, ulvene fra Herning, imod førerholdet, tigrene fra Farum, og dermed kunne hjemmeholdet med en sejr hale ind på nordsjællænderne. Topopgøret havde altså stor betydning, og kampen bød da også på intensitet, fart og højt teknisk niveau – lige fra første fløjt.

Opgøret var nemlig blot 18 sekunder gammelt, da kampens første scoring var sat ind, og det var hjemmeholdet, der kunne juble over den perfekte start, da Mads Døhr Tychosen med et langt, aggressivt ryk gennem midten af banen alene splittede gæsternes forsvar ad og med en sikker afslutning kunne bringe FC Midtjylland foran.

Læs resten af referatet her:

Nulløsning mellem Lyngby og Randers i U/19 Ligaen

I en chancefattig kamp præget af disciplin og manglende skarphed lykkedes det ingen af holdene at sende bolden det sidste stykke ind over målstregen.

Det var to hold fra den nederste halvdel af U/19 Liga-tabellen, som begge var kommet fint fra start i forårssæsonen, der stod overfor hinanden i Lyngby lørdag, da Randers var på besøg. Hver især havde holdene hentet fire point siden vinterpausen forud for lørdagens opgør. Det kunne dog tyde på, at de to mandskaber i højere grad ville forsøge at undgå, at den fine stime blev brudt, end i stedet at bruge selvtilliden fra de seneste kampes pointhøst til at tage teten i kampen.

I hvert fald var det to disciplinerede mandskaber, der åbnede opgøret, og her lykkedes særligt de gæstende randrusianere med et presspil, der førte til flere erobringer, dog uden det for alvor resulterede i målchancer. Midt i første halvleg fik hjemmeholdet dog sat deres spil bedre, og kampens hidtil største chance tilfaldt da også De Kongeblå og Jens Odgaard, der fik bolden efter et flot Lyngby-angreb, tog et par træk og sparkede bolden på stolpen. Søren Wæver, hjemmeholdets højre back, var hurtigt over returen, men heller ikke han kunne sende bolden i netmaskerne. Randers kom bedre med igen kort før pausen, hvor de var tæt på med et hjørnespark.

Læs resten af referatet her:

 

In this article