SUM-UP: Crowne Plaza Elite Cup 2015

D’ BOLD har haft en mand på marken, til 2015-udgaven af Crowne Plaza Elite Cup, der blev afholdt i Kastrup, fra den 14. til og med den 16. august 2015, og bringer her et eksklusivt sum-up af turneringen, der bød på udenlandske hold, heriblandt portugisiske SL Benfica, der, i den grad, var i god form.

Turneringen var den anden i rækken i forsæsonen, for en del af de danske deltagende hold. For U/15-holdenes vedkommende, var de tre puljer blandet med danske og udenlandske hold.

Af de fem deltagende danske U/15-hold, var tre af dem at finde til Brøndby Elite Cup 2015, der blev afholdt to uger forinden – holdene er Brøndby IF, FC Midtjylland, der endte med at vinde Brøndby Elite Cup 2015 og AB Gladsaxe.

Pulje 1 – U/15

De to øvrige hold, som ikke blev nævnt foroven – Næstved IF og Odense Boldklub – havde således turneringen i Kastrup som deres første turnering i forsæsonen, og ved slutningen lå, OB og Næstved, der sammen var i pulje 1, lige efterfulgt af hinanden, på en, henholdsvis, tredje og fjerdeplads, med, henholdsvis, tre point, og ingen point på kontoen. Pulje 1, da turneringen var ovre, for U/15-årgangen kan ses forneden.

u15puljer1

Næstved IF endte altså med at tabe alle tre kampe i turneringen, hvoraf den kamp, hvori der var størst måldifference, var den mod Stabæk, hvor Næstved måtte se sig besejret med hele 5-0. Den ene kamp de scorede i, var mod Odense Boldklub. Her scorede de et enkelt mål, men måtte se sig besejret med 2-1 som kampens resultat.

Ser man på Odense Boldklub, formåede fynboerne én sejr ud af tre mulige, og endte således med tre point, og en tredjeplads i turneringen. Den kamp, hvori der var størst måldifference, var i 5-1-nederlaget til spanske Sevilla FC, der endte som et’er i puljen, mens norske Stabæk endte som to’er, med seks point på kontoen, jf. ovenstående billede.

I pulje 1, var alle danske hold altså elimineret fra finalekampene, og de måtte derfor spille placeringskamp om 11.- og 12.-pladsen. Resultaterne af placeringskampene kan findes sidst i artiklen.

Pulje 2

I pulje 2, var der kun ét dansk hold at finde. Holdet var Brøndby IF, som var værter for Brøndby Elite Cup 2015, og da også endte med at vinde den. Ved Crowne Plaza Elite Cup, var holdet dog ikke en af de mest succesfulde, idet de, ved slutningen af turneringen, måtte tage til takke med en tredjeplads med tre point på kontoen. Vestegnsholdet havde således vundet en enkelt kamp, og lidt to nederlag i turneringen i Kastrup, hvor den eneste sejr var mod norske Strømgodset. Her vandt Brøndby IF 1-0, i deres eneste sejr i puljen, og men så sig ellers besejrede i to øvrige opgør, mod henholdsvis IFK Göteborg fra Sverige, og tyske Hamburger SV.
Pulje 2, ved slutningen af turneringen, kan ses nedenfor.

u15puljer2

I pulje 2, var Brøndby altså ikke med i finalekampene, men måtte spille om syvendepladsen i turneringen. Her mødte de finske Käpa United, som de besejrede med 3-1.

Brøndby IFs U/15-hold, har således tabt begge turneringer, de har været med i, i forsæsonen, heriblandt Brøndby Elite Cup 2015, og spørger man holdets anfører, Morten Wetche Frendrup, har holdet, på trods af nederlagene, fået noget positivt ud af turneringen.

Pulje 3

Pulje 3 var den, hvor de danske hold havde mest succes i turneringen, rent statistisk set. I pulje 3 var, således, både FC Midtjylland, og AB Gladsaxe at finde. Begge hold deltog, altså, i deres anden turnering i forsæsonen, og havde således noget at tage med fra den forrige turnering i Brøndby. FC Midtjylland lå på en andenplads, ved slutningen af turneringen, mens mægtige portugisiske SL Benfica lå på en førsteplads med alle kampe vundet.

Holdet fra Portugal var således også det eneste hold, der kunne modstå FC Midtjyllands spil, idet de var de eneste hold, der ikke blev besejret af holdet fra Jylland. FC Midtjylland havde, inden den sidste kamp i puljen mod Benfica, vundet de to øvrige kampe. Her havde de besejret AB, som endte på en sidsteplads i puljen, med 3-0 i åbningskampen, for derefter at besejre Käpa United fra Finland med 3-1. Ved slutningen af turneringen, så puljen, således, sådan ud:

u15puljer3

 

SL Benfica gik hele vejen, og løftede trofæet i Kastrup, efter at have vundet alle tre kampe i puljen. De besejrede således tyske Hamburger SV med hele 6-1. FC Midtjylland spillede placeringskamp om femtepladsen i turneringen, mod svenske IFK Göteborg, som de sikkert besejrede 3-1. Spørger man to U/14-spillere fra FC Midtjyllands U/15-hold, Jens Emil Fjendsbo og Mads Kristian Hansen, har turneringen været en lærerig oplevelse, på trods af, at holdet ikke nåede til finalen. Spillerne er U/14-spillere, og denne turnering var derfor speciel for dem, idet de fik spilletid på en højere årgang og intensitet, end de normalt er vant til.

For AB Gladsaxes vedkommende, var det dog en anden historie. Her havde holdet tabt alle puljekampene, før de gik videre til placeringskampene, og endte på en 11.-plads i turneringen – altså næstsidst – efter at have besejret Næstved IF sikkert med 3-0.

– Vi har jo mistet helt vildt mange spillere, så det har været ret godt lige at få nogle turneringer og nogle kampe i benene, for ligesom at få spillet os sammen med de nye spillere, og omgivelserne dertil, fortæller AB-spilleren, Mikkel Henriksen, med henvisning til de kampe, holdet har spillet i både Brøndby Elite Cup, men også til Crowne Plaza Elite Cup i Kastrup.

Resten af interviewet med spilleren, kan findes her.

FC Midtjylland endte altså på en femteplads i turneringen, efter at have vundet to kampe, og tabt én til SL Benfica, der endte med at løfte trofæet. AB Gladsaxe, derimod, endte på næstsidste plads, efter at have tabt alle kampe, på nær placeringskampen mod Næstved, som de besejrede med 3-0, som kampens slutresultat.

I U/15-puljen, var det altså SL Benfica, der fik gennembruddet, og vandt alle kampe, inklusiv finalen med 6-1 som slutresultat. FC Midtjylland endte på en femteplads, AB Gladsaxe på en 11.-plads, Næstved på en 12.-plads, og Brøndby IF på en syvendeplads.

U/14

I U/14-puljene, så tingene anderledes ud. Her var der en tydelig dansk dominans, hvad angår de deltagende hold i de respektive tre puljer. Således så puljerne, ved udtrækningen, sådan ud:

u14puljergen

Pulje 1

På trods af deltagelse af tre danske hold i Pulje 1, var det tyske Hamburger SV, der endte i toppen, efterfulgt af Holbæk, dernæst Hellerup IK, og B93 som bundproppen.

u14puljer1

Hamburger SV blev besejret af Brøndby IF på straffespark efter en intens kamp, der endte 5-6 samlet set. Herefter mødte de svenske IFK Göteborg, som de blev besejret af med 2-1, og tyske Hamburger SV endte altså på en fjerdeplads i turneringen.

Holbæk endte med seks point efter tre kampe – to sejre og et nederlag – og kampen mod FC Roskilde, som var placeringskampen for femtepladsen, blev aldrig spillet.

Hellerup endte med én sejr og to nederlag, og blev til slut besejret af AB med 3-0. Hellerup IK endte således på en syvendeplads.

B93, endte med at, på trods af at have tabt alle kampe i puljen, besejre værterne fra Kastrup Boldklub med hele 8-2, og endte således som næstsidste i turneringen.

Pulje 2

I Pulje 2 kom Brøndby IF som de sejrende i puljen, med alle kampe vundet. u14puljer2

På suverænt vis ryddede de alle udfordringer, men måtte se sig besejret i finalen, med 3-1 af FC Midtjylland, der endte med at løfte trofæet.

Næstved måtte tage til takke med en tiendeplads i turneringen, efter at have vundet én kamp, og tabt tre kampe (inklusiv placeringskampen mod Käpa United med 1-0).

Kastrup Boldklub formåede ikke at hive en eneste sejr hjem, heller ej i placeringskampen, hvor de, som bekendt, tabte med 8-2 til B93 fra Pulje 1.

Pulje 3

I Pulje 3 var det FC Midtjylland, der var de dominerende. Her var finske Käpa United at finde som bundproppen i puljen, mens puljen bød på en dansk top 3’er.

u14puljer3

 

FC Midtjylland gik hele vejen, og løftede også trofæet. De endte med +11 i målscorer i Pulje 3, og efter at have vundet alle kampe, besejrede de også Brøndby IF med 3-1 i finalen.

FC Roskilde hev to sejre, og et enkelt nederlag hjem, og placeringskampen om femte- og sjettepladsen, blev, som bekendt, ikke spillet.

AB vandt en enkelt kamp, og blev besejret to gange i puljen, inden de besejrede Hobro IK med 3-0, for derefter at ende på en syvendeplads i turneringen.

U/13

Pulje 1

IFK Göteborg var dominerende, mens de tre øvrige danske hold fordelte anden-, tredje- og fjerdepladsen.

u13puljer1

Næstved IF fik to sejre og ét nederlag hjem, inden de besejrede danske OKS med 3-0, og endte på en femteplds.

FC Midtjylland endte på en tredjeplads, med to sejre og et nederlag, inden de besejrede Kastrup BK og endte på en syvendeplads.

FC Roskilde var bundproppen, og fik således ingen placeringskamp.

Pulje 2

u13puljer

En pulje der bød på danske hold, så værterne på en tredjeplads, inden de endte på en ottendeplads efter et 5-0 nederlag til FC Midtjylland.

Brøndby IF vandt også finalen, med 4-0 over IFK Göteborg, efter at have vundet alle kampe i puljen.

OKS vandt to kampe, og tabte én, inden de blev besejret af Næstved, og endte på en sjetteplads.

Køge var bundprop, og tabte også finalen til AB med 2-0.

Pulje 3

u13puljer3U/13-puljen så AB og FC Fredericia på tredje- og fjerdepladsen, med Holstebro i toppen.

Holstebro vandt alle pljens kampe, og endte på en fjerdeplads i turneringen, efter et nederlag til 4-1-nederlag til Malmö i placeringskampen.

AB endte på en tredjeplads i puljen, og på en niendeplads i turneringen, da de besejrede Køge i placeringskampen med 2-0.

FC Fredericia tabte alle kampe, og endte på en sidsteplads, efter at have tabt i placeringskampen til FC Roskilde, med 2-0.

Samlet set, en turnering, hvor der var hold fra forskellige lande i Europa, men også fra forskellige dele af landet, hvor flere talenter kom i spil, og blev udfordret, og mærkede nederlag såvel som sejr. Denne turnering er således den sidste i forsæsonen, og sæsonerne for de respektive hold, der deltog til Crowne Plaza Elite Cup 2015, starter således meget snart.

 

In this article