Talenttid – U/19 Ligaen – 27.10.2015 – Ulve comeback, målløse opgør og dommerfejl

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/19 Ligaen 

U19

Silkeborg vinder endnu engang og stiger til vejrs i tabellen

I lørdagens runde af U/19 Ligaen tog OB imod en af turneringens helt store overraskelser, Silkeborg IF, der forud for eftermiddagens kamp indtog tabellens tredjeplads, og med en overbevisende 3-0-udesejr på Odense Atletikstadion fortsatte midtjyderne altså med at imponere.

Selvom første halvleg var en tæt affære, hvor begge mandskaber tilspillede sig chancer, var det udeholdet, der kunne gå til pausen med en snæver 1-0-føring, som blev grundlagt af Lasse Pedersens frisparksscoring efter et kvarters spil. OB-keeper, Jacob Frilund angreb en bold, men selvom det lykkedes ham at gribe den, gled han den samtidigt hele vejen ud af feltet til et frispark til gæsterne. Det omsatte Lasse Pedersen til scoringen, der bragte Silkeborg i front.

Siden sad Silkeborg på spillet uden at kreere større chancer, mens fynboerne lurede mere på omstillinger, som alligevel medførte de største muligheder i denne periode af kampen.

Kort efter pausen havde Lasse Pedersen igen en fod med i, hvad der skulle sende gæsterne yderligere på sejrskurs.

 Læs resten af referatet her:

Randers Freja får underkendt to mål og taber

Det blev en noget kontroversiel kamp mellem Randers Freja og FC København i U/19-ligaen. Randers havde i store dele af kampen godt fat om FCK, og Kasper Brøgger fik også scoret til 1-0 efter et kvarters spil af anden halvleg. Dog blev det til mange undrende ansigter rundt omkring på banen, da dommeren fløjtede for en offside, som han vist var den eneste, der havde set.

– Vi bliver decideret snydt i dag. Kampene mod FCK er altid tætte, og det var oplagt at det første mål ville være meget vigtigt. Det fik vi så endelig og fortjent scoret efter en times spil, men trioen får annulleret det, da de slet ikke kommunikerer ordentligt med hinanden. Det indrømmede de også efter kampen, men det kan vi ikke bruge til ret meget, og FCK trænerteamet grinede også godt i skægget bagefter, fortæller Randers’ U/19-træner, Rasmus Bertelsen, til klubbens hjemmeside efter kampen.

Randers’ Brøgger fik sparket bolden i nettet endnu engang, men det mål blev også underkendt grundet offside. Og så tog FCK sig for alvor sammen og bragte sig, lovligt, foran med 1-0 kort efter.

Læs resten af referatet her:

Esbjerg og AaB deler point i opgør uden mål

Fire point adskilte AaB og Esbjerg på fjerde- og førstepladsen før kampen – noget, der efter opgøret, som sluttede 0-0, fortsat gør sig gældende, og selvom det er esbjergenserne, der qua deres førsteplads bør ærgre sig mest, er EfB-cheftræner, René Christiansen, godt tilfreds med, at det lykkedes at forsvare det ene point hjem i udekampen.

– Jeg må rose drengene for at forsvare den. Vi kom herfra med et point, og det havde jeg gerne solgt den for inden da. Der blev arbejdet hårdt i holdets tjeneste, hvor der blev ofret og fightet, siger U/19-cheftræneren, til efb.dk.

Inden kampen roste Esbjergs U/19-chef desuden lørdagens modstander fra Aalborg, hvis bredde især imponerer den vestjyske træner, som selv må ærgre sig over de mange skader, hans hold oplever for tiden. Således var vestjyderne uden de tre U-landsholdsspillere, Mark Brink, Mathias Kristensen og Jeppe Schultz i lørdagens opgør.

– Vi møder et bundsolidt AaB-hold, der har leveret stabile præstationer i sæsonen, og hvor stort set hele holdet spillede U19-liga i fjor. Holdet har spillet med samme grundstamme i alle kampe og har præsteret godt. Selv har vi præsteret flot, især på pointkontoen og i at lave mål. Det glæder vi os alle over. Vi har været ramt af skader, som er svære at forhindre. Aktuelt har vi tre landsholdsspillere ude, og naturligvis kan det mærkes. Så jeg er rigtig glad for at se, hvordan afløserne er vokset med opgaverne.

Selve kampen lørdag de to mandskaber i mellem var en chancefattig affære. De halve chancer, der opstod, havde de to keepere, Daniel Hovaldt og Daniel Iversen, styr på.

Læs resten af referatet her:

Kedelig og chanceløs kamp mellem Vejle og Brøndby

Både Vejle B og Brøndby IF havde tabt deres seneste opgør i U/19-ligaen til henholdsvis FC Midtjylland og AaB. Og gik begge hold på banen med ekstra tanke på at vinde kampen. Men det skete ikke.

I stedet for, var Brøndby det farligste hold på banen med to ”lige ved og næsten”-chancer, der alligevel ikke helt var chancer, da de blev blokeret af Vejles forsvar. Begge hold er gode teknisk, og kampen blev også spillet i et højt tempo. Men det var ikke nok for nogle af holdene lørdag eftermiddag, da kampen blev fløjtet af med stillingen 0-0.

– Generelt ramte vi ikke helt niveau offensivt, men når det ikke sker, var det meget tilfredsstillende at spille til 0-0. Når man ikke kan vinde, er det næstbedste resultat jo 0-0, forklarer Vejles U/19-træner Kim Engstrøm til klubbens hjemmeside.

Læs resten af referatet her:

FC Midtjylland arbejdede sig tilbage, efter at have været bagud to gange

I søndagens U/19-opgør mellem FC Midtjylland og Lyngby, var det Lyngby, der kom bedst fra start. Forud for kampen havde FC Midtjylland ændret fem pladser i startopstillingen, i forhold til deres UEFA Youth League-kamp i midtugen. Samtidig måtte de også give afkald på angriberen Mads Døhr Thychosen, der var blevet kaldt op på Alka Superliga-holdet. Og det kunne sagtens være en konsekvens af de mange ændringer, at Lyngby efter 21 minutter bragte sig foran med 1-0. De kongeblås Simon Wæver erobrede bolden i eget felt og tog et langt løb ned på FC Midtjyllands banehavldel, hvorefter han slog den ind til Jens Odgaard, som sparkede bolden i mål.

Der skulle gå yderligere 20 minutter, før ulvene svarede igen, og Andreas Poulsen kunne udligne for de sortklædte midtjyder på direkte frispark.

FC Midtjylland skiftede til anden halvlegs begyndelse Rasmus Nissen ud og sendte Simon Sterring på banen, som senere skulle vise sig at belønne sig. Lyngby, der havde syv førsteårsspillere med i startopstillingen, kom dog endnu engang godt i gang i anden halvleg, selvom FCM også havde deres chancer. Med 20 minutter tilbage slog Lorent Callaku en lang diagonal aflevering til Simon Wæver, der afdriblede midtjydernes forsvar og tog et flot træk ind mod midten af banen, inden han på mest fornemme vis skød bolden over i det lange hjørne.

Dette tvang FCM til at gå over i et tre-mands forsvar, hvilket syv minutter før tid gav pote. Nikolaj Kirk leverede et flot indlæg, som Jákup Thomsen headede i mål og udlignede for midtjyderne for anden gang i kampen.

Læs resten af referatet her:

Det er værd at notere sig, at det er vanskeligt at samle information om diverse kampe, spillere osv. fra U/19 Ligaen, da vi her på Talenttid er de eneste, der fuldt og fast fokuserer på de bedste danske ungdomsligaer. Derfor har vi brug for DIN hjælp, til at udvikle både Talenttid men også dansk ungdomsfodbold, som vi her på D’ BOLD mener, får for lidt medietid. Er du uenig i nogle af kåringer? Mangler vi at skrive om noget, eller er vi bare helt ude i hampen, ja så skal du være velkommen til at kontakte os, ligesom vi med fordel altid modtager information om spillere, hold, trænere og hvad der ellers rører sig.

In this article