Skive-talenter ærgerlige over trænerskifte

Skive fandt i mandags ud af, at de til sommer skal have ny cheftræner, da klubben og nuværende træner, Joakim Mattsson har valgt at gå hvert til sit efter denne sæson.

Joakim Mattsson blev i sommer hentet til Skive IK, fordi deres daværende cheftræner, Jakob Michelsen, skiftede til SønderjyskE. Her har Mattsson klaret sig ganske udmærket med et forholdsvist meget ungt Skive-hold.

To af de spillere, der præger den unge gennemsnitsalder på holdet, har Mattsson blandt andet selv været med til at hente til klubben. Den ene er tidligere FC Midtjylland U/19-spiller, Mikkel Frankoch, som blev hentet til Skive i sommerens transfervindue.

Læs mere: Frankoch om Lauritsens Skive-skifte: Vi mangler en som ham

Frankoch har nydt at have Mattsson som træner, og er meget overrasket over, at han ikke skal være træner i klubben til næste sæson.

– Det kommer lidt som et chok. Jeg havde ikke set den komme. Jeg synes det er ærgerligt. Joakim og klubben tog mig ind i sommer, han har givet mig masser af tillid og har været medskyld i min udvikling, fortæller Frankoch til D’ BOLD, og fortsætter:

– Jeg har fået mange kampe fra start, og meget mere end jeg turde håbe på. Men jeg er glad for, at han har givet mig den tillid.

En anden af de unge spillere på holdet er Rasmus Lauritsen, der også har fortid i FC Midtjylland. Ligesom Frankoch, fik han sig også noget af en overraskelse, da spillerne fik nyheden at vide mandag morgen.

– Jeg synes det er lidt overraskende, eftersom jeg ikke havde hørt nogle snakke om det før vi fik det at vide i dag (mandag, red.) til træning, forklarer Lauritsen, der ikke har nogen idé om, hvorfor Mattsson og Skive har valgt at gå hver til sit, til dbold.dk, og fortæller yderligere:

– Og alle hold, inklusiv topholdene, har haft svært ved at slå os og vi har fået en masse gode sejre og uafgjorte her efter vinterpausen, så på den front er det også lidt overraskende.

Mikkel Frankoch har spillet under Mattsson i lidt længere tid en Lauritsen, som først blev hentet til klubben i det seneste vintertransfervindue. Og han fortæller også lidt om, hvad den svenske træner har gjort af gode ting for de gule og blå i Skive.

– Jeg synes Joakim er en god træner, ikke kun fordi at han har givet mig masser af spilletid men også fordi at han har tilført klubben noget godt. Blandt andet træningen og klubbens mentalitet, forklarer Frankoch.

Frankoch har fornyligt forlænget sin kontrakt frem til sommeren 2016. Og han havde da også regnet med, at han til den tid skulle ledes af Mattsson.

– Nu da jeg har forlænget med to år, havde jo også med i mine overvejelser om at Joakim var i klubben.
Men sådan skulle det ikke være, afslutter Frankoch til D’ BOLD, og fastslår, at truppen fortsat vil kæmpe videre, for at klare sig godt i 1. Division, og ikke tænke på, hvem der leder holdet til næste sæson.

Læs mere: Fokus på: Mikkel Frankoch – Jeg kom som en arrogant Greve-dreng, men er endt som en stille og rolig jyde

In this article